فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی با ۳۵ سال سابقه و بیمه بیکاری
طبق ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، در صورتی که بیمه شده، سابقه پرداخت حداقل ۲۰ سال حق بیمه را داشته باشد، میتواند حقوق بازنشستگی دریافت کند.
به گزارش 9صبح؛ افراد واجد شرایط دریافت کمک هزینه ازدواج طبق ماده ۸۵ تامین اجتماعی هستند باید شرایط زیر را داشته باشند:متقاضی باید سابقه بیمه ۷۲۰ روزه در مدت ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج داشته باشد. یعنی او باید دارای سابقه کار و پرداخت حق بیمه برای حداقل ۷۲۰ روز را در بازه زمانی ۵ ساله قبل از تاریخ عقد باشد. تعداد سالهای سربازی در محاسبه این دوره زمانی به شمار نمیآید.
در زمان ازدواج و درخواست هدیه تامین اجتماعی، رابطه کاری و قراردادش با کارفرما قطع نشده باشد.
ازدواج فرد برای بار اول باشد. هیچ هدیهای به ازدواجهای دوم یا… افراد بیمهشده تعلق نمیگیرد.
عقد ازدواج دائم باشد. به عقد موقت یا صیغه، کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی تعلق نمییابد.
عقد ازدواج در دفاتر رسمی ازدواج ثبت شده باشد.
کمک هزینه برای ازدواج و جهیزیه
سازمان بیمه تامین اجتماعی برای تشویق جوانان به امر مقدس ازدواج، کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی در نظر گرفته است. شرایط لازم برای استفاده از هزینه کمک ازدواج، این است که بیمهشده باید ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج حداقل ۷۲۰ روز کار کرده و پرداخت حق بیمه در سازمان تامین اجتماعی برای او ثبت شده باشد. همچنین در زمان ثبت ازدواج، مشغول به کار باشد.
لازم به ذکر است که این کمک هزینه، فقط برای ازدواج و عقد دائمی ثبت شده در دفترخانهها قابل استفاده است. همچنین اگر زن و مرد هر دو به صورت جداگانه مشمول این شرایط باشند، میتوانند به صورت جداگانه برای دریافت کمک هزینه ازدواج، اقدام کنند.
کمک هزینه بارداری
در این خدمات، بیمه شدگان زن با تحویل گواهی تولد، شناسنامه خود و نوزادشان، غرامت ایامی را که به دلیل زایمان در خانه هستند، دریافت کنند. مرخصی زایمان خدماتی است که به زنان کمک میکند تا در زمان بارداری و تولد نوزادشان دغدغهای نداشته باشند.
بیمه بیکاری
بیمه بیکاری یکی از خدمات بیمه تامین اجتماعی است که به منظور حمایت از کارگر و کارمندها طراحی شدهاست. اگر کارگر و کارمندی از محیط کار خود اخراج شود یا کارفرما اعلام عدم نیاز نیرو داشته باشد، با توجه به شرایط خاص بیمه بیکاری، در یک بازه زمانی مشخص میتواند حقوق پایه دریافت کند تا یک شغل مناسب برای او پیدا شود.
به طور کلی بیمهشده از سازمان بیمه، مقرری بیمه بیکاری دریافت خواهد کرد. این مقرری برای افرادی که شغل خود را از دست میدهند، یک مزیت است تا با خیال راحت تر بتوانند، شغل مناسب پیدا کنند و بحرانهای مالی در زمان بیکاری را پشت سر بگذارند.
مزایا و میزان دریافتی بیمه بازنشستگی
بازنشستگی دورهای از زندگی است که دیر یا زود همهی ما ناگزیر به تجربهاش هستیم. وقتی از این دوران، صحبت میشود ناخودآگاه چهرهی پدربزرگ و مادربزرگها را بهخاطر میآوریم. اما معمولا از لحظات پرتلاششان در سالهای جوانی تصوری نداریم. تنها تصویری که از آنها میبینیم، گرفتن مستمری ماهانه است. غافل از اینکه این مستمری، حاصل سالها پرداختِ بیمه بازنشستگی است.
اگر ما هم بخواهیم آرامش نسبیِ دوران بازنشستگی را تجربه کنیم، از آنجا که بهقولمعروف «علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد». لازم است از امروز به دنبال راه چاره باشیم. شرایط حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با ۲۰ سال سابقه چگونه است؟ محاسبه حقوق بازنشستگی چگونه انجام میشود؟ حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی چقدر است؟ حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ سال سابقه چگونه محاسبه میشود؟ و حقوق بازنشستگی با ۱۵ سال سابقه چقدر است؟ اینها پرتکرارترین سوالات است که مطرح می شود.
شرایط سنی برای بازنشستگی
حقوق بازنشستگی با ۳۵ سال سابقه چقدر است؟ در مورد حقوق بازنشستگی با ۱۲ سال سابقه چه میدانید؟ نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه چگونه است؟ از زمان درخواست بازنشستگی تا برقراری حقوق چه مدت طول می کشد؟ قانون بازنشستگی تامین اجتماعی چیست؟ اگر به دنبال یافتن پاسخ این سوالات هستید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.
طبق ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، در صورتی که بیمه شده، سابقه پرداخت حداقل ۲۰ سال حق بیمه را داشته باشد، میتواند حقوق بازنشستگی دریافت کند. این قانون دارای چند تبصره است که آنها را برای شما شرح میدهیم:
افرادی که به حداقل سن بازنشستگی تامین اجتماعی نرسیدهاند، در صورتی میتوانند بازنشسته شوند که ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند.
افراد شاغل در مشاغل سخت و کسانی که سابقه ۲۰ سال پرداخت حق بیمه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در کارهای سخت دارند، بدون شرایط سنی میتوانند بازنشسته شوند. البته بانوانی که در مشاغل سخت و زیان آور کار میکنند، با داشتن ۲۰ سال سابقه پرداخت حقبیمه مستمر میتوانند بازنشست شوند و حقوق خود را کامل دریافت کنند؛ حتی اگر به ۴۰ سال هم نرسند.
افرادی که ۳۵ سال سابقه مفید پرداخت حق بیمه دارند، بدون در نظر گرفتن شرایط سنی بازنشسته میشوند.
زنان ِکارگرِ مشمولِ قانون کار، در صورت داشتن ۲۰ سال سابقه اشتغال و پرداخت حق بیمه میتوانند در سن ۴۲ سالگی بازنشسته شوند. همچنین خانم هایی با داشتن ۳۰ سال حق پرداخت بیمه و ۴۵ سال سن میتوانند بازنشست شوند. حالت دیگر اینکه خانمهایی با ۵۵ سال سن و سابقه پرداخت ۱۰ سال میتوانند بازنشست شوند؛ اما مشمول ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی نخواهند شد. علاوه بر این ۳۰ روز کامل حقوق را دریافت نخواهند کرد.
منبع: رکنا
نظر شما