تخممرغ گران شد!

کاهش بیسابقه قیمت تخممرغ در بازار و چالشهای صنعت مرغداری؛ درخواست افزایش ۳۰ درصدی قیمت برای جلوگیری از زیان ۳۰۰ میلیارد تومانی و خطر بازگشت به واردات مطرح شد.
به گزارش 9 صبح، در روزهای اخیر، اخبار جدیدی از افزایش قیمت تخممرغ منتشر شده است. بر اساس گزارشهای موجود، قیمت این محصول به رقمهای قابل توجهی رسیده که به گفته کارشناسان، علت این امر کاهش تقاضا و تعطیلی واحدهای صنعتی در نیمه نخست سال است. این شرایط موجب شده قیمت تخممرغ به کمترین سطح خود در سه سال اخیر برسد.
بازنگری قیمت کالاهای اساسی
هفته گذشته، وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت که قیمت سه کالای مهم یعنی شیر خام، مرغ و تخممرغ بازنگری خواهد شد. با این حال، حمیدرضا کاشانی، رئیس اتحادیه مرغداران میهن اعلام کرد که علیرغم درخواست اتحادیه برای افزایش قیمت، هنوز رقم جدیدی مشخص نشده است.
چالشهای موجود در بازار تخممرغ
کاشانی با انتقاد از شرایط کنونی صنعت تخممرغ گفت: به دلیل عدم حمایت مناسب دولت و خرید حمایتی، این صنعت در وضعیت خطرناکی قرار گرفته است. او افزود که میزان ضایعات محصولات مرغ و تخممرغ افزایش یافته و قیمت هر شانه تخممرغ درب مرغداری به ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان رسیده که حتی هزینه بستهبندی را پوشش نمیدهد.
طبق گفته این مقام صنفی، این صنعت هماکنون با زیانی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان مواجه بوده و اگر آسیبهای موجود ادامه یابد، ممکن است بار دیگر کشور به سمت واردات تخممرغ سوق داده شود.
لزوم خرید حمایتی از تولیدکنندگان
رئیس اتحادیه مرغداران میهن تأکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی باید به وسیله شرکت پشتیبانی دام وارد عمل شده و اقدام به خرید حمایتی کند تا چرخهای تولید به حرکت خود ادامه دهند.
افزایش قیمت نهادههای دامی
یکی دیگر از چالشهای جدی که کاشانی به آن اشاره کرد، افزایش قیمت نهادههای دامی است. او گفت که قیمت ذرت و سویا در سامانه بازارگاه به نقاط اوج خود رسیده و این امر موجب فشار بیشتر بر تولیدکنندگان شده است. همچنین مشکلاتی مانند بالا رفتن تعرفههای گمرکی و مالیات سبب شده واردکنندگان تمایلی به واردات نهادههای دامی نداشته باشند.
پیشنهاد افزایش ۳۰ درصدی قیمت تخممرغ
در خصوص افزایش قیمت تخممرغ، کاشانی اعلام کرد که قیمت تمامشده هر کیلوگرم تخممرغ حدود ۷۴ هزار تومان بوده و اتحادیه این رقم را به عنوان قیمت پیشنهادی به مسئولان ارائه کرده است. لازم به ذکر است که سال گذشته قیمت این محصول درب مرغداری ۵۷ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بود.
دلایل افزایش قیمت پیشنهادی
به گفته رئیس اتحادیه، دلایل افزایش قیمت پیشنهادی شامل افزایش هزینه حملونقل، رشد سهبرابری هزینههای مربوط به دارو، واکسن و ریزمغذیها و همچنین تغییرات نرخ ارز است. کاشانی توضیح داد که حدود ۶۵ درصد از نیاز مرغداران تخمگذار از طریق ارز دولتی تأمین میشود، در حالی که باقی نیازها از ارز آزاد تأمین میگردد.
نظر شما