داستان سریال اجل معلق رضا عطاران چیست؟/ اسامی بازیگران

داستان سریال اجل معلق رضا عطاران چیست؟/ اسامی بازیگران

​داستان این سریال درباره مردی میانسال با بازی رضا عطاران است که تلاش می کند حق خود را از رئیس کارخانه بگیرد. او سایر کارگران را نیز با خود همراه می کند که باعث هرج و مرج در کارخانه می شود.

به گزارش 9 صبح، قسمت اول سریال «اجل معلق» روز جمعه از شبکه نمایش خانگی پخش شد. این سریال روایتگر زندگی کارگری است که از کار اخراج شده و به دنبال انتقام از رئیس کارخانه است. پخش این سریال با واکنش‌های مختلفی در رسانه‌ها و فضای مجازی همراه بوده است. 

«اجل معلق» به کارگردانی عادل تبریزی در ژانر کمدی ساخته شده و بازیگرانی مانند «رضا عطاران» و «عباس جمشیدی فر» در آن ایفای نقش می‌کنند. در ادامه نگاهی به داستان این سریال خواهیم داشت و به این پرسش پاسخ داده می‌شود که آیا این سریال ارزش دیدن دارد؟ 

داستان این سریال درباره یک کارگر کارخانه است که بعد از چندین سال کارکردن در آستانه بازنشستگی، اخراج شده، به همین دلیل در برابر رئیس کارخانه دست به شورش زده و تلاش می‌کند تا به کار برگردد. دعوا و شورش در کارخانه فضای سنگین و ملتهب را به وجود می‌آورد. عده‌ای از کارگران با رئیس کارخانه همراهی می‌کنند تا با چاپلوسی به امتیاز برسند. در مقابل گروهی نیز به دنبال حق خود در مقابل آن‌ها می‌ایستند. 

سریال اجل معلق

تبریزی اولین فیلم بلند خود «گیجگاه» را در سال ۱۳۹۹ ساخت. این فیلم با بازی حامد بهداد و باران کوثری روایتگر یک عشق جذاب در دهه ۷۰ بود. بر خلاف اثر اول این کارگردان، فیلم دوم او، «مفت بر» با بازی حامد بهداد و سحر دولتشاهی با انتقادات مختلفی مواجه شد. «اجل معلق» اولین سریال تبریزی در شبکه نمایش خانگی است. 

طنز در  این سریال تبدیل به یک ابزار برای تقویت کلیشه‌های زشت شده است. قسمت اول «اجل معلق»، به‌جای خلق موقعیت‌های بامزه برای خنده گرفتن، به شوخی‌های اینستاگرامی پناه برده و یک تصویر تحریف شده از طبقه کارگر را نشان می‌دهد. اپیزود اول «اجل معلق» در ظاهر به دنبال نمایش معضلات جامعه کارگری است، اما آنچه مشاهده شد، سکانس‌های بدون بار معنایی خاص بود، مانند رپ کردن کارگر در فضای کارخانه.

یکی از کاربران درباره این سریال در توییتر نوشته: «قصه تکراری دعوای کارگر و کارفرما برای فیلمسازها تمامی ندارد، کاش از بی‌پولی و روزگار سیاه مردم طنزی به این بدی درست نکنند.» 

کارگردان با اتکا به کلیشه‌های زرد و نخ‌نما، کاراکترها را به موجوداتی کثیف و دزد تقلیل می‌دهد که هر کس تلاش می‌کند، دیگری را از بین ببرد. «اجل معلق»، با آنکه ژانر فانتزی دارد، اما بازهم شخصیت‌ها در این فضا به‌درستی قرار نگرفته‌اند و فقط دادوفریاد دیده می‌شود. این سریال دچار یک آشفتگی در تصویر و صداست که حتی در تدوین نیز این ایرادات برطرف نشده، مانند زمانی که میان کارگران دعوا می‌شود، بیننده دلیل دعوا را نمی‌بیند و فقط سکانس‌هایی را مشاهده می‌کند که عده‌ای به جان هم افتاده‌اند. 

در این سریال «رضا عطاران» و «عباس جمشیدی فر» به‌خوبی ایفای نقش کرده‌اند و برخی از کاربران فضای مجازی معتقدند: «بازی عطاران در اجل معلق، شبیه بازی ناصر در «ترش و شیرین» است؛ مردی که در حال سوءاستفاده از دیگران است و همیشه ظاهری حق‌به‌جانب دارند.» اگر به سبک بازی رضا عطاران علاقه دارید، این سریال ارزش دیدن دارد. 

پانوشت: «اجل معلق» از پلتفرم‌های شیدا و فیلم نت به طور همزمان منتشر می‌شود. رضا عطاران در این سریال، علاوه بر بازیگری، در قامت مشاور کارگردان نیز حضور دارد. طرح اولیه «اجل معلق» توسط بهرام افشاری ارائه شده است.

وب گردی

    نظر شما