نقدی بر رویه توقیف پاسپورت برخی چهرههای منتقد
اقدام به «توقیف گذرنامه» در فرآیند ممنوعالخروجی، نقش تعیین کنندهای ندارد و تنها آثار سوء از نقطه نظر امنیت روانی افراد بهدنبال خواهد داشت.
اخیرا توقیف گذرنامه برخی چهرههای هنری و ورزشی که پس از فوت مرحومه مهسا امینی با اظهار تاسف و بیان برخی انتقادات نسبت به وقوع این رخداد غمانگیز واکنش نشان دادند، حاشیههایی را بهدنبال داشته است.
اگرچه امروز اعلام شد که گذرنامه برخی از این افراد[علی دایی و همایون شجریان] مسترد شده اما به هرحال این اقدام بهویژه پس از بیانات صریح رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر ضرورت تفکیک و دستهبندی رفتار و گفتار و حتی اقدامات افراد در رخدادهای اخیر چندان موجه به نظر نمیرسد.
این امر نشانگر آن است که توجه برخی مسئولین در این حوزه، یکجانبه بوده و میان تحریک احساسات مردم با همراهی نکردن و سکوت و حتی تلاش در جهت ایجاد وفاق ملی بدون جانبداری از اغتشاشات، تفاوت ماهوی قائل نشدهاند.
چنین رویکردی که دارای ملاحظات حقوقی نیز هست، اگر با هدف اعمال ممنوعالخروجی بوده باید بر اساس ضوابط قضایی خاص انجام شود.
به طور کلی اقدام به «توقیف گذرنامه» در فرآیند ممنوعالخروجی، نقش تعیین کنندهای ندارد و تنها آثار سوء از نقطه نظر امنیت روانی افراد بهدنبال خواهد داشت.
عدم توجه کافی به ضرورت اجتناب از چنین اقداماتی ضمن آنکه موجب واگرایی در جامعه میشود اساسا غیر ضروری بوده و مشکلی را حل نمیکند.
بدون شک اصلاح رویه افرادی که در شرایط هیجانی و غلیان احساسات اظهارنظرهای ناپختهای کردند اما دل در گرو سرافرازی میهن خود دارند با برخوردهایی که سزاوار اندک آشوبگران و تجزیهطلبان است، محقق نخواهد شد.
حراست از اعتبار و حیثیت چهرههای ملی در حوزههای فرهنگی، هنری، ورزشی و... بهویژه آن گروه که تاکنون توانستهاند بدون ورود به حواشی با بیان نظرات و انتقادات منصفانه خود، ضمن همدردی با آسیبدیدگان جریانات اخیر، دعوت به وحدت و همدلی را پیشه کنند یکی از اقدامات مهمی است که برای جلوگیری از مخدوش شدن انسجام ملی و جداسازی صف دلسوزان از اغتشاشگران باید مورد اهتمام جدی و پیگیری همراه با حساسیت همه آحاد مردم و همچنین دستگاههای مسئول باشد.
نظر شما