قند خون بالا چه خطراتی دارد؟

معمولا بدن میتواند قند خون اضافی را با دفع کردن آن یا تبدیل آن به سلولهای چربی کنترل کند. با این حال، اگر سطح قند خون در درازمدت بالا باقی بماند، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود.
به گزارش 9صبح،با گذشت زمان، قند خون بالا به اندامهای زیر آسیب میزند.
- چشمها
- اعصاب
- کلیهها
- عروق خونی
علاوه بر این، میتواند به طیف گستردهای از عوارض منجر شود. بهعنوان مثال، سرعت التیام زخمها را کاهش و احتمال بروز عفونت را افزایش دهد. از سایر عوارض احتمالی قند خون بالا میتوان به مشکلات زیر اشاره کرد.
کتواسیدوز دیابتی
اگر بدن نتواند از قند برای تولید انرژی استفاده کند، شروع به تجزیهی چربیها میکند. درنتیجه، موادی به نام «کتون» (Ketone) تولید میشود که در مقادیر بالا سمی هستند. اگر میزان کتون خون افزایش یابد، کتوز اسیدوز دیابتی رخ (DKA) میدهد که علائم زیر را دارد.
- تنفسی که بوی میوه میدهد
- مشکلات تنفسی
- تهوع و استفراغ
- دهان بسیار خشک
- در بعضی موارد، از دست دادن هوشیاری و کما
کتواسیدوز دیابتی یک اورژانس پزشک است که در صورت درمان نشدن ممکن است به مرگ بیمار منجر شود. تحقیقات نشان میدهد که کتواسیدوز شایعترین عارضهی دیابت نوع ۱ است.
سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمیک
سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمیک (HHS) یک وضعیت بالقوه خطرناک است که با قند خون بالا و کمآبی بدن مشخص میشود. علائم این سندرم به شرح زیر است.
- تشنگی شدید
- افزایش حجم ادرار
- ضعف و احساس ناخوشی
- خشکی پوست
- تغییر بینایی و هوشیاری به دلیل کاهش جریان خون مغز
- کما (در موارد شدید)
هر شخصی که علائم سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمیک را نشان دهد، به درمان اورژانسی نیاز دارد.
کنترل قند خون گام مهمی برای پیشگیری از عوارض دیابت محسوب میشود. اگر سطح قند خون در محدودهی مناسب باقی بماند، نشان میدهد که درمانهای دیابت مؤثر بودهاند. میزان قند خون نرمال در افراد مختلف با توجه به شرایط فردی متفاوت است. بنابراین، مقدار دقیق آن باید توسط پزشک مشخص شود.
نظر شما