پشه چطور می فهمد به چه کسی نیش بزند؟ /تحقیقات جالب درباره رادارهای پشه

پشه چطور می فهمد به چه کسی نیش بزند؟ /تحقیقات جالب درباره رادارهای پشه

دانشمندان گیرنده‌های تخصصی روی سلول‌های عصبی حشرات را یافته اند که توانایی آن‌ها را برای تشخیص بوی‌های خوشایند به ویژه در پوست انسان تنظیم می کنند.

به گزارش 9صبح،دانشمندان اعلام کردند که پشه‌ها دارای رادار هستند که به آن ها می‌گوید که چه کسی را نیش بزنند.

به گزارش اینترستینگ انجینیرینگ، ممکن است بارها بعد از گزیده شدن توسط پشه به خود بگویید چرا این حشرات جذب شما می شوند. اکنون دانشمندان دانشکده پزشکی جان هاپکینگز علت این اتفاق را کشف کرده اند.

دانشمندان گیرنده‌های تخصصی روی سلول‌های عصبی حشرات را یافته اند که  توانایی آن‌ها را برای تشخیص بوی‌های خوشایند به ویژه در پوست انسان تنظیم می کنند.

کریستوفر پاتر، دانشیار علوم اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، گفت: «درک زیست شناسی مولکولی حس بویایی پشه برای ایجاد راه‌های جدید جهت جلوگیری از نیش و بیماری‌های سنگینی که ایجاد می‌کنند، کلیدی است.»

تحقیقات جدید بسیار مهم است زیرا بیماری های منتقله از طریق پشه مانند مالاریا، تب دنگی و ویروس نیل غربی 700 میلیون نفر را مبتلا کرده و سالانه 750هزار نفر را می کشند. نتایج این تحقیق می تواند برای تولید مواد دافع حشرات مورد استفاده قرار گیرد.

پاتر می‌گوید حشرات از حواس متعددی(بویایی، چشایی و یونوتروپیک) برای یافتن میزبان‌ها استفاده می‌کنند، اما تصور می‌شود گیرنده‌های بویایی به پشه‌ها کمک می‌کنند تا بین حیوانات و انسان‌ها تمایز قائل شوند در حالی که گیرنده‌های چشایی دی اکسید کربن را تشخیص می‌دهند.

دانشمندان خاطرنشان کردند که اکثر گیرنده‌های یونوتروپیک  که روی آن تمرکز داشتند را در قسمت انتهایی (دورترین قسمت از سر) آنتن‌ها پیدا کردند و آنتن‌ها گیرنده‌های یونوتروپیک بیشتری در قسمت پروگزیمال (نزدیک سر) پشه‌ها وجود داشتند.

نتایج نشان می‌دهد که آنتن‌ها پیچیده‌تر از آنچه قبلاً فرض می‌شد هستند. این مطالعه درمجله Cell Reports منتشر شده است.

منبع:فارس

وب گردی

    نظر شما