چای ماسالا را چگونه دم کنیم؟ | محتویات چای ماسالا چیست؟
در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با چای ماسالا و نحوه تهیه آن آشنا سازیم. پس ما را در ادامه مقاله نیز همراهی نمایید.
به گزارش 9صبح،این نوشیدنی خوش طعم، علاوه بر اینکه حس سرزندگی و طراوت به شما میبخشد، از خواص دارویی پرشماری نیز برخوردار است. در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با چای ماسالا و نحوه تهیه آن آشنا سازیم. پس ما را در ادامه مقاله نیز همراهی نمایید.
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا، یک نوشیدنی هندی است که در تهیه آن از شیر استفاده میشود. یکی از ویژگیهای متمایز کننده این نوع چای، استفاده از ادویهجات از جمله زنجبیل در فرایند تهیه آن است.
ریشه استفاده از ادویه جات در تهیه نوشیدنیها به سنتهای دیرین هندوستان بر میگردد. چیزی که در فرهنگ خانوادههای ایرانی نیز کاملا دیده میشود. ادویهها در افزایش ایمنی و طراوت بخشی به بدن نقش مهمی دارند و از خواص ضدالتهابی برخوردار هستند. همه اینها باعث شدهاند که چای ماسالا علاوه بر طعم دل نشینی که دارد، به لحاظ پزشکی نیز مورد توجه قرار بگیرد.
ترکیبی که از ادویه جات برای تهیه چای ماسالا استفاده میشود، میتواند از یک دستور به دستور دیگر متفاوت باشد. میخک، هل، دارچین، رازیانه و زنجبیل از جمله این ادویهها هستند. خوبی دستورالعمل تهیه چای ماسالا این است که شما میتوانید با ادویه جات مورد نظرتان بازی کنید، مقدار اولیه آنها را کم و زیاد کنید و یا هر زمانی که خواستید، مقداری به آنها اضافه نمایید تا به ترکیب دلخواه خود برسید، ترکیبی که دل چسبترین طعم را به شما هدیه میدهد. شما حتی میتوانید با اضافه کردن برخی ادویه جات غیرمعمول، دستورالعمل اصلی را تغییر دهید.
چگونه چای ماسالا را تهیه کنیم؟
دستورالعملهای زیادی برای تهیه چای ماسالا مورداستفاده قرار میگیرند. در هر یک از این دستورالعملها از ادویهجات و روشهای متفاوتی استفاده میشود. همانگونه که گفتیم، چای ماسالا، یک نوشیدنی هندی است و استفاده از ادویه نیز اساسا از هندوستان نشئت گرفته است. ما نیز در اینجا به معمولترین روش تهیه چای ماسالا که توسط مردم هند مورد استفاده قرار میگیرد، میپردازیم که بسیار مشابه با روشهای قدیمی و باستانی تهیه چای ماسالا در هند است.
مواد اولیه لازم عبارت اند از:
برگ چای سیاه: ترجیحا از برگهای بلند و شل استفاده نمایید.
آب جوش
شیر: شما میتوانید به دلخواه خود از شیرهای لبنی و یا غیر لبنی استفاده کنید.
شیرین کننده ها: این مورد اختیاری است. با توجه به ذائقه خود میتوانید از برخی شیرین کنندهها مانند شکر استفاده کنید. توصیه ما این است که هنگامی که در مورد این موضوع فکر میکنید، سلامتی خود را نیز در نظر داشته باشید. از استفاده بیش ازحد شکر شدیدا پرهیز نمایید.
زنجبیل: از ریشه زنجبیل تازه و خردشده یا له شده استفاده کنید.
دیگر ادویهها: هل و دارچین.
تهیه چای ماسالا یک تکنیک ساده دارد. شما میتوانید با انجام مراحل زیر، مانند یک حرفهای چای ماسالای خود را تهیه نمایید؛ اما عدم توجه به برخی ریزه کاریها میتواند همه چیز را خراب کند. ممکن است با دم کردن بیش از حد برگهای چای باعث تلخ شدن چای شوید و یا اینکه با استفاده زیاد از ادویهها طعم واقعی چای را تغییر دهید. پس جزییات را حتما موردتوجه قرار دهید. با پشت سر گذاشتن گامهای ساده زیر، یک فنجان چای ماسالای خوش طعم خواهید داشت:
برای دم کردن چای ماسالا به ظرف روی اجاق، آب را اضافه کنید و حرارت زیر آن را روشن نمایید. در همان حال که آب در حال گرم شدن است، زنجبیل خردشده یا له شده را به آن اضافه نمایید. اگر میخواهید که از ادویههای دیگری نیز استفاده کنید، باید در همین مرحله آنها را به آب بیفزایید. توجه داشته باشید که ادویهها را قبل از اضافه کردن به آب، حتما بکوبید. زمانی که مخلوط شما به جوش آمد، برگهای چای را به آن اضافه کنید.
برگهای چای باید فقط یک دقیقه در آب جوش باشند. سپس، شیر را به مخلوطتان بیفزایید. همچنین شما میتوانید در همین زمان، شیرین کننده خود را به مخلوط اضافه کنید. بعد از این، صبر کنید تا مخلوط یک دقیقه دیگر نیز روی حرارت باشد. بعد از یک دقیقه، حرارت را خاموش کرده و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه چای را به حال خود رها کنید. سپس با استفاده از صافی توری، چای را صاف کنید و آن را به صورت گرم سرو نمایید. چای ماسالای شما آماده است.
روشی که برای تهیه چای ماسالا توضیح دادیم، باعث میشود که خواص دارویی چای در بهترین حالت خود قرار بگیرد. شاید بتوان بهترین خاصیت دارویی چای ماسالا را خواص ضدالتهابی آن دانست. به علاوه، این چای ایمنی بدن را نیز افزایش خواهد داد. همچنین، چای ماسالایی که به این روش تهیه شود، بسیار خوش طعم است. استفاده از یک دستورالعمل معتبر، خیلی بهتر از صرف چای در یک رستوران است.
چند توصیه مهم در مورد تهیه چای ماسالا
در آموزش دم کردن چای ماسالا باید بدانید دم کردن بیش از حد باعث آزاد شدن برخی مواد از برگهای چای میشود. این مواد باعث ایجاد تغییراتی در طعم چای میشوند. دم کردن بیش از حد چای معمولا باعث میشود که طعم چای به تلخی بگراید. توجه داشته باشید که زودتر از زمان توصیه شده نیز مخلوط را از روی حرارت برندارید. مدت زمان قرار گرفتن برگهای چای بر روی حرارت در تهیه چای ماسالا بسیار مهم است. یک اشتباه میتواند به کلی مزه چای را تغییر دهد.
ممکن است در بازار، بستههای ادویههای ترکیب شده برای تهیه چای ماسالا را دیده باشید. قبول داریم که استفاده از چنین ترکیبی کمی وسوسه انگیز است و میتواند شما را به خرید آن ترغیب نماید؛ اما توصیه ما به شما این است که ادویههای طبیعی را به صورت جداگانه خریداری کرده و استفاده نمایید. ادویههای طبیعی قویتر هستند و استفاده جداگانه از آنها طعم بهتری را به چای میبخشد.
از برگهای چای باکیفیت استفاده کنید. برگهای بلند معمولا طعم بهتری دارند. در بازار، مارکهای مختلفی از چای موجود هستند؛ اما پیشنهاد ما این است که از برندهای چای هندی استفاده کنید تا طعم واقعی تری از چای ماسالا را بچشید. البته شما میتوانید از کیسههای آماده چای نیز استفاده کنید که البته معمولا طعم واقعی چای ماسالا را به دست نمیدهند.
نظر شما