مذاکرهکنندگان هستهای و نمایندگان مجلس چه واکسنی زدند که سفرهای خارجی میروند؟!/ شوآف تزریق واکسن برکت به مسئولان؟!
درحالیکه اتحادیه اروپا بر اساس قوانین خود برخی واکسنها را شرط اخذ روادید قرار داده، که تنها یکی از این واکسنها در ایران تزریق میشود حال این سوال به وجود میآید که هیئت همراه تیم مذاکره کننده و برخی نمایندگان مجلس که لاف حمایت از واکسن ایرانی میزدند چه واکسنی تزریق کردهاند که به راحتی برای آنان ویزا صادر شده است؟!
به گزارش 9 صبح؛ چند روز قبل شهره لرستانی، بازیگر سینما، در اینستاگرام خود ضمن انتشار یک پست انتقادی از نمایندگان پرسید که با توجه به قانون اروپا، نمایندگان مجلسی که به اسپانیا و دیدن فوتبال رئال مادرید رفتهاند و مذاکره کنندگان احیای برجام آیا واکسن برکت زدهاند یا چیز دیگر؟
پست لرستانی کنایهای به شوآف نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر تزریق واکسن برکت در ماههای اخیر و مخالفت صریح این افراد با واکسنهای خارجی بود.
واکسنهای مورد تائید اتحادیه اروپا
این در حالی است که هر کشوری لیست ویژه خود را برای تائید واکسنهای مسافرین خارجی دارد. اتحادیه اروپا واکسنهای فایزر، آسترازنکا، مدرنا، جانسون و جانسون را تائید کرده و هنوز خبری از واکسنهای ایرانی، روسی، چینی و هندی که در ایران تزریق شدهاند، نیست و تنها واکسنی که در ایران تزریق شده و مورد تائید اتحادیه اروپاست واکسن آسترانکا بود، اگرچه قرار بود واکسن سینوفارم نیز در گروه این واکسنها قرار بگیرد.
حال سوالی که پیش میآید این است که تیم مذاکره کننده هستهای یا نمایندگان مجلس که به اسپانیا رفتند چه واکسنی را دریافت کردهاند؟ اگر واکسن برکت یا دیگر واکسنهای ایرانی بوده چگونه اینها توانستند مجوز ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دریافت کنند و حتی از آن مهمتر وارد جمعیتی چون حاضران در استادیوم سانتیاگو برنابئو شده و مسابقه رئال مادرید را ببینند اگرچه به قول خود برای یک اتنوگرافی یا مردم شناسی رفته باشند.
این افراد و تعداد زیادی از افرادی که تیم مذاکره کننده هستهای را همراهی میکنند یا باید واکسن آسترازنکا و یا اینکه یکی از واکسنهای آمریکایی که ورود آنها به کشور ممنوع است تزریق کرده باشند. درحالیکه همین افراد تبلیغات زیادی را برای واکسن برکت انجام داده و خود را از جمله کسانی میدانستند که این واکسن را تزریق میکردند.
میزان واکسنهای وارد شده و تزریق شده
در حال حاضر بیش از ۱۰۸ میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور شد، این در حالیست که بر اساس اعلام گمرک ایران تا آبان ماه سال جاری ۱۴۸ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۳۰۸ دوز واکسن وارد کشور شد که ۸۸ درصد آن سینوفارم چینی بود.
بر اساس اعلام سازمان گمرک ایران، از مجموع واکسن وارداتی ۱۳۱ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۸۹۸ دوز سینوفارم چین بوده که معادل ۸۸/۷۳ درصد کل واکسنهای وارداتی بوده است. همچنین ۱۲ میلیون و ۶۹ هزار و ۲۱۰ دوز آسترازنکا از چند کشور وارد ایران شده که ۸.۲۴ درصد کل واکسن ورودی به ایران را تشکیل میدهد.
از مابقی واکسنهای وارداتی، چهار میلیون و ۹۱ هزار دوز اسپوتنیک از روسیه و یک میلیون و ۱۲۵ هزار دوز بهارات هندی سایر واکسنهای خارجی را تشکیل دادهاند.
این در حالی است که بر اساس میزان مصرف، ۸۶ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۵۶۸ دوز واکسن سینوفارم معادل ۸۰.۳ درصد و پنج میلیون و ۹۳۰ هزار و ۲۰۰ واکسن آسترازنکا معادل ۵ درصد واکسنهای تزریق شده در مجموع سه دوز تزریق شده است.
این در حالی است که شش میلیون و ۸۱۲ هزار و ۷۰۰ دوز واکسن برکت در مجموع سه دوز تا امروز تزریق شده است که معادل ۳/۳ درصد واکسیناسیون کشور را تشکیل میدهد.
شتر سواری دولا دولا نمیشود
همانگونه که در بالا نیز عنوان شد عمده واکسنهای تزریق شده در کشور سینوفارم بوده و جمعیت کمی توانستهاند از واکسنهای آسترازنکا استفاده کنند. این موضوع موید این است که افرادی که به خارج از کشور رفته برای دریافت ویزا حتما از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به غیر از فرانسه که تست پیسیآر منفی را هم قبول میکند میبایست یا واکسن آسترانکا تزریق کرده و یا اینکه به گونهای از واکسنهای آمریکایی بر خلاف رویه ضد استکباری که نشان میدهند استفاده کرده باشند.
حامیان برکت خود بیبرکت بودند
آنچه در مورد آن اطمینان وجود دارد این است که این افراد برکت تزریق نکردهاند چراکه این کشورها هنوز سینوفارم، برکت و حتی اسپوتنیک را مورد تائید قرار ندادهاند. واکسن رازی، اسپایکوژن و فخرا نیز تازه توسط وزارت بهداشت خریداری شدهاند. واکسن پاستوکووک هم همچون سینوفارم و برکت است پس گزینه ایرانی، روسی و چینی در مورد این افراد به کلی کنار میرود و آنچه باقی میماند آسترازنکا و یا واکسنهای آمریکایی است که در ایران وجود ندارد و حداقل واردات آن به صورت رسمی از کشور صورت نگرفته و آنچه وجود دارد احتمالا واردات چمدانی بوده است.
استفاده از هر واکسنی حق هر فردی است و کسی هم در آن شکی ندارد، آنچه قابل بحث مینماید این است که اکثریت این افراد که خود را نماینده مردمی میدانند سینوفارم یا دیگر واکسنها را تزریق کردهاند و از سوی دیگر به بهانه حمایت از تولید ملی گوش فلک را پر کردند و با شعارهای ضد استکباری در روزهای سال موانع زیادی را برای واردات واکسن ایجاد کردند. در هر صورت شفاف سازی در مورد واکسیناسیون این افراد از جانب وزارت بهداشت، وزارت خارجه و حتی خود مجلس باید وجود داشته باشد تا این افراد نمایندگان خود را شناخته و در سالهای آینده با طناب پوسیده آنان به چاههای عمیق نروند.
منبع: جامعه 24
نظر شما