خبر مهم سرپرست آموزش و پرورش درباره انجام یک رتبه بندی جدید
به گزارش 9 صبح، سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: دو فرزندم در مدرسه شاهد تحصیل میکنند؛ این مدارس برای ثبتنام فرزندان فرهنگیان و ایثارگران امتیازاتی اختصاص میدهند.
رضا مراد صحرایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دو فرزندم در مدارس شاهد تحصیل میکنند، گفت: دخترم اکنون از مدرسه فارغ التحصیل شده است و پسرم در پایه هفتم مدارس شاهد تحصیل میکند.
وی افزود: مدارس شاهد جزو مدارس دولتی است و برای ثبتنام فرزندان فرهنگیان و ایثارگران امتیازاتی اختصاص میدهد البته پسرم مقام استانی اذان را کسب کرده است؛ با این حال ابتدا میخواستم فرزندم را در مدرسهای دولتی در بلوار کشاورز تهران ثبتنام کنم اما به دلیل محدودهبندی جغرافیایی ثبتنام نکردند.
وی درباره این پرسش که چرا اکنون اوضاع مدارس دولتی عادی به گونهای است که والدین ترجیح میدهند، فرزند خود را در مدرسه غیرانتفاعی ثبتنام کنند البته نه صرفاً به دلیل کیفیت بلکه اطمینان خاطر از محیط و رفتار با دانشآموزان عنوان کرد: متأسفانه این موضوع صحیح است؛ بنده برنامهای را به مجلس پیشنهاد کردم که در این برنامه، تحول آموزش و پرورش در 9 محور ترسیم شده است و کلیدیترین بخش مدرسه است.
بیشتر بخوانید
تاریخ ثبتنام مدارس شاهد اعلام شد
صحرایی بیان کرد: با ایده به مدرسه بازمیگردیم به دنبال تحول هستیم همچنین مدارس دولتی باید به گونهای رشد یابد که مردم به مدارس دیگری نروند به همین دلیل باید بر روی مدارس دولتی در تمام ابعاد فضا، معلمان و برنامههای آموزشی و تربیتی کار کنیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: مدارس باید رتبهبندی شوند البته اکنون برای ورود دانشآموزان به مدارس تیزهوشان (سمپاد) شاهد رقابت هستیم با این حال برخی مدارس خصوصی از تیزهوشان هم بهتر هستند.
به گزارش تسنیم؛ تنوع مدارس همواره به عنوان یکی از نقاط ضعف سیستم آموزشی در ایران شناخته میشود و بسیاری از کارشناسان آموزشی، مدارس متنوع را عامل بی توجهی به مدارس دولتی عادی میدانند.
بحث جداسازی و تنوع مدارس یکی از ابربحرانهای نظام آموزشی است که برخی از مهمترین کارکردهای مدارس از جمله هویتسازی و ایجاد انسجام اجتماعی را دچار خدشه کرده است.
هماکنون مدارس در دو نوع مدارس دولتی و غیردولتی در کشور فعال هستند اما در میان مدارس دولتی هم دستهبندیهایی وجود دارد از جمله مدارس دولتی عادی، مدارس شاهد، مدارس سمپاد و مدارس نمونه دولتی و به گفته برخی کارشناسان، ماحصل این دسته بندیها منجر به آن شده است که مناطق آموزش و پرورش بیشترین تمرکز و امکانات خود را ابتدا به سمت مدارس دولتی خاص گسیل کنند و در این میان بیشترین ضربه به دانشآموزان مدارس دولتی عادی وارد میشود.
مدارس شاهد، سمپاد و نمونه دولتی هر کدام براساس شاخصهایی برای جذب دانشآموز اقدام میکنند و امکان ادامه تحصیل برای هر دانشآموزی در این مدارس فراهم نیست.
برآیند وجود مدارس متنوع در کشور در نهایت منجر به جداسازی دانشآموزان براساس مولفههایی شده که کلیدیترین آنها قدرت و ثروت است.
نظر شما