پودر سفیده تخم مرغ غوغا میکند
ضمیمه دانش امروز روزنامه اطلاعات نوشت:امروزه تقاضای مصرف پودر سفیده تخم مرغ به دلیل موارد بهداشتی، حمل و نقل آسان، ماندگاری بیشتر و ایمنی میکروبیولوژیکی آن در فرمولاسیون مواد غذایی بسیار بیشتر از سفیده تخم مرغ مایع است.
به گزارش 9صبح،ضمیمه دانش امروز روزنامه اطلاعات نوشت:امروزه تقاضای مصرف پودر سفیده تخم مرغ به دلیل موارد بهداشتی، حمل و نقل آسان، ماندگاری بیشتر و ایمنی میکروبیولوژیکی آن در فرمولاسیون مواد غذایی بسیار بیشتر از سفیده تخم مرغ مایع است. در روشهای رایج تولید پودر سفیده تخم مرغ مانند خشک کنهای پاششی از حرارت برای خشک کردن مایع تخم مرغ استفاده میشود که نتیجه آن کاهش کیفیت عملکردی و ارزش تغذیهای محصول است. استفاده از روش خشک کردن انجمادی نیز به علت هزینه بالا در صنعت مقرونبهصرفه نیست.در سالهای اخیر استفاده از روش خشک کردن الکتروهیدرو دینامیکی به عنوان یک روش غیر حرارتی نوین برای خشک کردن مواد غذایی حساس به گرما بسیار مورد توجه قرار گرفته است.در این روش با استفاده از میدان الکتریکی شدید جریانی از هوای یونیزه (پلاسما) برای تبخیر رطوبت موجود در مواد غذایی استفاده میشود. در پژوهشی که در آزمایشگاه کاربردهای زیستی پلاسمای سرد در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستارهشناسی دانشگاه تبریز انجام شد، پودر سفیده تخم مرغ به روش الکتروهیدرودینامیک تهیه و تولید شد.مطابق نتایج بهدست آمده از این پژوهش پودر تهیه شده در مقایسه با سایر روشهای تولید این پودر مانند خشککن پاششی و انجمادی نیاز به مصرف انرژی و هزینه کمتری داشته و از خواص عملکردی و تغذیهای بالاتری برخوردار است.پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی به انجام رسیده و تحقیقات برای ارتقای این روش برای استفاده از آن در ابعاد تجاری و صنعتی در حال انجام است.
نتایج اولیه این پژوهش در مجله معتبر Food Chemistry به چاپ رسیده است.
منبع:اطلاعات آنلاین
نظر شما