تدابیر مهم طب سنتی برای درمان نفخ معده
نفخ شکم یکی از شایعترین مشکلات گوارشی است.
به گزارش 9 صبح، آروغ زدن مکرر و طولانی، اتساع و درد شکم، حرکت زیاد گاز، دفع گاز بدبو، اختلال در دفع گاز از مقعد و نفخ شایعترین علائمی هستند که به دنبال وجود گاز در لوله گوارش ایجاد میشوند.
نفخ شکم یکی از شایعترین مشکلات گوارشی است که موجب مراجعه به پزشک میشود. افراد مختلف، برای این مسأله، معمولاً تعریفهای متفاوتی مثل تنگشدن لباس، احساس پری ناراحتکننده، احساس فشار در شکم و اتساع شکم را بیان میکنند.
آروغ زدن مکرر و طولانی، اتساع و درد شکم، حرکت زیاد گاز، دفع گاز بدبو، اختلال در دفع گاز از مقعد و نفخ شایعترین علائمی هستند که به دنبال وجود گاز در لوله گوارش ایجاد میشوند.
تدابیر طب سنتی برای نفخ معده
1-پرهیز از غذاهای غلیظ و نفاخ
2-پرهیز از آب سرد و ترشیجات
3-ورزش کردن
4-کم کردن حجم غذا
5-گرم کردن شکم (تکمید) با برگ شبت، سبوس گندم و نمک
6-بر طرف کردن ضعف هضم معده مثلا با گلنگبین و یا نوشیدن جوشاندهی زیره کرمانی
7-تقویت معده و بر طرف کردن نفخ با جوارش کمونی، مصطکی آسیاب شده با شکر (جوارش مصطکی) و مربای آمله
8-درمان بیماریهای معده
9-در کنار تدابیر فوق، به طور مبسوطی از گیاهان دارویی در پیشگیری و درمان نفخ استفاده میشود به طور نمونه در قانون ابن سینا مفردات متعددی به عنوان داروهای موثر در نفخ یاد شده است که از آن جمله عبارتند از: مخلوط افسنتین با سنبل، اشنه، افتیمون، بسفایج، جندببدستر، زیره، آویشن و شبت و یک سری از مفردات هم به عنوان مقویات معده یاد شده است که از آن جمله: آمله، مصطکی، ورد، سیب، بلیله، دارچین و نعناع میتوان نام برد و در کتب طب سنتی از مرکبات گوناگونی هم در درمان و تسکین نفخ استفاده شده است مانند: جوارش کمونی، شربت جالینوسی، حب حلتیت (عجیبالاثر)، رازیانه و تخم کشوث در آب جوش شیرهکشی کرده سپس گلقند را در آن حل کرده به صورت نیمگرم خورده شود، روغن کرچک در شش برابر آن عرق رازیانه مخلوط کرده و نوشیده شود سپس مقداری از آن گرم کرده روی معده طلا (مالیده) شود و جوشانده انیسون، صعتر، مرز نخوش، مصطکی و کرویا میل شود.البته همواره باید به یک اصل مهم در طب سنتی اهمیت داد: ((درمان در طب سنتی بر پایه برطرف کردن علتهای ایجادکننده بیماری است و نه علامت درمانی))
نظر شما