راهکار قابل توجه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان

راهکار قابل توجه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان

راهکار مناسب برای جلوگیری از پوسیدگی دندان را بشناسید.

به گزارش 9 صبح، همیشه وقتی در مورد پیشگیری پوسیدگی دندان صحبت می شود، منتظر شنیدن نکاتی در مورد مسواک زدن و نخ دندان کشیدن باشید اما نوع مواد غذایی مصرفی روزانه ما نیز در کاهش یا تشدید پوسیدگی دندان ها نقش دارند.

وقتی بعضی مواد غذایی به دندان می چسبند و برای مدتی می مانند توسط باکتری های عامل پوسیدگی در دهان مصرف شده و اسید تولید می شود که این اسید موجب آسیب به دندان ها و پوسیدگی می شود.

شاید همیشه وقتی در مورد پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان و حفظ سلامت آن صحبت می شود، منتظر شنیدن نکاتی در مورد مسواک زدن و نخ دندان کشیدن باشید؛ اما من در این مقاله می خواهم علاوه بر این دو مورد مهم به نکات دیگری بپردازم که دانستن آنها به شما کمک میکند تا با رعایت نکاتی ساده در تغذیه به حفظ سلامت دندان هایتان کمک کنید.

هر ماده غذایی که کربوهیدرات خصوصا قند و شکر داشته باشد و چسبنده باشد مسبب اصلی پوسیدگی دندان است مثل کراکر، چیپس، شکلات و شیرینی، میوه هایی مثل موز و کشمش و .... در بین میوه ها هرچه میوه آبدارتر باشد احتمال چسبندگی کمتر است و در نتیجه کمتر باعث پوسیدگی می شود. مثلا هندوانه در مقابل موز

پس این باور که گاز زدن سیب مثل مسواک عمل میکند و دندانها را تمیز می کند کاملا غلط است و همین سیب اگر از روی دندانها شسته نشود باعث پوسیدگی می شود چرا که قند آن به مصرف باکتری های عامل پوسیدگی در دهان می رسد.

این دو ماده غذایی که محافظ دندان ها هستند را به خاطر بسپارید. ار احیانا دسترسی به مسواک نداشتید یا تنبلی کردید از این دو ماده غذایی برای محافظت از دندانهایتان در مقابل پوسیدگی استفاده کنید. یکی پنیر و دیگری آدامس های حاوی قند زایلیتول

در کنار این دو، مواد غذایی دیگری هم هستند که در حفظ مینای دندان موثرند: چای و کاکائو جزء این دسته هستند (البته منظور چای بدون قند و محصولات قندی ، وشکلات تلخ است)

مصرف برخی ویتامین ها و املاح از طریق رژیم غذایی برای سلامت دندان و لثه ضروری هستند و کمبود آنها خصوصا در کودکان باعث اختلال در بیرون زدن و رشد دندان ها و حتی اختلال در عملکرد غدد بزاقی می شود.

بطور مثال کمبود پروتئین، کلسیم، ویتامین دی و ید در کودک باعث تاخیر در جوانه زدن دندان ها می شود. و در کودکی که مبتلا به کمخونی فقر اهن است، رشد کند دندانها دور از انتظار نیست.

نقش ویتامین C ، فولات و روی در انسجام لثه

کمبود این مواد مغذی ما را مستعد بیماری های دهان و لثه مثل عفونت ها می کند. یکی از نشانه های بارز کمبود ویتامین Cخونریزی لثه هاست؛ افرادی که همیشه حین مسواک زدن شاهد خونریزی از لثه هایشان هستند بایستی این موضوع را هم مد نظر داشته باشند.

البته هیچ مطالعه ای دال بر این نیست که نیازی به مکمل ویتامین C برای حفظ سلامت لثه ها باشد بلکه مصرف روزانه منابع غذایی آن نیاز بدن را تامین می کند. فلفل دلمه ، کیوی و پرتقال از منابع عالی این ویتامین هستند.

وب گردی

    نظر شما