آشنایی با محرکهای سردردهای میگرنی
غذاهای متعددی وجود دارند که تصور میشود احتمالا باعث حمله میگرنی میشوند.
به گزارش 9 صبح، غذاهای متعددی وجود دارند که تصور میشود احتمالا باعث حمله میگرنی میشوند؛ البته تقریبا همه غذاها با گزارش خودِ بیمار شناسایی میشوند.
شایعترین محرکهای غذایی گزارش شده که سبب تحریک میگرن میشوند الکل (تا ۳۳ درصد) و شکلات (تا ۲۲ درصد) است. اگرچه معمولا شناسایی محرکهای غذایی خاص، مشکل است و اغلب به بیماران توصیه میشود پس از خوردن غذاهایی که از لحاظ تجربی حاوی مواد شیمیایی محرک سردرد هستند، مانند تیرامین (موجود در پنیرها)، فنیل اتیلامین (به عنوان مثال در شکلات) و نیتراتها (به عنوان مثال در گوشتهای فرآوری شده) کنترل کنند که آیا دچار سردرد میشوند یا خیر؟.
غذاهای که سرشار از تیرامین عبارتند از پنیرهای کهنه، آجیل، لوبیا، ماست، موز و مرکبات که حذف طولانی مدت آنها باعث تاثیر مخرب بر روی سلامتی میشود و با توجه به اینکه مطالعات در مورد اثرات این مواد غذایی بر میگرن کم است، بهتر است بیمار بعد از خوردن این مواد دقت کند آیا مبتلا به سردرد میشود یا نه؛ که در صورت جواب مثبت از جایگزینهای غذایی این مواد در رژیم غذایی خود استفاده کند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزودنیهای غذایی با حملات میگرنی مرتبط هستند. مونوسدیم گلوتامات (MSG) احتمالا شناخته شدهترین در این گروه است و ثابت شده است که باعث سردردهای شدید در ۱۰ تا ۱۵ درصد از مبتلایان به میگرن میشود.
برخی از ادویهها و همچنین سیر و پیاز به عنوان محرکهای احتمالی حملات میگرن نامگذاری شدهاند، اما هیچ مطالعهای این را تایید نمیکند. به غیر از مواد غذایی، استرس هم باعث سردردهای میگرنی میشود.
نظر شما