مدت زمان قرنطینه شدن بعد از ابتلا به آبله مرغان
در صورت ابتلا به آبله مرغان این مدت در خانه قرنطینه شوید.
به گزارش 9 صبح، پزشک متخصص کودکان و معاون فنی مرکز بهداشت شماره ۳مشهد اظهار کرد: بیماری آبلهمرغان بسیار مسری است و در صورت ابتلا، قرنطینه خانگی به مدت حداقل یک هفته الزامی است.
رعنا رضایی گفت: آبله مرغان یک بیماری ویروسی است که توسط ویروس واریسلا زوستر (VZV) ایجاد میشود. علائم این بیماری ایجاد دانههای قرمز و حبابهای پر از مایع روی پوست، همراه با خارش و ناراحتی است. آبله مرغان بسیار مسری است و افراد آلوده از یک تا دو روز قبل از بیرون ریختن بثورات تا زمانی که همه تاولها از بین نرفتهاند، بیشترین احتمال انتقال را دارند. رعایت مراقبتهای بهداشتی و پیشگیری از تماس با افراد مبتلا یا مشکوک به آبله مرغان بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه کودکان مبتلا به آبله مرغان معمولا طی ۷ تا ۱۰ روز بهبود مییابند، اما در بزرگسالان دوره بیماری طولانیتر و احتمال بروز عوارض بیشتر است، تأکید کرد: برای پیشگیری و کنترل این بیماری، دانشآموزان مبتلا باید به مدت یک هفته از رفتن به مدرسه اجتناب کنند و مراقبت در منزل نیز باید در فضای جدا از اعضای خانواده که تاکنون به آبله مرغان مبتلا نشده و یا واکسن دریافت نکردهاند، انجام شود.
معاون فنی مرکز بهداشت شماره 3 مشهد با بیان اینکه هدف درمان آبله مرغان جلوگیری از بروز عوارض آن است، تصریح کرد: برای این منظور گرفتن ناخنها، حمام روزانه با آب ولرم و داروهای ضد خارش توصیه میشود، آبله مرغان یک بیماری ویروسی است و نیاز به دریافت آنتیبیوتیک ندارد و خانوادهها باید از مصرف خودسرانه هر گونه دارویی اعم از پروفن، آسپرین و دیکلوفناک پرهیز کنند، ولی در صورتی که زخمها توسط باکتری آلوده شوند، بهویژه در کودکان که معمولا راشهای پوستی را دستکاری میکنند، نیاز به درمان با آنتیبیوتیک دارند. بهترین اقدام در صورت مشاهده علائم مشکوک به آبله مرغان همراه با تب، به ویژه در کودکانی که دارای بیماری زمینهای هستند، مراجعه به پزشک یا نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت به منظور درمان و دریافت مشاوره لازم در خصوص نحوه مراقبت بیماری است.
دکتر رضایی افزود: با توجه به افزایش تعداد موارد ابتلاء به آبله مرغان در سال ۱۴۰۲، رعایت مراقبتهای بهداشتی و پیشگیری از تماس با افراد مبتلا، اهمیت بسیاری دارد. همچنین در صورت بروز علائم بیماری، باید سریعا به پزشک مراجعه کرد و از روشهای درمان خانگی آبله مرغان با رعایت اصول و مشورت پزشکی استفاده کرد.
منبع: ایسنا
نظر شما