درمان ناباروری با استفاده از موز و آناناس
درمان ناباروری با استفاده از موز و آناناس امکان پذیر است.
به گزارش 9 صبح، شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که از خوردن نارنگی، پرتقال، سیب، انگور و ... خسته شدهاید؟ خب، پس وقت آن رسیده که به دنبال کمی تنوع و تغییر باشید و از میوههای دیگری که طعم متفاوتی دارند، استفاده کنید.برای مثال، میتوانید سراغ انبه یا موز بروید.
اگر حوصله کندن پوست نارگیل یا آناناس را داشته باشید، میتوانید از این میوهها استفاده کنید و از خاصیت آنها بهره ببرید. نکته جالب اینجاست که موز، نارگیل، آناناس و انبه، از دیدگاه طب سنتی نیز موردبررسی قرار گرفتهاند. «دکتر حمید شمسی باغبانان» متخصص طب سنتی و رئیس انجمن علمی طب سنتی استان البرز از دیدگاه طب سنتی به خواص این چهار میوه میپردازد.
موز
موز نارس، سبزرنگ است و بعدازاینکه رسیده شود، به رنگ زرد و سپس به رنگ قهوهای درمیآید. چنانچه فردی از موز نارس و سبز استفاده کند، دچار یبوست خواهد شد، به دلیل این خاصیت موز، میتوان آن را در زمان ابتلا به اسهال استفاده کرد، البته نباید در چنین شرایطی در مصرف موز زیادهروی کرد.
مزاج موز رسیده از نظر گرمی و سردی معتدل است و از نظر خشکی و تری، تر محسوب میشود. موز میوهای دیرهضم است و افرادی که به مشکلات گوارشی مبتلا هستند، تا جای ممکن نباید از موز استفاده کنند. موز درصورتیکه کاملاً رسیده باشد، ملین محسوب میشود و در شرایطی که فرد به اسهال مبتلا باشد، نباید از موز رسیده استفاده کند.
برخی از افراد، مصرف موز رسیده را برای این منظور مناسب میدانند ولی موز به علت ایجاد لینت مزاج (نرمی مزاج) و هضم سخت، برای این منظور مناسب نیست. موز جزو میوههایی است که میتواند باعث احساس نشاط در فرد شود.
موز به درمان سرفههای خشک کمک میکند، در نتیجه میتوان از آن برای رفع سرفههای خشک کمک گرفت. خوردن موز ناشتا بسیار مضر است و میتواند مشکلاتی را برای بدن به وجود بیاورد. موز، مناسب افراد دارای مزاج گرم و خشک است و برای افرادی که مزاج آنها سرد است، چندان مناسب نیست.
نارگیل
طبع مغز نارگیل با آب آن متفاوت است، بهطوریکه مغز سفید آن، طبع گرم و خشک دارد ولی آب نارگیل (شیر نارگیل)، گرم و تر محسوب میشود، ضمن اینکه ارزش غذایی بیشتری دارد. مصرف مداوم این میوه، میتواند به چاق شدن کمک کند، به همین دلیل آن دسته از افرادی که تمایل دارند چاق شوند، میتوانند از نارگیل کمک بگیرند.
این میوه برای افرادی که ضعف قوای جنسی دارند، مناسب و در موارد ناباروری که ناشی از اختلالات تولید نطفه است، میتواند با نظر متخصص طب سنتی مورداستفاده قرار بگیرد. هضم نارگیل برای آن دسته از افرادی که به ضعف هاضمه مبتلا هستند، سخت است. برای افزایش اثر تغذیهای نارگیل، میتوان آن را همراه با شکر یا نبات استفاده کرد.
آن دسته از افرادی که مزاج گرم دارند، بهتر است در مصرف این میوه زیادهروی نکنند، این دسته از افراد برای اینکه در اثر مصرف نارگیل دچار مشکل نشوند، میتوانند از لیموترش بهعنوان مصلح استفاده کنند. مصرف نارگیل فاسد شده و بدبو، میتواند باعث ایجاد تهوع و استفراغ شود و تا زمانی که فرد استفراغ نکند، ناراحتی ناشی از مصرف میوه ناسالم، باقی خواهند ماند. برای تشخیص میوه نارس از میوه رسیده نارگیل، باید به آب آن دقت کرد، در واقع هر چه میوه رسیدهتر باشد، مقدار آب آن کمتر است.
آناناس
طبع آناناس سرد و تر محسوب میشود و افرادی که مزاج گرم دارند، میتوانند بهراحتی از آن استفاده کنند. چنانچه افراد سردمزاج به مقدار زیادی از آناناس استفاده کنند، دچار مشکلات هضم خواهند شد. آناناس یک میوه اشتهاآور است و به همین دلیل میتوان از آن برای افزایش اشتهای کودکان کمک گرفت. مصرف آناناس، روند بهبود زخم را تسریع میکند، به همین دلیل، آن دسته از افرادی که عمل جراحی انجام دادهاند یا دچار سوختگی شدهاند، میتوانند از این میوه استفاده کنند. به دلیل این خاصیت آناناس، بسیاری از افرادی که به عیادت بیماران میروند، همراهِ خود آناناس میبرند.
مصرف آناناس باعث تقویت انقباضهای رحم میشود و میتوان از این خاصیت آناناس در روز زایمان خانمهای باردار بهره برد. خانمهای بارداری که سابقه سقطجنین دارند، باید از مصرف آناناس در دوران بارداری خودداری کنند. مصرف آناناس باید در افرادی که از داروهای ضدانعقاد مانند آسپرین، وارفارین یا هپارین استفاده میکنند، محدود شود.
آن دسته از افرادی که سابقه آلرژی دارند باید از مصرف زیاد آناناس خودداری کنند چون مصرف این میوه میتواند باعث حمله آلرژیک در این دسته از افراد شود.
آناناس خواص دیگری هم دارد. برای مثال، میتوان در زمان عفونت و ناراحتی مجاری ادراری، علاوه بر استفاده از داروی مناسب تجویزشده توسط پزشک، برای تسریع در روند بهبود، از آناناس کمک گرفت.
انبه
انبه میوهای است که طبع آن به نوعِ رسیده یا غیر رسیده آن بستگی دارد. به عبارت روشنتر باید گفت که طبع انبهی نرسیده (کال) سرد و خشک است درحالیکه طبع انبهی رسیده، گرم و خشک محسوب میشود. مصرف انبهی نرسیده (کال) میتواند باعث افزایش اشتها شود و به همین دلیل افرادی که مشکل اشتها دارند، میتوانند از این نوع انبه استفاده کنند. انبه خواص زیادی دارد. برای مثال، مصرف آن میتواند باعث تقویت قوای اعضای اصلی بدن (کبد، مغز و قلب) شود. همچنین مصرف انبه میتواند اثر مثبتی روی عملکرد سیستم تنفسی، گوارشی، کلیه و مجاری ادرار داشته باشد.
استفاده از انبه، سبب لینت مزاج میشود و یبوست را برطرف میکند. اگر انبه به اندازه مناسب و در حد اعتدال مصرف شود، باعث شاداب شدن پوست و بهبود رنگ پوست میشود. یکی دیگر از خواص انبه، افزایش وزن و چاقی است و افراد لاغر، میتوانند از این خاصیت انبه برای چاقی کمک بگیرند.
یکی دیگر از خواص انبه، افزایش توان جنسی است. مصرف زیاد این میوه به افراد گرممزاج بهویژه در زمانی که معده آنها خالی است، توصیه نمیشود و میتواند مضر باشد. در صورت مصرف انبه در چنین شرایطی باید برای رفع ضرر، به مصرف آب سرد بعد از خوردن انبه، روی آورد.
هرچه انبه کم آبتر باشد، هضم آن سختتر خواهد شد، به همین دلیل باید در زمان خرید انبه به این نکته توجه کافی داشت. آن دسته از افرادی که در بدن خود دمل و جوش دارند باید از مصرف انبه خودداری کنند چون مصرف انبه سبب تشدید مشکل آنها خواهد شد.
انبه دارای مواد آنتیاکسیدان است و به همین دلیل میتواند در پیشگیری از سرطان مؤثر باشد. این میوه به علت دارا بودن آهن میتواند به درمان کمخونی کمک کند. این میوه میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. انبه خاصیت آرامبخش دارد و افراد میتوانند از این خاصیت انبه هم بهره ببرند.
منبع: همشهری
نظر شما