غذاها و ویتامین‌هایی که به رشد قدی کودکان کمک می‌کند

غذاها و ویتامین‌هایی که به رشد قدی کودکان کمک می‌کند

غذاها و ویتامین‌هایی که به رشد قدی کودکان کمک می‌کند را بهتر بشناسید.

به گزارش 9 صبح، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به وجود عوامل متعدد در رشد قدی کودکان، گفت: شیر و لبنیات می‌تواند نیاز بدن به کلسیم را در تا حد چشمگیری تامین کند.

مینا کاویانی، مهم‌ترین نگرانی پدر و مادر هنگان تولد فرزندشان را رشد کافی کودک دانست، افزود: از نظر برخی والدین رشد قد کودکان نشانه‌ای از سلامت است، به همین دلیل معمولاً تمام تلاش خود را می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که فرزندانشان رشد قد خوبی دارند.

وی با بیان اینکه عوامل متعددی در قد کودک نقش دارد، ادامه داد: با وجود اینکه عوامل ژنتیکی بیشترین نقش را در تعیین قد نهایی فرد دارند، اما مسائل محیطی دیگری مانند تغذیه و ورزش نیز نقش قابل ملاحظه‌ای در رشد کودک به ویژه رشد قدی او دارند.

به گفته کاویانی، مواد مغذی مؤثری در رشد قدی از بین عوامل تغذیه‌ای، برای رشد استخوان‌ها ضروری است و نقش به سزایی در رشد کودکان دارند، این مواد مغذی شامل پروتئین با کیفیت بالا، مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر و منیزیم و همچنین ویتامین‌های گروه D و A هستند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، با بیان اینکه مواد مغذی دیگری نیز در رشد کودکان نقش دارند، اضافه کرد: پروتئین یکی از بهترین مواد مغذی برای رشد و افزایش قد در کودکان است همچنین پروتئین یکی از مواد مغذی مهم برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست، بافت‌ها و تمام اندام‌های بدن محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کفایت پروتئین باعث رشد بهینه کودک شده و عدم تأمین کافی آن منجر به اختلال در رشد، حتی رشد قدی می‌شود، گفت: تغذیه دوران کودکی می‌تواند تا درصد قابل ملاحظه‌ای در قد نهایی فرد، تعیین کننده باشد.

کاویانی افزود: مواد معدنی مثل کلسیم، فسفر و منیزیوم از جمله مواد معدنی هستند که در استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها نقش دارند و از آنجایی که رشد قد مستلزم رشد و استحکام استخوان‌ها است، تأمین این مواد معدنی از جمله عوامل تغذیه‌ای مهم است.

وی به ضرورت مصرف ویتامین‌ها در کودکان اشاره و تاکید کرد: ویتامین D ریزمغذی دیگری است که در استحکام استخوان‌ها و افزایش قد نقش دارد، این ویتامین باعث افزایش جذب ماده معدنی کلسیم می‌شود و از این طریق نقش خود را در افزایش تراکم و سختی استخوان‌ها ایفا می‌کند ضمن اینکه کمبود آن ضمن ایجاد اختلال در رشد، می‌تواند باعث کوتاهی استخوان و در نهایت کوتاهی قد شود.

کاویانی با بیان اینکه ویتامین A نیز در رشد قد کودکان نقش به سزایی دارد، اضافه کرد: نقش گروه شیر و فرآورده‌های کم چرب آن در رشد قدی بسیار مؤثر است.

وی توضیح داد: شیر و فرآورده‌های کم چرب آن یکی از گروه‌های هرم راهنمای غذایی روزانه را تشکیل می‌دهند که باید در برنامه غذایی همه افراد باشد، شیر، ماست، دوغ، پنیر و کشک در این گروه غذایی قرار دارند، این مواد غذایی تأمین کننده پروتئین با کیفیت بالا هستند از این رو مصرف آن‌ها توسط افرادی که به ویژه در شرایط رشد هستند مانند کودکان و نوجوانان در حال رشد و زنان باردار بسیار حائز اهمیت است، به طوری که مصرف حدود سه لیوان شیر می‌تواند بخش قابل ملاحظه‌ای از نیاز به پروتئین روزانه را در کنار سایر منابع پروتئینی تأمین کند.

کاویانی با بیان اینکه از ویتامین‌های موجود در شیر و لبنیات می‌توان به مقادیری از ویتامین A اشاره کرد که در رشد، سلامت چشم، پوست، مخاط‌ها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارد اضافه کرد: به یاد داشته باشید چنانچه شیر با ویتامین D غنی شده باشد در تأمین این ویتامین نقش دارد و می‌تواند باعث افزایش جذب کلسیم شده و از این طریق به سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک کند، همچنین این ویتامین با داشتن نقش‌های متنوع بر ابعاد مختلف سلامت تأثیرگذار است.

وی گفت: از دیگر مواد مغذی موجود در شیر و لبنیات می‌توان به ماده معدنی کلسیم اشاره کرد، این ماده مغذی به همراه فسفر و منیزیوم در استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها نقش مهمی دارد، به همین دلیل مصرف منظم روزانه شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد و خرابی دندان‌ها به ویژه در کودکان جلوگیری کرده و باعث رشد قد می‌شود.

کاویانی مصرف روزانه دو تا سه لیوان شیر را ضروری دانست و ادامه داد: شیر یا معادل‌های آن می‌تواند نیاز بدن به کلسیم را در تا حد چشمگیری تأمین کند و بر عکس کمبود مصرف شیر و لبنیات منجر به کاهش مواد مغذی مورد نیاز برای رشد به ویژه رشد قدی خواهد شد.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: به یاد داشته باشید تغذیه صحیح شامل همه گروه‌های غذایی به همراه داشتن فعالیت بدنی باعث حفظ سلامت و رشد و نمو به ویژه در کودکان و نوجوانان است.

منبع: ایسنا

وب گردی

    نظر شما