راههای رفع انسداد عروق بدون عمل جراحی
راههای رفع انسداد عروق بدون عمل جراحی را بهتر بشناسید.
به گزارش 9 صبح، سرخرگها، مسیرهای حیاتی خون برای جاریشدن در تمام بدن هستند تا اکسیژن و مواد مغذی به همه قسمتها برسد. حفظ سلامتی و تندرستی به سلامت این عروق بسیار وابسته است؛ اما وقتی موادی مثل چربی، کلسترول و دیگر مواد در داخل عروق و رگها جمع میشود میتواند عارضهای به نام بیماری عروق کرونری یا تصلب شرایین ایجاد کند.
در این مطلب قصد داریم به اهمیت سلامت عروق و راهکارهای غیرجراحی رفع انسداد در عروق بپردازیم و به شما ابزارهایی بدهیم تا سلامت رگها و عروق خود را کنترل کنید.
برخی از روشها که پلاک و جرم داخل عروق را کاهش میدهند:
. کاهش مصرف غذاهایی که کلسترول بالایی دارند
. کاهش فشارخون بالا
. ترک سیگار
نکته مهمی که باید بهخاطر داشته باشید این است که استفاده از روشهای طبیعی برای رفع انسداد عروق زمانبر هستند.
تصلب شرایین چیست؟
پلاکهایی که در اثر تصلب شرایین در عروق جمع میشوند، جلوی جریان آزادانه خون در رگها را میگیرند. این شرایط خطرناک است و منجر به عوارضی مانند آنژین صدری، بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، سکته مغزی و همچنین محدودشدن انتقال مواد مغذی به بدن خواهد شد. بسیاری از تغییرات در سبک زندگی، مثل ورزش و تغذیه سالم، در همان ابتدا میتوانند عروق را به طور طبیعی پاکسازی کنند.
اگر انسداد عروق دارید، یک سری بایدها و نبایدهای غذایی را رعایت کنید
غذاهایی که باید بیشتر بخورید:
. چربیهای غیراشباع
. غلات
. بنشن و حبوبات
. جو دوسر
. سبزیجات
. میوهها
. مغزها و دانهها
. فیبر
پلاکهایی که در اثر تصلب شرایین در عروق جمع میشوند، جلوی جریان آزادانه خون در رگها را میگیرند. این شرایط خطرناک است و منجر به عوارضی مانند آنژین صدری، بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، سکته مغزی و همچنین محدودشدن انتقال مواد مغذی به بدن خواهد شد
غذاهایی که باید محدود شوند یا نباید بخورید:
. غذاهای بسیار فراوری شده
. چربیهای ترانس
. چربیهای اشباع
. قندهای اضافی
. سدیم زیاد
. گوشتهای چرب
. لبنیات پرچرب
چه زمانی عروق شروع به گرفتهشدن میکنند؟
مردها بعد از ۴۵ سالگی و زنها بعد از ۵۵ سالگی بیشتر احتمال دارد به تصلب شرایین دچار شوند. از سویی دیگر، انسداد عروقی که مدتزمان طولانی به حال خود رها شود منجر به تصلب شرایین خواهد شد. داشتن اضافهوزن در سنین جوانی، احتمال بیماریهای قلبی و عروقی در سالهای بعدی زندگی را بیشتر میکند.
نکاتی برای تغییر در سبک زندگی
علاوه بر داشتن یک رژیم غذایی سالم، نکات دیگری نیز وجود دارد که میتواند به باز کردن عروق و پیشگیری از انسداد و تشکیل پلاک در رگها کمک کند.
. پیشگیری از مشکلات قلبی و بهبود سلامت قلب و عروق، با داشتن یک سبک زندگی فعال و ورزش منظم امکانپذیر است.
. تجمع پلاک در عروق را میتوان با کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL به حداقل رساند.
. رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم کمک میکنند وزن سالم و متعادلی داشته باشید. اضافهوزن و چاقی میتواند کلسترول LDL را افزایش دهد و در نتیجه ریسک انسداد عروق را بالا ببرد.
. ترک سیگار و الکل اثر قابلتوجهی بر سلامت رگها دارد و جلوی تجمع پلاک در عروق را میگیرد.
. سلامت فیزیکی و ذهنی شما مستقیماً تحتتأثیر کاهش استرس ذهنی و روانی است. شما میتوانید با شیوههای درست یا با کمک درمانگر استرس خود را مدیریت کرده و جلوی تجمع پلاک در عروقتان را بگیرید.
پیامدهای انسداد عروق چیست؟
اگر مشکل گرفتگی عروق دارید لازم است با مشورت پزشک یک برنامه درمانی در نظر بگیرید. اگر انسداد و گرفتگی عروق درمان نشود ممکن است دچار عوارض زیر شوید:
. آنژین
. بیماری عروق کرونر
. بیماری میکروواسکولار عروق کرونر
. حمله قلبی
. گرفتگی عروق کاروتید
. سکته مغزی
. بیماری عروق محیطی
. بیماری مزمن کلیوی
. آیا انسداد عروق بهمرورزمان برطرف میشود؟
وقتی پلاک در یک شریان جمع میشود، بهسادگی یا بهسرعت باز نخواهد شد. اما شما میتوانید با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم و دوری از سیگار، جلوی بدتر شدن این گرفتگی را بگیرید.
. آیا عروق مسدود میتوانند خودشان را ترمیم کنند؟
آنژین صدری یا درد در قفسه سینه یکی از معمولترین علامتهای انسداد عروق است. احساس سنگینی یا فشردگی در وسط سینه از اصلیترین نمودهای آنژین صدری است. معمولاً این درد در قفسه سینه احساس میشود که به سمت شانه و بازوی چپ کشیده میشود. ضمناً ممکن است درد آنژین صدری به آرواره یا بالای کمر نیز برسد.
دیگر علائم آنژین صدری:
. سرگیجه
. احساس تندی ضربان قلب
. تهوع یا بدهضمی
. تنگی نفس
. تعریق
. ضعف
. آیا میتوان پلاک جمع شده در عروق را پاکسازی کرد؟
کاهش پلاک جمع شده در رگها و پیشگیری از بدترشدن و انسداد عروق، با داشتن رژیم غذایی سالم، سبک زندگی فعال و دوری از سیگار ممکن است. اگر تغییرات در سبک زندگی جوابگو نباشند، پزشک ممکن است داروهایی تجویز کند، مثل استاتینها، تا کلسترول LDL کاهش پیدا کرده و پلاک جمع نشود.
چند دمنوش گیاهی برای کمک به رفع انسداد عروق
چای لیموترش و زنجبیل
یک فنجان دمنوش لیموترش و زنجبیل تازه میتواند به پاکسازی عروق و جریان خون بهتر کمک کند. زنجبیل خواص ضدالتهابی و ضد لختهشدن خون دارد. لیموترش هم سرشار از ویتامین C است که برای سلامت رگها مفید میباشد.
چای سبز و دارچین
دارچین همراه با چای سبز یک ترکیب عالی برای تنظیم قند خون و کمک به سلامت قلب است. نوشیدن این دمنوش خوشعطر و بو چه سرد و چه گرم میتواند کلسترول بدن را کاهش دهد و جلوی تجمع پلاک در عروق را بگیرد.
شیر زردچوبه قبل از خواب
زردچوبه یکی از پرکاربردترین ادویهها در آشپزی است که جایگاه ویژهای در طب سنتی نیز دارد، چون آنتیاکسیدان دارد و ضدالتهاب است. شیر زردچوبه که به نام شیر طلایی معروف است یک نوشیدنی عالی است که برای سلامت قلب نیز مفید است. کورکومین ترکیب فعال موجود در زردچوبه با کاهش استرس اکسیداتیو، از سلامت قلب محافظت میکند.
چای ترش تازه تهیه شده
چای ترش بهخوبی میتواند فشارخون را پایین بیاورد. چای ترش سرشار از آنتیاکسیدانهاست و گفته میشود گلهای آن میتوانند رگها را باز کنند و جریان خون را بهتر کنند. مصرف منظم چای ترش به کنترل کلسترول و پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی کمک میکند.
عصاره سیر با معده خالی
مصرف روزانه سیر در رژیم غذایی به نفع سلامت قلبتان است. سیر باتوجهبه آلیسینی که دارد میتواند فشارخون و کلسترول را پایین بیاورد و جلوی لختهشدن خون را بگیرد. مصرف منظم عصاره سیر میتواند عروق مسدود را بازکرده و سلامت قلب را تقویت کند.
آب لبو
آب چغندر قرمز یا لبو سرشار از مواد مغذی مهم است و به سمزدایی خون و در نتیجه عملکرد بهتر قلب کمک میکند. نیترات زیاد موجود در چغندر قرمز میتواند گردش خون را در بدن بهتر کند. مصرف منظم آب لبو باعث کاهش ریسک مشکلات قلبی و سکته مغزی خواهد شد.
خلاصه اینکه
تجمع پلاک میتواند عروق را مسدود کند. هر چند سبک زندگی و تغذیه نقش چشمگیری در وضعیت عروق دارند؛ اما ریسک تصلب شرایین با بالارفتن سن بیشتر میشود. سبک زندگی فعال داشتن و ورزش منظم و رژیم غذایی سالم تا حدودی میتواند به کاهش پلاک در عروق کمک کند و جلوی بدتر شدن این وضعیت را بگیرد. اصلاح سبک زندگی بسیار مهم است، خصوصاً برای کسانی که تحت عمل بایپس قرار گرفتهاند تا یک رگ بهشدت مسدود باز شود. شما باید به طور منظم چکاپ شوید و نسبت به وضعیت سلامت قلب و عروق خود آگاه باشید تا از بروز مشکلات قلبی در آینده گرفته شود.
نظر شما