کاهش مراجعه سطوح کم در آمد برای معالجه و درمان /تعرفه های پزشکی ۱۴۰۳ چقدر شد؟
طبق آمار پردرآمدها برای حفظ سلامت خود بهای بیشتری خرج میکنند و سلامت خانوادههای کمدرآمد براثر اختلاف طبقاتی پدید آمده در این بخش بیش از پیش در معرض خطر است.
به گزارش 9 صبح ؛ هیأت وزیران به پیشنهاد شورایعالی بیمه سلامت و تأیید سازمان برنامه و بودجه و به استناد بند (الف) ماده (۹) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور - مصوب ۱۳۹۵- تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی سال ۱۴۰۳ را تصویب و ابلاغ کرد.
تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در بخش خصوصی
الف- تعرفه ارزیابی و معاینه (ویزیت) پزشکان و کارشناسان پروانهدار در بخش سرپایی خصوصی:
ردیف شرح خدمت تعرفه (ریال)
۱. پزشکان، دندانپزشکان عمومی و دکتری تخصصی در علوم پایه (PhD) پروانهدار ۱,۲۶۰,۰۰۰
۲. پزشکان، دندانپزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکتری تخصصی در علوم پایه (MD-PhD) ۱,۸۹۰,۰۰۰
۳. پزشکان فوق تخصص، دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) ۲,۴۱۰,۰۰۰
۴. پزشکان متخصص روانپزشکی ۲,۵۱۰,۰۰۰
۵. پزشکان فوق تخصص روانپزشکی و دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) روانپزشکی ۲,۸۶۰,۰۰۰
۶. کارشناس ارشد پروانهدار ۱,۰۲۰,۰۰۰
۷. کارشناس پروانهدار ۸۷۰,۰۰۰
تبصره ۱- تعرفه ارزیابی و معاینه (ویزیت) سرپایی افراد با سن کمتر از ۷ سال تمام، برای تمامی گروههای تخصصی، به میزان ۲۰ درصد نسبت به گروه پایه افزایش مییابد.
تبصره ۲- تمامی ارائهکنندگان خدمات سلامت، مکلف به نسخه نویسی و نسخهپیچی به صورت الکترونیکی خواهند بود. در مواردی که به هر دلیل بر اساس قانون بودجه سالیانه کل کشور، نسخهنویسی به صورت کاغذی مجاز باشد، تعرفههای این جدول قابل محاسبه و اخذ است.
تبصره ۳- تمامی مقاطع تحصیلی مندرج در بند (الف) در صورتی میتوانند از تعرفههای مذکور استفاده نمایند که عنوان مربوط در پروانه مطب آنها درج شده باشد.
تبصره ۴- کارشناسان ارشد و دکتری تخصصی در علوم پایه (PhD) پروانهدار در صورتی میتوانند از تعرفههای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در علوم پایه (PhD) استفاده نمایند که کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی در علوم پایه (PhD) ثبت شده آنها مرتبط با رشته کارشناسی بوده و در پروانه فعالیت درج شده باشد.
تبصره ۵- تعرفه ویزیت پزشکان عمومی با سابقه بیش از ۱۵ سال کار بالینی، ۱۵ درصد علاوه بر تعرفه مصوب میباشد.
ضرایب تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی
۱- ضرایب ریالی جز حرفهای تمامی خدمات و مراقبتهای سلامت مندرج در کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت بر مبنای K واحد و معادل یک میلیون و یازده هزار ریال محاسبه میشود.
۲- ضریب ریالی جز حرفهای خدمات تشخیصی و درمانی مندرج در کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت برای خدماتی که با علامت (#) مشخص شدهاند و کدهای (۷) و (۸) و ویزیت سرپایی، اعم از اینکه در بخش سرپایی و یا بستری ارائه شوند، بر مبنای K واحد و معادل ۵۶۸ هزار ریال محاسبه میشود.
۳- ضریب ریالی جز حرفهای خدمات دندانپزشکی معادل ۶۲۹ هزار ریال محاسبه میشود.
تبصره- سهم پرداخت سازمانهای بیمهگر پایه برای خدمات دندانپزشکی تحت پوشش، معادل ۷۰ درصد رقم فوق است.
۴- ضرایب ریالی جز فنی تمامی خدمات و مراقبتهای سلامت مندرج در کتاب ارزش نسبی (به استثنای خدمات مندرج در بندهای (۵) و (۶) بر مبنای K واحد و معادل دو میلیون و ۸۴۳ هزار ریال محاسبه میشود.
۵- ضریب ریالی جز فنی برای خدماتی که در کدهای (۱) تا (۷) مندرج در کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت با علامت (#) مشخص شدهاند، اعم از اینکه در بخش سرپایی و یا بستری ارائه شوند، بر مبنای K واحد و معادل یک میلیون و ۷۷۷ هزار ریال محاسبه میشود.
۶- ضریب ریالی جز فنی برای خدماتی که در کدهای (۸) و (۹) مندرج در کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت با علامت (#) مشخص شدهاند، اعم از اینکه در بخش سرپایی و یا بستری ارائه شوند، بر مبنای K واحد و معادل یک میلیون و ۷۰۵ ریال محاسبه میشود.
۷- ضریب ریالی جز فنی خدمات دندانپزشکی معادل یک میلیون و ۱۶۱ هزار ریال محاسبه میشود.
۸- ضریب ریالی جز مواد و لوازم مصرفی دندانپزشکی معادل ۵۵۴ هزار ریال محاسبه میشود.
طبق آمار پردرآمدها برای حفظ سلامت خود بهای بیشتری خرج میکنند و سلامت خانوادههای کمدرآمد براثر اختلاف طبقاتی پدید آمده در این بخش بیش از پیش در معرض خطر است.
«آمار مراجعان به نظام خدمات درمانی کشور، طی چند سال گذشته قریب به ۳۰ درصد کاهش یافته است، به این دلیل که هزینه درمان نسبت به درآمد خانوارها چشمگیر است و اینکه سالانه حدود سه میلیون نفر، به علت هزینه در بخش سلامت فقیر میشوند و به این خاطر مراجعه به مراکز درمانی را پشت گوش می اندازند.»
مهر
نظر شما