مجارات ثبت نکردن عقد چیست؟

مجارات ثبت نکردن عقد چیست؟

ثبت نکردن نکاح در عقد دائم و موقت چه آثاری را به جای خواهد گذاشت و ثبت نشدن آن در کشور ما جرم انگاری شده است؟ آیا همچنان نکاح صحیح تلقی می‌شود یا باطل؟ این سوالاتی است که بسیاری جوابشان را به طور واضح و صحیح نمی‌دانند.

به گزارش 9صبح؛ شایان وفا، مدرس دانشگاه و عضو مرکز وکلای قوه قضاییه البرز دراین باره می‌گوید: خانواده از نهادهایی است که اهمیت زیادی دارد و قانونگذار در پی استحکام بخشیدن به این نهاد و ارتقای آن است. ازدواج یک سنت نیکو و زیبایست که در دین اسلام همیشه به آن تاکید شده است و همچنین در قانون مدنی ما نیز در قالب یک عقد معین تعریف شده احکام و آثار حقوقی آن را برای ما در نظر گرفته است.

او می‌افزاید: با توجه به ضرورت و حفظ کیان خانواده و امنیت آن، طبق ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده جهت حفظ کیان، استحکام و همچنین بقای خانواده، قانونگذار تدابیری را اندیشیده است.

وفا می‌گوید: در صورتی که مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم اقدام به نکاح کند و همچنین درمواردی که قانونگذار ازدواج موقت را الزامی دانسته است، از ثبت آن امتاع کند و هیچگونه اقدام قانونی در راستای آن انجام ندهد، به پرداخت جزای نقدی درجه ۵، از ۸۰ میلیون تومان تا ۱۶۵ میلیون تومان و یا حبس درجه ۷، ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.

او با اشاره به اینکه آیا با عدم ثبت نکاح دائم، این عقد نکاح باطل است با خیر، می‌افزاید: عقد کاملا صحیح است و هیچ خللی در صحت آن ایجاد نکرده و فقط مجازات تعزیزی خواهد داشت.

وفا درباره ابنگه در چه مواردی باید نکاح موقت را ثبت کرد، اضافه می‌کند: باردار شدن زوجه، شرط در ضمن عقد و توافق طرفین بعد از عقد، باعث می‌شود که عقد موقت ثبت شود در غیر این ۳ مورد مذکور دیگر نیاز به ثبت عقد موقت نیست. ولی در عقد دائم همانگونه که بیان شد مرد باید عقد را ثبت کرد وگرنه به مجازات کیفری محکوم خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین

وب گردی

    نظر شما