رئیس جمعیت هلال احمر اعلام کرد
استفاده از ظرفیت مساجد در دستور کار هلال احمر/ ۷۰ هزار نفر نیروی واکنش سریع داریم

رئیس جمعیت هلال احمر از آموزش و تجهیز ۷۰ هزار نفر نیروی واکنش سریع در کشور خبر داد و گفت: در زمان جنگ ۱۲ روزه ۸ هزار و ۲۰۰ نفر واکنش سریع در این بازه زمانی مأموریت انجام دادند.
پیرحسین کولیوند در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان صلح برگزار شد؛ ضمن عرض تشکر از اهالی رسانه بابت اطلاع رسانی در ایام جنگ ۱۲ روزه، گفت: ما در جمعیت هلال احمر ۳ و نیم میلیون داوطلب و ۷۰ هزار نفر تیم واکنش سریع داریم که از آنها در حادثه پیجرهای لبنان، بندر شهید رجایی استفاده کردیم و تجارب خوبی به دست آوردیم.
اقدامات پیش از جنگ
کولیوند گفت: پیش از جنگ ۱۲ روزه اقداماتی مثل بازسازی تجهیزات، خرید ناوگان جدید و تقویت انبارها را نیز انجام داده بودیم.
او افزود: رئیس جمهور در شروع دوره کاری خود از ما خواست نقش مساجد را پررنگ تر کنیم به همین دلیل برنامه ریزی برای فعالیت «شبکه خادم » خدمات داوطلبانه معتمدین محلی در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار داشت که جنگ آغاز شد.
کولیوند ادامه داد: من در ایام جنگ، در حج بودم که با من تماس گرفته شد و خبر دادند که به ما حمله شده است و من سریعا از طریق زمینی به کشور بازگشتم. در همین ساختمان صلح مرکز عملیات اضطراری راه اندازی کردیم و ۲۴ ساعته تمام تحولات امدادی جنگ را مدیریت کردیم.
او افزود: ارزیابی نقاط آسیب دیده اولین اقدام ما بود. در این ۱۲ روز، بیش از ۵۲۰ محل که هر کدام چند نقطه بود، مثلا زندان اوین ۵ نقطه مورد حمله قرار گرفته بود، مورد اصابت قرار گرفتند و نیروهای ما جزو اولین نفراتی بود که همیشه به محل می رسیدند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: جستجو و نجات دومین اقدام امدادگران بود، بیش از ۷۰ درصد مجروحان را نجاتگران ما از زیر آوار بیرون کشیدند و با کمک سایر سازمان ها مثل اورژانس به بیمارستان ها منتقل کردند.
کولیوند گفت: آواربرداری و تفحص شهدا سومین اقدام ما بود که قالب شهدا را نیز امدادگران ما از زیر آوار بیرون میکشیدند. مثلا به خاطر دارم سربازی که در دکل برج اوین بود و تنها یک دست از او باقی مانده بود، را پیدا کردیم.
او با اشاره به اسکان اضطراری آسیب دیدگان، افزود: در تهران کسی از چادرهای هلال احمر استقبال نکرد و ما اسکانی انجام ندادیم اما آسیب دیدگان توسط شهرداری در هتلها و مراکز دیگر اسکان داده شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: یکی از اهداف دشمن قطع ارتباطات مدیران با هم بود؛ اما ما ۵ قرارگاه عملیاتی مشخص کردیم و حتی یک لحظه هم ارتباط ما قطع نشد و مدیریت عملیات ها انجام شد. همچنین ظرفیت داشتیم تعداد این قرارگاهها را به ۱۰۰ عدد افزایش دهیم که لازم نشد. علاوه بر این استان های معین نیز مشخص شده بودند تا در صورت نیاز به ما کمک کنند.
ایجاد دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هستهای
کولیوند با اشاره به نگرانی که درباره مصدومان هستهای وجود داشت، گفت: ما در آن شرایط درباره مصدومان احتمالی هسته ای نگران بودیم و تجربهای برای مصدومان هستهای نداریم؛ اما دانشش را داشتیم به همین دلیل سعی کردیم خودمان را آماده کنیم. من با دعوت از وزیر بهداشت نشستیم و دستورالعمل کاملی برای مواجهه با مصدومان احتمالی هستهای آماده کردیم و گروهها و بیمارستانهای خاصی را مشخص کردیم که مثلا در شعاع تا ۵۰۰ متر، ۱۵۰۰ متر و بیشتر چه اقداماتی انجام شود. همچنین اسکان اضطراری و تجهیزات نیز بررسی شد.
ادامه دارد..
نظر شما