چرا کودکان نمی‌توانند روی صندلی جلوی خودرو بنشینند؟

چرا کودکان نمی‌توانند روی صندلی جلوی خودرو بنشینند؟

کارشناس تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که چرا کودکان زیر دوازده سال نمی‌توانند در صندلی جلوی خودرو بنشینند؟ به بررسی این موضوع پرداخت.

به گزارش 9 صبح؛ سرهنگ رابعه جوانبخت در پاسخ به این سوال که چرا کودکان زیر دوازده سال نمی‌توانند در صندلی جلوی خودرو بنشینند؟ گفت: در واقع این بند و تصمیم گیری پشتوانه علمی و تحقیقاتی وسیعی دارد.

او عنوان کرد: بررسی ها نشان می دهد که کودکان بخاطر اینکه کوچکتر از دیگران هستند و سیستم عضلانی  ضعیف و شکننده تری از افراد بالغ دارند و به همین خاطر هست که وقتی در صندلی جلوی خودرو قرار می گیند و کمربند ایمنی که برای نگه داشتن افراد بزرگ سال طراحی شده است به هیچ عنوان برای آنها مناسب نیست و بازدارندگی مناسب را ندارد. 

کارشناس تصادفات پلیس راهور تهران ادامه داد: وقتی  که کودک با جثه کوچک  در صندلی جلو قرار داده می شود آن کمربند برای آن اثری ندارد و با کوچکترین ترمز ناگهانی بچه پرتاب می شود و سرو اندام وی با متعلقات جلوی خودرو برخورد می کند و چون اندام کوچکی دارند نمی توانند آن عکس العمل مناسب را نشان دهند. 

سرهنگ جوانبخت گفت: کودکان در چنین مواقعی درکیاز خطر را ندارند و واکنش هایی که افراد بزرگسال از خود نشان می دهند را نمیتوانند از خود نشان دهند و بیشترین میزان آسیب ها و صدمات را نیز در آنها شاهد هستیم و شکستگی دنده ها و جمجمه را می بینیم.

او افزود: بعلاوه مواردی که گفته شد باید اضافه کرد که در خیلی از خودرو ها سیستم ایربک و سنسور کیسه هوا در جلوی داشبورد  و قسمت داخلی خودرو فعال هست و این بر اساس نیرو و فشاری  که برای آن تعریف شده فعال می شود و با یک ترمز ناگهانی و اقدامی که در حین رانندگی انجام می دهید و آن فرمولی که برای کیسه هوا تعریف می شود کیسه هوا باز می شود و خیلی از موارد نشان داده که شاهد بودیم که این کیسه هوا باز شده و باعث لطمه و صدماتی به کودکی شده است چون بر اساس جثه و آناتومی بچه طراحی نشده است.

این مقام انتظامی اشاره کرد: توصیه ما این است که بچه ها به هیچ وجه به عنوان ترک نشین پشت موتورسیکلت سوار نشوند و حالا اگر پیش آمد که آنها را سوار کردید این نباشد که بچه شما را بگیرد و بچه ها حواسشان به اتفاقات پیرامونی می شود و دستشان آن قدرت را ندارد و یکلحظه حواسشان پرت می شود و و آن دست اگر رها شود اتفاقات ناگواری  صورت می گیرد و سعی شود بچه در جلوی پدر قرار بگیرد که پدر اگر اتفاقی افتاد بتواند مانع شود.

سرهنگ جوانبخت گفت : من خودم شاهد تصادفی ناراحت کننده بودم که لباس دختر بچه ای به میان پره های موتورسیکلت گیر کرد و تعادل پدر به هم خورد و انها با هم به زمین برخورد کردند و سر بچه با لبه جدول برخورد کرد و بچه از بین رفت.

او بیان کرد: این اتفاقات ساده ای نیست که ما به راحتی از کنار آن بگذریم و برای همین است که والدین مسئولانه تر در خصوص برخورد با مسائل کودکان خود  تصمیم بگیرند.

سرهنگ جوانبخت افزود: ما با عابرین کوچک جثه ای روبرو هستیم و عابرین پیاده ای هستند که بخاطر جثه کوچکی که دارند در زاویه دید رانندگان بخوبی قرار نمی گیرند بسیاری از تصادفات را داشته ایم که بدلیل بی اطلاعی  و ناآگاهی صورت گرفته است و توصیه به همه راننده ها این است که در پارکینگ ها اگر شروع به حرکت کردند حتما حواسشان به دور خودرو باشد و اگر فکر می کنند که بچه ای در محل پارکینگ ها و شهربازی ها هست حتما قبل از حرکت نسبت به حضور بچه ها مطلع شوند و حتی با بوق زدن از این موضوع مطلع گردند.

این مقام پلیسی گفت: مطمئن شوید که بچه ها از حضور شما آگاه هستند و در پاریکنگ و رمپ ها وجاهایی که گمان می کنید کودکان حضور دارند نسبت به هشدار به انها و عبور مطمئن از محل مطمئن شوید.

    نظر شما