چه مواردی از مالیات بر عایدی سرمایه معاف است؟
امروز در صحن علنی مجلس به ادامه بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه رسیدگی میشود؛ اما شروط معافیت از این مالیات چیست؟
به گزارش 9صبح،طرح مالیات بر عایدی سرمایه بالاخره هفته گذشته به صحن علنی مجلس راه پیدا کرد و در دوجلسه یازدهم و سیزدهم دی ماه خانه ملت، مادههای یک، سه، چهار، پنج و ۶ این طرح مورد تصویب قرار گرفت و ماده سه نیز مراعی شده است. امروز نیز نمایندگان خانه ملت به ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی میپردازند.
طرح مالیات بر فعالیتهای سوداگری و سفتهبازی اگرچه دارای مزایای بسیاری است که مهمترین آن جلوگیری از جولان دلالان و سفتهبازان در بازارهای ارز و طلا و خودرو و مسکن خواهد بود، اما از سوی برخی سودجویان مورد نقد قرار گرفته به نحوی که عموم مردم تصور میکنند این مالیات شامل حال همه میشود.
در مادههای ۱۲ و ۱۳ طرح مالیات بر عایدی سرمایه به این موضوع اشاره کرده است که در زمان اجرا چه مواردی را در بر میگیرد و شامل چه مواردی نمیشود.
معافیتها برای پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه
ماده ۱۳ این طرح که به عنوان ماده (۵) به قانون مالیاتهای مستقیم الحاق میشود به داراییهایی اشاره دارد که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمیشوند.
براساس این ماده، یک خودرو برای هر شخص و ملک به تعدا افراد خانوار تا سقف ۴ ملک با دوره تملک بیش از دوسال؛ تا ۲۰۰ گرم طلای ۱۸ عیار برای افراد بالای ۱۸ سال و زمین با کاربری باغ و زراعی با دوره تملک و زیر کشت حداقل ۳ سال از مالیات بر عایدی سرمایه معاف خواهند بودند.
مشمولان پرداخت مالیات
همچنین طبق ماده ۱۲ این طرح که قرار است به عنوان ماده (۴) قانون مالیاتهای مستقیم الحاق شود: کلیه اشخاص غیرتجاری «انتقال دهنده عین» یا «واگذارکننده حق» در خصوص انتقال داراییهای زیر، در کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری–صنعتی و ویژه اقتصادی، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند:
۱- املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل
۲- انواع وسایل نقلیه مشمول مقررات مربوط به شمارهگذاری
۳- انواع طلا، نقره، پلاتین، مسکوکات طلا، نقره، پلاتین و جواهرآلات
۴- انواع ارز
بر اساس تبصره سه این ماده، اشخاص حقیقی اعم از ایرانی و خارجی صرفاً نسبت به درآمد حاصل از فعالیتهای شغلی، مشمول مالیات بر درآمد مشاغل هستند و در مورد سایر معاملات داراییهای موضوع این ماده که خارج از فعالیتهای شغلی آنها است، پس از استقرار کارپوشه غیرتجاری برای اخذ مالیات موضوع این فصل، اشخاص مذکور صرفاً مشمول مالیات موضوع این فصل هستند و مشمول مالیات موضوع ماده (۹۳) این قانون نمیشوند.
همچنین تبصره چهار حاکی از آن است که اخذ مالیات موضوع این فصل در خصوص اشخاص غیرتجاری مشروط به استقرار کارپوشههای غیرتجاری سامانه مؤدیان با رعایت مفاد قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان است و چنانچه تکلیف مذکور انجام نشود، سازمان مجاز به مطالبه و اخذ مالیات مذکور نیست.
بر اساس تبصره پنج در صورتی که درآمد یا وجوه دریافتی ناشی از فروش داراییهای موضوع بندهای (۳) و (۴) این ماده به اشخاص موضوع بندهای (۳) و (۴) جزء (ج) ماده (۱۶مکرر) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان باشد، درآمد یا وجوه دریافتی مذکور مشمول مالیات بر عایدی سرمایه و در غیر این صورت کل درآمد یا وجوه دریافتی فوق با رعایت مفاد فصل ششم قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول مالیات موضوع ماده (۱۲۴) این قانون میشوند.
نظر شما