پیش بینی بورس در آخرین روز خرداد

پیش بینی بورس در آخرین روز خرداد

شاخص‌های بورس در دو روز اخیر نوسان اندکی داشته‌اند. دیروز ارزش معاملات خرد به کمترین رقم در 4 ماه اخیر سقوط کرد. آیا بهار بورس به پایان رسیده است؟

به گزارش 9 صبح، برای پیش بینی بورس امروز –چهارشنبه 31 خرداد- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. در روز سه‌شنبه شاخص کل بورس 2 هزار و 718 واحد صعود کرد و به رقم 2 میلیون و 166 هزار و 944 واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز 858 واحد بالا آمد و در رقم 738 هزار و 864 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس 2 واحد رشد کرد و به رقم 27 هزار و 816 واحد رسید. شاخص هم وزن فرابورس نیز ریزش 589 واحدی داشت و به سطح 135 هزار و 537 واحد رسید. 

در پایان معاملات ‌روز سه‌شنبه، 381 نماد رشد قیمت و 292 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 57 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 43 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز سه‌شنبه در بورس شرکت سرمایه گذاری نیرو (ونیرو)، شرکت ایرکا پارت صنعت (خکار) و شرکت سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی (وپترو) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا)، شرکت توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا) و شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای تپمپی (شرکت پمپ سازی ایران)، ثمسکن (شرکت سرمایه گذاری مسکن) و شپاکسا (شرکت پاکسان) در روز سه‌شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ.س.پ)، شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس (ثپردیس) و شرکت کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان (زفجر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات سه‌شنبه، 122 نماد صف خرید داشتند و 41 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 12 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 912 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 10 درصدی به 423 میلیارد تومان رسید. 

معامله‌گران در شرایطی به استقبال آخرین روز معاملاتی هفته می‌روند که در 2 روز معاملاتی اخیر شاخص صعود اندکی داشته و دیروز نیز رشد 2 هزار و 718 واحدی را ثبت کرد.  

دیروز نمادهای شبندر، شستا، تاپیکو، شپنا و شبهرن بیشترین نقش را در رشد شاخص داشتند. در مقابل سه نماد فولاد، پارس و فخوز مانع رشد بیشتر شاخص کل شدند. 

در عین حال، دیروز ارزش معاملات خرد باز هم کاهش پیدا کرد و با افت 25 درصدی، به رقم 5 هزار و 676 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم از ابتدای اسفند تاکنون است. 

برای سومین روز متوالی نیز خروج پول حقیقی تداوم داشت و 42 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. دیروز نمادهای وسالت، بپاس، شستا، خساپا و گلدیرا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

همچنین سرانه خرید حقیقی بیشتر از سرانه فروش بود. سرانه خرید هر کد معاملاتی حقیقی 28 میلیون و 400 هزار تومان و سرانه فروش 24 میلیون و 200 هزار تومان بود. 

بدین ترتیب شاخص همچنان در محدوده 2 میلیون و 160 هزار واحدی ماندگار است. با این حال بازار هنوز توان صعود ندارد. افت شدید حجم معاملات از عوامل اصلی سکون بازار است. به نظر می‌رسد بخش بزرگی از معامله گران و سهامداران فعلا دست از معامله کشیده‌اند و با تثبیت سبد سهام خود در انتظار برگزاری مجامع هستند. از سویی بازار منتظر است تا آثار اقتصادی مصالحه دیپلماتیک ایران با طرف‌های غربی و همچنین کشورهای منطقه مشخص شود. بنابراین فعلا بازار در وضعیت رکود و سکون است. 

وب گردی

    نظر شما