سوپرایز ویژه دولت/ پرداخت ۴ یارانه جدید به همه یارانه بگیران + جزئیات
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیات جدید شارژ کالابرگ الکترونیکی و افزایش یارانه نقدی را اعلام کرد و گفت: دولت یارانه جداگانهای برای «نان»، « دارو»، «سوخت» و «آب و برق» در نظر گرفته است.
به گزارش 9 صبح، یارانه جدید دولت در راه است. پس از حذف ارز ترجیحی در اردیبهشتماه ۱۴۰۱، مبلغ یارانه افزایش پیدا کرد و مبلغ یارانه نقدی، از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، به ۳۰۰ هزار تومان رسید. طرح جدید یارانه نقدی و کالابرگ الکترونیکی آغاز شده است. جزئیات افزایش 20 درصدی اعتبار یارانه و شارژ کالابرگهای الکترونیکی اعلام شد. جزئیات چند یارانه جدید دولت و شارژ کالابرگ الکترونیکی و افزایش یارانه نقدی اعلام شد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیات جدید شارژ کالابرگ الکترونیکی و افزایش یارانه نقدی را اعلام کرد و گفت: دولت یارانه جداگانهای برای «نان»، « دارو»، «سوخت» و «آب و برق» در نظر گرفته است.
به دنبال حذف ارز ترجیحی در اردیبهشتماه ۱۴۰۱، مبلغ یارانه نقدی افزایش پیدا کرد و از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، به ۳۰۰ هزار تومان رسید. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش قیمت یارانه منوط به این بود که ۱۱ قلم اساسی تغذیهای حاوی ۲۵۰۰ کالری و شامل قند و شکر، تخممرغ، ماست، شیر، برنج، گوشت قرمز، گوشت سفید، حبوبات و روغن به سبد کالایی و سفره مردم تعلق بگیرد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به شارژ کالابرگهای الکترونیکی همه خانوارهای دهک اول، دوم و سوم (افزایش 20 درصدی اعتبار یارانه) گفت که مشمولان با نصب برنامه کاربردی «شما» در موبایل خود میتوانند تمامی اطلاعات دراینخصوص را ملاحظه کنند.
علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آغاز طرح جدید کالابرگ الکترونیکی برای سه دهک اول اظهار کرد: به دنبال حذف ارز ترجیحی در اردیبهشتماه ۱۴۰۱، مبلغ یارانه به مقدار زیادی افزایش پیدا کرد و مبلغ آن از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان، به ۳۰۰ هزار تومان رسید.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش قیمت یارانه منوط به این بود که ۱۱ قلم اساسی تغذیهای حاوی ۲۵۰۰ کالری و شامل قند و شکر، تخممرغ، ماست، شیر، برنج، گوشت قرمز، گوشت سفید، حبوبات و روغن به سبد کالایی و سفره مردم تعلق بگیرد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: قیمت این سبد در اردیبهشت سال گذشته ۴۳۶ هزار تومان بود که الان ۸۳۶ هزار تومان است و این یعنی مبلغ سبد از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲، ۴۰۰ هزار تومان افزایشیافته است.
عسگریان ادامه داد: مبنای پرداختی اولیه برای خرید این سبد ۴۳۶ هزار تومان است که افراد باید خودشان پرداخت کنند؛ اما مابهالتفاوت آن با سبد سال گذشته را، کالابرگ پرداخت میکند.
او گفت: برای جبران ۲۰ درصد افزایش نرخ تورم، این شرط گذاشته شده که هر نفر ۳۲۰ هزار تومان از ۴۰۰ هزار تومانِ خودش را خرید کند. هموطنان اگر هر ماه ۳۲۰ هزار تومان از این یارانه خرید کنند کارت آنها ۸۰ هزار تومان شارژ میشود و اگر خریدی صورت نگیرد ۸۰ هزار تومان فقط در همان ماه حذف میشود و ماه بعد اگر مجدداً ۳۲۰ هزار تومان خرید کنند، ۸۰ هزار تومان به کارت واریز میشود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: دولت برای نان و دارو و سوخت و آب و برق یارانه جداگانه و مستقلی در نظر گرفته است.
عسگریان در پاسخ به این پرسش که هموطنان لیست فروشگاههای فعال برای طرح کالابرگ را از چه منبعی تهیه کنند گفت: هموطنان با نصب برنامه کاربردی «شما» در موبایل خود میتوانند تمامی اطلاعات دراینخصوص را ملاحظه کنند ضمن اینکه با باز کردن یک پنجره در این نرمافزار و روشنکردن موقعیت جغرافیایی، میتوانند تمام فروشگاههای اطراف خود را ببینند و به آن فروشگاه مراجعه کنند.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا امکان واریز این مبلغ به همان کارتی که یارانه به آن واریز میشود وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: این طرح اختیاری است و هموطنان به اختیار خود میتوانند از یارانه استفاده کنند یا استفاده نکنند ضمن اینکه یارانه قطع نمیشود و فقط اعتبار آن اضافه میشود.
او در مصاحبهای با رادیو افزود: برای مراجعه به این فروشگاهها نیاز به کارت خاصی نیست و با هر کارتبانکی امکانپذیر است؛ اما فقط سرپرست خانوار میتواند مراجعه کند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ما یک کد دستوری #۱۴۶۳*۵۰۰* را داریم که هموطنان میتوانند با آن تماس بگیرند. این سامانه، یک کد خرید دارد که برای کسانی است که به مغازه رفتند و کارتشان را به همراه نبردند و یا تلفن هوشمند ندارند و کد دوم هم یک کد اعتباری است که میزان اعتبار را مشخص میکند.
چگونه بفهمیم دهک چندم یارانه هستیم؟
به طور مشخص، تعریف سه دهک اول درآمدی چیست و چه کسانی را شامل میشود؟
در سالهای گذشته، دهکبندی با توجه به میزان درآمد خانوار انجام میشد، اما پس از آن تصمیم بر این گرفته شد که غربالگری دهکها بر اساس «آزمون وسع» صورت گیرد.
در این باره، در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان توضیحاتی ارائه شده است. غربالگری در آزمون وسع بر اساس مولفههایی مانند تعداد اعضای خانوار، جنسیت سرپرست خانوار، تعداد خودرو، مجموع ارزش خودرو، تعداد ملک اظهاری، تعداد سفرهای خارجی، گردش حساب، شغل افراد و ... انجام میشود. همچنین، مواردی مثل معلولیت و بیماریهای خاص هم در این غربالگری مد نظر قرار میگیرند.
پیشتر، اطلاعاتی هم در مرکز آمار ایران درج شده بود که نشان میداد کدام خانواده با چه میزان درآمد به چه دهکی تعلق دارد. اگر هزینه کل یک خانوار به طور متوسط ۳.۳ نفره، حدود ۷۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در ماه باشد، این یعنی در دهک اول قرار میگیرند و جزو ۱۰ درصد فقیرترین خانوارهای کشور هستند. در ضمن، اگر هزینه خانوار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان باشد در دهک دوم و اگر هزینه دو میلیون تومان باشد، در دهک سوم قرار میگیرند.
چطور بفهمم دهک چندم هستم؟ این سوالی است که هر شهروند ایرانی شاید بارها از خود پرسیده باشد؟ چند سال است که بخشی از یارانه هایی که به سوخت، برخی مواد خوراکی، آب، برق و سایر اقلام از این دست اختصاص می یافت، در قالب طرح هدفمندسازی یارانه ها، به طور مستقیم و نقدی به حساب سرپرست خانوار ها واریز می شود. پس از آن دهک بندی جامعه برای پرداخت یارانه در دستور کار قرار گرفت. به این صورت که سه دهک پردرآمد جامعه از دریافت یارانه کنار گذاشته شدند و هفت دهک باقیمانده یعنی اقشار کمدرآمد مشمول دریافت یارانه هستند. در پی این تصمیمات، سوال مهمی که برای اغلب خانواده ها به وجود آمد این بود که چطور بفهمیم دهک چندم هستیم؟ در ادامه این مطلب روش فهمیدم دهک خانوارها توضیح داده می شود.
سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرده است هموطنان میتوانند برای اطلاع از دهکبندی خود از دو کانال اقدام کنند؛ راه نخست، شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ است که بعد از تماس، با وارد کردند کد ملی سرپرست خانوار و همچنین وارد کردن یک شماره تلفن همراه که به نام سرپرست است، دهکی که در آن قرار دارند اعلام میشود.
راه دیگر مراجعه به سامانه hemayat.mcls.gov.ir است که وضعیت دهکبندی را مشخص و اعلام میکند.
استعلام دهکبندی یارانه
مرحله اول: ابتدا به سایت «سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها» به نشانی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه فرمائید و در بالای صفحه بر روی دکمه ورود/ثبت نام کلیک کنید.
مرحله دوم: سپس به صفحهای همانند تصویر زیر هدایت میشوید که میبایست اطلاعات خواستهشده اعم از:
– شماره ملی سرپرست خانوار
– شماره حساب واریز یارانه
– مشخص کردن تعداد خانوار
– شماره ملی یکی از اعضای خانوار تحت پوشش
– تصویر امنیتی
را وارد و در انتها، روی دکمه ورود کلیک کنید.
مرحله سوم: در این قسمت وضعیت یارانه شما مشخص می شود که شامل دریافت یارانه نقدی هست یا خیر (مشمول/غیرمشمول)، در تصویر زیر برای یکی از اعضای خانور نمایش داده شده که مشمول دریافت یارانه می باشد.
در پایان هم بر روی نمایش شناسنامه اقتصادی خانوار جهت مشاهده دهک بندی یارانه خود کلیک کنید.
مرحله چهارم:
و بالاخره در پایان نتیجه بررسی دهک بندی یارانه شما توسط دولت که با بررسی اطلاعات دارایی و مالی خانوار شماست، نمایش داده میشود.
نظر شما