حساب بازنشستگان شارژ شد/ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری واریز شد

حساب بازنشستگان شارژ شد/ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری واریز شد

نعمت‌الله ترکی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: در صورتی که مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان مبلغ تعیین شده برای موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری نقد شود، مساله متناسب‌سازی و مطالبه ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۹ برای یک میلیون و ۴۶۰ هزار نفر پرداخت خواهد شد.

نعمت‌الله ترکی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: در صورتی که مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان مبلغ تعیین شده برای موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری نقد شود، مساله متناسب‌سازی و مطالبه ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۹ برای یک میلیون و ۴۶۰ هزار نفر پرداخت خواهد شد.

نعمت‌الله ترکی روز شنبه در یک برنامه تلویزیونی با حضور علی اصغر بیات رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی و علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تا سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: باید دید که در برنامه‌های گذشته چه اتفاقاتی برای این موضوع رخ داده است؛ در بخش قوانین و مقررات تا سال ۱۳۸۶ قانون نظام هماهنگ، بحث حفظ و نگهداشت نیروی انسانی اجرایی شد و از سال ۱۳۸۶ به قانون نظام هماهنگ کشوری تبدیل می‌شود و تامین حقوق و مستمری بازنشستگان در این قانون آمده است که به تامین هزینه زندگی بازنشستگی در ماده ۱۰۱ اشاره شده است.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۶ اتفاقاتی می‌افتد که ترمیم حقوق یا متناسب‌سازی به شکل قانونی اجرایی نشده است. در برنامه ششم توسعه سند بالادستی تدوین شده که در مقابل آن قانون مدیریت خدمات کشوری آمده است. از سال ۹۶ تا ۹۷ هیچ اتفاقی نیفتاده و سال ۹۷ که چالش مطالبات مطرح شد دولت بحث متناسب‌سازی حقوق را در برنامه ششم با اصلاحیه تدوین و برای اجرا ارائه می‌دهد.

به گفته وی، از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری انجام شده است که به همین منظور حقوق افراد بازنشسته باید ۹۰ درصد دریافتی شاغلان همتراز و هم گروه باید باشد که این موضوع تا سال ۱۴۰۰ رخ داده است.

ترکی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ و زمان اجرای این طرح برای سال ۱۴۰۱؛ دولت سقف و رقمی را تعیین می‌کند که ۹ هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ آمده اما به دلیل نداشتن نقدینگی در قالب سهام مطرح کرده است و قرار بود از طریق بورس به فروش برسد و تبدیل به پول شود که اجرایی نشد. اما باید گفت که قانونگذار از همان ابتدای سال این مطالبه را نداشته‌اند که آیا این سهام به فروش رسیده است یا نه؟

ضریب پشتیبانی صندوق بازنشستگی کشوری به زیر یک درصد رسیده است

وی اظهار داشت: از مجموع بازنشستگان کل کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش صندوق قرار دارند که وظیفه ذاتی ما این است که در مقابل ارائه خدماتی که این افراد با گذشت ۳۰ سال از بهترین عمر را صرف خدمات‌رسانی به کشور داشته‌اند به بهترین شیوه خدمات ارائه دهیم.

ترکی ادامه داد: صندوق بازنشستگی فراز و فرود زیادی داشته است و اکنون ناترازی منابع و مصارف دارد که این موضوع به دلیل تحمیل قوانین و مقررات به صورت متعدد در طول این پنج دهه به صندوق به وجود آمده و اگر ناترازی وجود داشته باشد با مشکل مواجه می‌شویم. زمانی ورودی شاغلان ۶ یا ۷ نفر بوده اما اکنون به دلیل بستن ورودی‌ها و اینکه جذب از طریق آزمون استخدامی وجود ندارد، میزان ورودی و خروجی معکوس شده و اکنون زیر یک نفر شاغل کسورپرداز داریم و هفت نفر بازنشسته از منابع صندوق استفاده می‌کنند.

پرداخت ۴۶۰ هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به بازنشستگان کشوری

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درباره پرداخت تسهیلات وام ضروری بازنشستگان و وام ازدواج فرزندان آنان نیز گفت: صندوق بازنشستگی در سال ۱۴۰۲ وام قرض‌الحسنه به نسبت سال گذشته را با افزایش ۱۰۰ درصدی تحقق کرده است که حدود ۳۰ میلیون تومان تسهیلات ضروری قرض‌الحسنه برای هر بازنشسته تعیین شده است.

وی با بیان اینکه امسال ۴۶۰ هزار نفر تسهیلات دریافت خواهند کرد، اظهار داشت: در بخش وام ازدواج برای فرزندان بازنشستگان و حقوق‌بگیران نیز مبلغ ۳۵ میلیون تومان بدون محدودیت در نظر گرفته شده است که به همین منظور افرادی که از سال ۱۳۹۸ ازدواج کرده و وام دریافت نکرده امکان دریافت این تسهیلات را دارد.

ترکی افزود: ۱۵ هزار میلیارد تومان تا پایان امسال برای پرداخت تسهیلات بازنشستگان در نظر گرفته شده است و هر ماه ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر قرعه‌کشی می‌شود و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته صندوق هیچ مشکلی در روند پرداخت وام بازنشستگان ندارند.

وی درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان که از حدود ۱۰ سال قبل به صورت صندوقی اجرا می‌شود نیز گفت: ۲ میلیون نفر با عائله بازنشستگان صندوق بازنشستگی دارای بیمه تکمیلی هستند که هشت هزار میلیارد تومان برای این موضوع در سال جاری در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به تغییرات در تعرفه بیمه تکمیلی نیز اشاره کرد و افزود: مقرر شد با همه مراکز درمانی در سطح کشور قرارداد منعقد شود و صورت حساب واریزی بیمه تکمیلی برای بازنشستگان نیز در مدت ۱۵ روز پرداخت شود و اسناد دیگر به صندوق بازنشستگی ارائه نخواهد شد. / سلام نو

ترکی معتقد است: تامین منابع باید با درآمد صندوق‌ها متمرکز شود، در برنامه هفتم توسعه موضوعی مطرح شده است که بحث کاهش نسبت کمک‌های دولت به صندوق‌های بازنشستگی است که باید تکلیف شرکت‌ها مشخص شود به همین منظور ما براساس تدوین سند راهبردی، ۱۸۵ شرکت در صندوق بازنشستگی کشوری داریم که باید از نگاه بنگاه‌داری خارج و به سهامداری پیش برود.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: در بودجه سال ۱۴۰۲ دولت هشت هزار میلیارد تومان برای بیماران خاص اختصاص داده است. به همین منظور افراد با بیماری خاص به هر مرکز درمانی مراجعه کنند تا سقف ۵۰ میلیون تومان معاف از پرداخت هزینه‌های درمانی هستند.

۵ هزار فقره تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی تا هفته جاری

رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در این برنامه تلویزیونی گفت: موضوع وام بازنشستگان در دو سال گذشته با طراحی سامانه‌ای با همکاری کانون عالی بازنشستگان، بانک رفاه کارگران و سازمان تأمین اجتماعی اجرایی شده است که به همین منظور بازنشستگان بدون نیاز به مراجعه حضوری، از طریق سامانه این اقدام را انجام می‌دهند.

علی اصغر بیات افزود: امسال مرحله اول این تسهیلات برای حدود ۳۵ هزار نفر پرداخت شد اما به دلیل بروز اشکالاتی در سامانه پنج هزار و ۶۰۰ نفر تاکنون موفق به دریافت این تسهیلات نشدند که قرار است روزهای آینده این مشکل حل شود.

وی ارائه تسهیلات برای حدود ۴۰ هزار نفر به مبلغ ۲۰ میلیون تومان را یکی از برنامه‌های ماه گذشته این سازمان عنوان کرد و گفت: سامانه به صورت ماهانه امکان ثبت‌نام تسهیلات بازنشستگان را انجام می‌دهد و قرار است به فوریت این وام‌های ضروری پرداخت شود.

بیات درباره ثبت‌نام بازنشستگان از طریق مراجعه به کانون‌های عالی بازنشستگان و قرعه‌کشی این وام‌ها هم اشاره کرد و اظهار داشت: موضوع وام یک طرف کانون عالی بازنشستگان و از طرفی دیگر بانک رفاه و سازمان تامین اجتماعی هستند. ما به عنوان مسئول پیگیری موضوع را به عهده داریم.

وی در پاسخ به علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که گفت شیوه پرداخت تسهیلات را قبول نداریم، گفت: اکنون که زمان تبلیغات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است اینگونه مسایل را مطرح می‌کنید؟ چرا برای دائمی شدن متناسب‌سازی که ما پیگیری کردیم رئیس فراکسیون بازنشستگان مجلس شورای اسلامی حضور نداشت، باید موضوع دائمی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را در برنامه هفتم توسعه حل کنند. ما دو مرحله متناسب‌سازی را انجام دادیم و انتظار داریم که به ما کمک کنند.

بیات ادامه داد: موضوع پرداخت تسهیلات به بازنشستگان برای پنج هزار و ۶۰۰ هزار نفر در این هفته حل خواهد شد.

رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان گفت: باید در بخش درمان به جامعه هدف کمک کنیم. در این قرارداد بیمه تکمیلی چهار میلیون و ۱۵۰ هزار نفر تحت پوشش داریم که با شرکت بیمه آتیه‌سازان قرارداد منعقد شده است. مبلغ این بیمه تکمیلی ۲۰۵ هزار تومان است که ۱۰۲ هزار تومان آن را سازمان پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: تلاش ما برای بیماران خاص، سرطانی و جراحی تخصصی به صورت ویژه دیده شده است. شرکت بیمه‌گر با ۸۰۰ مرکز درمانی و بیمارستان خصوصی قرارداد دارد و تیم نظارتی ما به صورت ویژه از این مراکز طرف قرارداد بازدید انجام خواهد داد و تلاش داریم که بازنشستگان در بخش درمان هم از درمان مستقیم تامین اجتماعی و هم از مراکز طرف قرارداد به شکل درستی استفاده کنند تا پرداخت از جیب جامعه هدف برای درمان کمتر شود./ سلام نو

بیات افزود: سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک سازمان درآمد هزینه‌ای است و از حق بیمه باید درآمدها را تامین می‌کند به همین منظور انتظار داریم در برنامه هفتم توسعه موضوع رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی را مشخص کنند.

حقوق بازنشستگان باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان باشد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز درباره مطالبات بازنشستگان گفت: یکی از سرمایه‌های اصلی جامعه و به عنوان الگویی صحیح برای شاغلان امروز، بازنشستگان هستند که مطالبات جدی در راستای رسیدن به منافع خود دارند از جمله مطالبات آنها متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است که یک تکلیف قانونی در برنامه ششم بوده است که ۹۰ درصد حقوق شاغلان را برای بازنشستگان داشته باشیم. البته دولت و صندوق‌ها تلاش‌هایی برای افزایش حقوق آنها انجام داده‌اند اما رضایت‌بخش نبوده است.

علی بابایی کارنامی ادامه داد: امروز طبق ماده ۴۱ قانون کار یا ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی شاخص‌ها مشخص است و شاخص رفاه، تورم، خط فقر، بحث اقتصاد معیشتی و خانوارها موضوعات مشخصی است. دولت‌ها باید سرمایه‌گذاری می‌کردند که انجام نشده است و در برنامه هفتم تکلیف درستی برای بازنشستگان ندارند. امروز نباید ابرچالش صندوق‌ها را به یک نفر ربط بدهیم و از دولت توقع داریم که به این موضوع توجه ویژه کنند اگر نتوانیم امنیت پایداری برای بازنشستگان که حدود ۵۰ درصد جامعه آماری است پایدار نکنیم با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی اضافه کرد: اگر فکر درستی برای این موضوع نکنیم به عنوان نمونه برای صندوق بازنشستگی کشوری که ضریب پشتیبانی آنها کاهش یافته است، مشکلات بیشتر خواهد شد. باید حفظ سرمایه صندوق‌ها نیز مدنظر باشد. از کسانی که برنامه‌ریز هستند گلایه دارم چون شأن بازنشستگان این نیست که برای ۱۰ میلیون تومان چهار شرط داشته باشند و شرایط ویژه‌ای برای دریافت وام برای آنها منظور شود باید به حدی شرایط را تسهیل کرد که در کوتاه‌ترین زمان تسهیلات به این افراد پرداخت شود.

بابایی کارنامی افزود: جای نگرانی وجود دارد زیرا بازنشستگان وضعیت مناسبی ندارند و شرایط دریافت تسهیلات آنها بسیار سخت است.

وی درباره اینکه گفته می‌شود عملکرد صندوق مانند سودآوری صندوق‌ها شفاف نیست، گفت: ما بیمه پایه، تکمیلی و اکمل داریم، سرانه بیمه درمان مستقیم پرداخت می‌شود، ریشه بسیاری از مشکلات در همین موضوعات است و باید به صورت شفاف این موضوعات را بپذیریم. یکی از نقدها در بحث صندوق‌ها همین موضوع عدم شفافیت در سودآوری شفافیت است. البته نحوه مدیریت و سودآوری و نقش شرکای اجتماعی در صندوق‌ها مورد اشکال است که در برنامه هفتم هم به شفافیت اشاره دارد./ایرنا

 

وب گردی

    نظر شما