نرخهای جدید سود بانکی اعلام شد + جدول
تازهترین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی ایراندر خصوص نرخ سود بین بانکی نشان میدهد که این نرخ هفته منتهی به چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه نسبت به هفته قبل از آن با افزایش همراه شده و به ۲۳.۵۳ درصد رسیده است.
به گزارش 9 صبح؛ نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی تیرماه، پس از ۶ هفته درجا زدن در کانال ۲۳.۴ درصدی، وارد کانال جدید ۲۳.۵ درصدی شده است.
نرخ سود بانکی افزایش یافت. نرخ جدید انواع سود بانکی منتشر شد. بانک مرکزی ایران در اطلاعیهای، نرخ جدید سود بانکی و بهره بانکی را اعلام کرد. نرخ سودسود بانکی در هفته پایانی مردادماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۳ درصد رسید. جدول جدید سود بانکی و نرخ سود بین بانکی منتشر شد. را دراین گزارش بخوانید
تازهترین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی ایراندر خصوص نرخ سود بین بانکی نشان میدهد که این نرخ هفته منتهی به چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه نسبت به هفته قبل از آن با افزایش همراه شده و به ۲۳.۵۳ درصد رسیده است.
نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی تیرماه، پس از ۶ هفته درجا زدن در کانال ۲۳.۴ درصدی، وارد کانال جدید ۲۳.۵ درصدی شده است.
عدم مداخله بانک مرکزی در بازار بین بانکی را میتوان به عنوان یکی از مهمترین دلایل حرکت رو به بالای نرخ بهره بین بانکی یاد کرد.
روند صعودی نرخ بهره بینبانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده بود؛ از هفته منتهی به ۳۰ آذرماه، نرخ سود بینبانکی وارد کانال ۲۱ درصدی شده و تا هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود، ولی از ۲۶ بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال ۲۲ درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال ۲۳ درصدی در نوسان است.
چرا نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت؟
یکی از عوامل اصلی که همواره مسیر حرکت نرخ سود بازار بین بانکی را مشخص کرده، میزان تزریق پول بانک مرکزی در این بازار در قالب اعتبارگیری قاعدهمند است. با این وجود، در حالی که بانک مرکزی این هفته بیش از سه هزار میلیارد تومان در این بازار تزریق کرد، نرخ بهره بین بانکی به روند صعودی خود ادامه داد.
با این حال میتواند علت این موضوع را در بازار باز جستوجو کرد؛ جایی که در این هفته میزان تقاضای بانکها بار دیگر افت کرد و به کمترین میزان خود از خرداد ماه به این سو رسید. به تبع آن، تزریق پول بانک مرکزی نیز در این بازار کاهش یافت.
از آنجا که سررسید بازپرداخت منابع استقراض شده توسط بانکها در بازار باز هفت روزه و در بازار بین بانکی 24 ساعته است، کاهش تقاضای وجوه نقد در بازار باز و افزایش آن در بازار شبانه، میتواند به این معنی باشد که نیاز بانکها به استقراض در میانمدت کاهش و در کوتاهمدت افزایش یافته؛ بنابراین نرخ بهره بین بانکی در روندی صعودی قرار گرفته است.
نرخ سود بانکی چیست؟
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبهرو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را بهنام بازار بین بانکی تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام دهند.
اکثر وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت یکهفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بینبانکی گفته میشود.
نظر شما