مشاغل اینترنتی هم بیمه میشوند /بیمه تامین اجتماعی برای رانندگان تاکسی های آنلاین +جزئیات

مشاغل اینترنتی هم بیمه میشوند /بیمه تامین اجتماعی برای رانندگان تاکسی های آنلاین +جزئیات

مشاغل اینترنتی مانند تاکسی های آنلاین و... رونق بسیاری گرفته است ولی متاسفانه تا کنون فکری برای بیمه این افراد نشده بود.

به گزارش 9 صبح ؛ بیمه سلامت در ایران به عنوان یکی از ابزارهای مهم حمایت اجتماعی و بهداشتی کشور، از سال‌ها پیش مورد توجه و اجرا قرار گرفته است. این بیمه، افراد را در مواجهه با هزینه‌های درمانی و خدمات بهداشتی تحت پوشش قرار می‌دهد و به افرادی با درآمد متوسط و پایین کمک می‌کند تا به خدمات پزشکی کیفی و قابل دسترسی دست یابند. بیمه سلامت در ایران تحت نظارت سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت اجرا می‌شود و افراد می‌توانند با پرداخت مبالغ نسبتاً کمی، پوشش درمانی گسترده‌تری را در اختیار داشته باشند. این بیمه به تدریج در حال توسعه و بهبود استانداردهای خدمات بهداشتی و درمانی کشور می‌باشد.

بیمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی امری ضروری است که البته با توجه به نبود تصریح در قانون تا کنون بلاتکلیف مانده و حتی در برنامه هفتم توسعه نیز دستگاه یا متولی برای بیمه این اقشار در نظر گرفته نشده است. البته نمایندگان مجلس معتقدند که هر چه سریعتر دولت باید تکلیف را در این زمینه مشخص کنند و در غیر این صورت خودشان ورود خواهند کرد.

مشاغل اینترنتی طی سال‌های گذشته روز به روز گسترش پیدا کرده و استفاده از خدمات و کالاهای ارائه شده از سوی آن‌ها برای مردم به امری روزمره تبدیل شده است. اما بیمه مشاغل اینترنتی موضوعی است که با وجود طرح و بحث و بررسی‌های فراوان، همچنان بلاتکلیف مانده و متولی برای آن یافت نشده است.

  اطلاعیه مهم سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان

در این میان رانندگان تاکسی‌های اینترنتی یکی از پرکارترین مشاغل در این عرصه نیز محسوب شده و روزانه تعداد بسیار زیادی از مسافران درون شهری و برون شهری از طریق همین تاکسی‌های اینترنتی جابه جا می‌شوند اما آن‌ها نیز با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کرده و حالا هم مشخص نیست، بیمه این رانندگان بر عهده پلتفرم‌های به کارگیرنده آن‌هاست یا نهاد دیگری باید متولی این مسئله شود.

حتی دولت در برنامه هفتم توسعه نیز درباره بیمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی قدمی رو به جلو برنداشته و در ماده ۲۹ لایحه این برنامه بلند مدت تکلیفی برای متولی این امر در نظر نگرفته است. چرا که در بند «ج» همین ماده آمده است که « ارائه‌دهندگان خدمات حمل‌ونقل بار و مسافر که از طریق سکوهای (پلتفرم‌های‌) مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند؛ مجاز  به بیمه نمودن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند. آیین‌نامه اجرایی موضوع این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظرف مدت نه (۹) ماه پس از ابلاغ این برنامه به تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.»

این مسئله یعنی متولی در این حوزه مشخص نشده و رانندگان مانند گذشته می‌توانند خودشان برای بیمه خویش‌فرما اقدام کنند.

بیمه تامین اجتماعی ضرورتی مهم برای کسب و کارهای اینترنتی

البته نمایندگان مجلس نظر دیگری در این زمینه دارند. فاطمه رحمانی - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی- در این باره معتقد است که بیمه تامین اجتماعی برای صاحبان کسب و کارهای اینترنتی با کارفرما یا بدون آن یک ضرورت محسوب می‌شود.

وی افزود: بیمه تامین اجتماعی برای صاحبان مشاغل اینترنتی امنیت روانی ایجاد می‌کند و از سوی دیگر امنیت رفاهی و درمانی را نیز برای آن‌ها به همراه دارد. همچنین مزایایی که برای بیمه شدگان در نظر گرفته شده باید شامل حال صاحبان این مشاغل هم بشود.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: بیمه تامین اجتماعی صاحبان مشاغل اینترنتی علاوه بر اینکه سود بسیاری برای صاحبان این مشاغل دارد، به نفع صندوق‌های بیمه‌ای نیز هست. چرا که تعداد بیمه پردازان افزایش یافته و شاهد افزایش بنیه اقتصادی صندوق‌های بیمه‌ای نیز خواهیم بود.

رحمانی خاطرنشان کرد: برنامه هفتم توسعه که در حال حاضر در حال بررسی در شورای نگهبان است بیمه برای تعدادی از مشاغل اینترنتی از جمله تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ در نظر گرفته شده است. البته حدود یک سال و نیم است که سیاست‌های کلی رفاه اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده اما دولت هنوز لایحه آن را برای تصویب به مجلس ارائه نداده و باید هرچه سریع‌تر آن را ارائه و موضوع بیمه مشاغل اینترنتی را در آن لحاظ کند.

وی تصریح کرد: با ارائه لایحه رفاه اجتماعی در صورت عدم پرداختن به بیمه مشاغل اینترنتی در این لایحه، در مجلس حتماً آن را به لایحه مورد نظر اضافه خواهیم کرد.

در این میان پلتفرم‌های اینترنتی خود را کارفرما نمی‌دانند بلکه خود را واسطه میان مشتری و راننده معرفی می‌کنند بنابراین با توجه به ماده (۳۱) تأمین‌اجتماعی این سوال مطرح می‌شود که کدام نهاد مسئول بیمه‌ این گروه از مشاغل است؟ جبار کوچکی نژاد - نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی- مسئولیت بیمه مشاغل اینترنتی مانند رانندگان تاکسی‌های اینترنتی را متوجه وزارت ارشاد می‌داند. وی در این باره گفت:  اصولاً وزارت ارشاد وظیفه کنترل و حمایت از این پلتفرم‌ها را دارد. شاید نواقصی در حوزه وزارت ارشاد در این بخش داریم و اعتقاد داریم در بستر فضای مجازی و پلتفرم‌ها و خدماتی که امروز به مردم ارائه می‌شود هم نیاز به نظارت و حفاظت و هم نیاز به قانون دارن.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار داریم که لوایح زیادی در مجلس در این خصوص داشته باشیم قوانین جدیدی در فضای مجازی، پلتفرم‌ها، بسیاری از ابزارهایی که امروز از طریق فضای مجازی به مردم کمک می‌شود، اینها نیاز به قوانین دارند از طرفی هم وزارت ارشاد، صداوسیما به قوانین جدید نیاز دارند که اینها باید در مجلس تحت عنوان لایحه دولت آورده شود. البته مجلس هم می‌تواند به صورت طرح اینها ارائه دهد اما بیشتر به شکل لایحه دولت باید مطرح شود.

پی ش از این داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرده بود: این رانندگان همچون اسنپ و تپسی در سکوهای مجازی فعالیت می کنند و امکان پوشش بیمه ای ندارند که شامل 300 هزار نفر می‌شود. این بند مجوزی به این رانندگان می‌دهد که به عنوان خویش فرما تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

وب گردی

    نظر شما