چرا صندوقهای دولتی زیانده شدند؟
بازار سرمایه در هفته اخیر رشد سه درصدی داشت و در نهایت روی سطح یک میلیون و ۵۱۲ هزار واحدی ایستاد. به گفته کارشناسان اگر ریسک جدیدی توسط دولت در بورس ابلاغ نشود تالار شیشهای همچنان صعودی میماند.
به گزارش 9 صبح؛ در این هفته شاخصهای کل و هموزن بورس وضعیت خوبی داشتند و رشد کردند. شاخص کل که هفته گذشته در روز چهارشنبه در ارتفاع یک میلیون و ۴۵۴ هزار و ۱۲۹ واحد ایستاد. چهارشنبه این هفته در ارتفاع یک میلیون و ۵۱۲ هزار و ۲۱۹ واحد قرار گرفت و رشد ۳٫۹۹ درصدی را ثبت کرد.
شاخص هموزن هم این هفته صعودی بود و از ارتفاع ۳۸۲۹۶۴ واحدی که چهارشنبه گذشته ثبت شده بود، به عدد ۴۰۱۴۳۰ واحد رسید.
چه عواملی بورس را نزولی میکند؟
امیر ندیری، کارشناس بازار سرمایه میگوید: اگر ریسک جدیدی توسط دولت به بازار تحمیل نشود، به نظر میرسد بورس همچنان به روند صعودی خود ادامه دهد. بورس از زمان شروع سال ۱۴۰۱، روند خوبی را تجربه کرده و ارزش و حجم معاملات و همچنین ورود پول حقیقی درحال افزایش است.
وی ادامه میدهد: خبر واگذاری سهمهای خودرویی میتواند تاثیر مثبتی روی بورس بگذارد. از سوی دیگر دریافت مالیات از صادرات فولادیها در هالهای از ابهام است و احتمال لغو آن وجود دارد. اگر برجام احیا شود، رشد بورس شتاب بیشتری به خود میگیرد. اما اگر توافق برجام در کار نباشد، به واسطه افزایش قیمت دلار، بازار ا شیب کمتریبه رشد خود ادامه میدهد.
ندیری به تجارت نیوز میگوید: بزرگترین نقص صندوقهای پالایش و دارایکم، نبود مدیریت فعال و عدم صدور و ابطال است. آنها مانند دیگر صندوقهای بورسی نیستند که مدیریت فعال داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: زمانی که عرضهها افزایش مییابد و قیمتها پایین میآید، در صندوقهای دیگر مدیر صندوق میتواند معاملات را ابطال و از منابع داخل صندوق برداشت کند، در نتیجه او اجازه نمیدهد قیمت روز با قیمت با NAV اختلاف زیادی پیدا کند. اما صندوقهای دولتی به این شکل نیستند.
نظر شما