چرا روغن گران شد؟

چرا روغن گران شد؟

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: افزایش نرخ اقلامی چون روغن خوراکی ناشی از تاثیر جهانی قیمت‌ها است چرا که در بازارهای جهانی نیز بهای روغن خام، به عنوان ماده اولیه وارداتی این محصول، به شدت افزایش داشته است.

به گزارش 9صبح؛ محمود بنانژاد با اشاره به افزایش تقریبا چهار برابری نرخ روغن در بازار مشهد، افزود: علاوه بر تاثیر حذف ارز ترجیحی از روغن خام، نرخ جهانی آن نیز افزایش یافته و این ۲ علت، نرخ این کالا را بیش از اندازه گران کرده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص رفع مشکل کمبود روغن در بازار مشهد گفت: تدابیر لازم برای رفع مشکل این کالا در بازار اتخاذ شده است و با اصلاح نرخ آن، دیگر بهانه‌ای برای کاهش عرضه یا تولید توسط کارخانه‌ها نمانده است و آنان باید همکاری کاملی برای عرضه روغن به میزان نیاز مردم در بازار داشته باشند.

وی بیان کرد: با حذف ارز ترجیحی از نهاده دامی، نرخ گروه‌های کالایی مرغ و تخم‌مرغ، لبنیات و روغن افزایش یافته است و به قیمتهای جدید عرضه می‌شود که اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای نرخ حداکثری فروش ۹ قلم کالای اساسی برای مصرف‌کننده را در سراسر کشور اعلام کرده است.

 

رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: به غیر از کالاهای نامبرده، افزایش هر نوع کالای دیگر غیرقانونی است که در صورت مشاهده گران فروشی و گزارش مردمی در این زمینه، بازرسان بلافاصله در محل حضور یافته و با فرد متخلف برخورد قانونی می‌کنند.

بنانژاد اظهارکرد: گشتهای مشترک بازرسان اتاق اصناف با تعزیرات، جهاد کشاورزی و سازمان صنعت معدن و تجارت افزایش زیادی یافته است و بسیجیان اصناف نیز برای رسیدگی بیشتر به محلت نقاط مختلف شهر حضور دارند.

وی بیان کرد: مردم کلانشهر مشهد در یکی دو روز گذشته با اطلاع از افزایش نرخ برخی اقلام، نسبت به خرید مرغ و تخم‌مرغ اقدام کرده بودند و چون فروشگاه‌های معدودی هنوز مرغ و تخم‌مرغ را با نرخ قبل عرضه می‌کردند، افرادی زیادی برای خرید باقیمانده کالاها به نرخ قبل از این فروشگاه‌ها اقدام کردند.

نائب رئیس اتاق اصناف ایران، اصلاح یارانه‌ها را برای اقتصاد کشور امری اجتناب ناپذیر دانست و گفت: اختصاص این ارز در نقاطی باعث محدودیت در توسعه و رقابت سالم در بازار شده بود و باید از چند سال قبل این اصلاح در نظام یارانه‌ها اتفاق می‌افتاد تا به صورت پلکانی قیمتها در بازار به نفع مردم اصلاح شده و قیمتها واقعی می‌شد، چرا که در شرایط کنونی از یک سو افزایش نرخ جهانی برخی اقلام و از سوی دیگر اصلاح تخصیص ارز ترجیحی، بر بازار برخی کالاها تاثیر گذاشته است.

وی بیان کرد: با این حال باید تاکید داشت که اصلاح نظام یارانه‌ای ضروری و اختصاص یارانه به کالا اقدامی از اصل اشتباه بود، زمانی نمی‌گذرد که پس از واقعی شدن قیمتها و افزایش تقاضای مردم برای کالا، رقابت بین تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان به وجود آمده و خود به خود قیمتها روند کاهشی به خود خواهد گرفت.

منبع: گسترش نیوز

وب گردی

    نظر شما