همه آنچه باید درباره جایروپلن بدانید+ عکس
بلافاصله بعد از اعلام خبر شهادت سردار حمید مازندرانی که همراه با خلبان در یک فروند جایروپلن بودند، ماهیت این هواپیمای فوق سبک مورد جستجوی کاربران قرار گرفت.
به گزارش 9صبح؛ صبح امروز دوشنبه 14 آبان ماه، روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیه ای اعلام کرد یک فروند پرنده فوق سبک از نوع جایروپلن نیروی زمینی سپاه در حین انجام عملیات رزمی در منطقه مرزی جنوب شرق سیرکان دچار حادثه شد.این اطلاعیه افزوده است سردار سرتیپ دوم پاسدار حمید مازندرانی فرمانده تیپ نینوا استان گلستان و خلبان جایروپلن، پاسدار حامد جندقی از رزمندگان نیروی زمینی سپاه در این سانحه به شهادت رسیدند.
جایروپلن چیست؟
بلافاصله بعد از انتشار این خبر، جایروپلن یا همان پرنده فوق سبک سوژه ای برای جستجوی کاربران در فضای مجازی شد. اقتصادنیوز در این گزارش به بررسی جایروپلن یا هواچرخ پرداخته است. هواچرخ یا جایروپلن به هواگردی گفته میشود که پروانه بزرگ آن بدون موتور باشد. جایروپلن در ظاهر همانند بالگرد است اما حرکت آن یا بهوسیله یک پروانه موتوری یا یک کابل کششی صورت میگیرد.
گذشتن هوا از پیرامون پروانه بزرگ، باعث بلند شدن هواچرخ از زمین میشود. پروانه بزرگ هواچرخ هرزگرد است و به هیچگونه موتوری اتصال ندارد بلکه پروانه کوچک به موتور متصل است و با چرخش این پروانه، بادهای شدید تولید شده و پروانه بزرگ را میچرخاند تا نیروی برآر تولید شود.
ویژگیهای جایروپلن
سبک و قابل حمل: به دلیل وزن کم و ساختار ساده جایرو پلن ها به راحتی قابل حمل و نقل هستند.
ایمنی بالا: به دلیل طراحی خاص، در صورت از کار افتادن موتور نیز می توانند به آرامی فرود بیایند.
کاربردهای متنوع: در عملیات های نظامی، کشاورزی، عکاسی هوایی و تفریحی استفاده می شود.
در ایران، جایروپلن ها در برخی عملیات نظامی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
نظر شما