به ازدواج دوم هم وام ازدواج تعلق میگیرد؟+شرایط و مدارک مورد نیاز
وام ازدواج راهی آسان برای شروع زندگی مشترک جوانان است. وام ازدواج با سود کم و اقساط نسبتا کم زندگی جوانان را متحول می کند. و وام ازدواج در زمان ازدواج شما دریافت می شود.
به گزارش 9صبح؛ از آنجایی که برای دریافت وام ازدواج هر فرد تنها یک بار می تواند از خدمات وام ازدواج استفاده کند و گرفتن این وام ربطی به تعداد دفعات دریافت آن در ازدواج ندارد. اما در برخی شرایط، یعنی اگر ازدواج اول آنها مربوط به سال ۱۳۸۶ باشد، می توانند برای دریافت وام اقدام کنند. لازم به ذکر است شرایط وام ازدواج برای افرادی که مجددا ازدواج می کنند به شرح زیر است:
از آنجایی که سامانه اینترنتی این وام برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ مورد استفاده قرار گرفت، مدارک الکترونیکی مربوط به سال های گذشته در دسترس نیست. در نتیجه اگر سابقه ازدواج قبلی شما به سال های قبل از سال ۱۳۸۶ برمی گردد و ازدواج جدید شما مربوط به سال ۱۳۹۶ به بعد است، می توانید با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت وام ازدواج دوم خود به بانک های مربوطه مراجعه کنید.
آیا برای دریافت دفعه بعد استثنائاتی وجود دارد؟
یک بار به شما تعلق می گیرد. اما اگر ازدواج قبلی شما قبل از سال ۱۳۸۷ بوده است، می توانیم به شما قول بدهیم که در موارد استثنایی می توانید آن را برای بار دوم دریافت کنید. اما این تفاوت چگونه ممکن است؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که سامانه وام ازدواج اینترنتی برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ مورد استفاده قرار گرفت.
بنابراین طبیعی است که مدارک الکترونیکی مربوط به سال های گذشته در دسترس نباشد. در نتیجه اگر سابقه ازدواج قبلی شما به سال های قبل از سال ۱۳۸۶ برمی گردد می توانید با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت وام ازدواج دوم خود به بانک های مربوطه مراجعه کنید. حتما می دانید که این امکان برای ازدواج های ثبت شده بعد از سال ۱۳۸۶ دیگر امکان پذیر نیست.
اما آیا در این بین سوال مهمی وجود دارد؟ آیا نرخ وام قبلی با نرخ فعلی متفاوت است؟ در این شرایط آیا فرد می تواند مابه التفاوت را در ازدواج دوم خود دریافت کند؟ مطمئنا پاسخ این سوال منفی است.
کدام یک از بانک های کشور این وام را پرداخت می کند؟
در بسیاری از بانک های کشور قابل دریافت است. در حال حاضر تعداد بانک ها بسیار افزایش یافته است و تنوع زیادی در نظام بانکی ایران وجود دارد. در این میان بانک های خصوصی نیز وارد عمل شده اند و عملکردی بسیار مشابه با بانک های دولتی دارند.
بنابراین شما به عنوان متقاضی دریافت چنین تسهیلاتی، گزینه های بانکی زیادی را پیش رو دارید که در نهایت به آن ها بسنده خواهید کرد. یکی بسته به شرایط از بین آنها انتخاب کنید. اسامی بانک های پرداخت کننده تسهیلات به شرح زیر است:
بانک صادرات، ملت، ملی، رفاه، مسکن، سپه، تجارت، کشاورزی، پارسیان، دیتوریسم، انصار، مهرسامان، رسالت، توسعه تعاون، ایران زمین، پاسارگاد، قوامین، شهر، اقتصاد نوین، آینده و برخی موسسات مانند موسسه اعتباری عسکریه ، نور
آیین نامه اجرایی (دستورالعمل) جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۶) قانون بودجه کل کشور ۱۴۰۲» (تسهیلات قرض الحسنه ازدواج)
الف- شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات ازدواج
۱- تبعه جمهوری اسلامی ایران باشد
۲- به هر یک از زوجین ۱۸۰ میلیون تومب کمک هزینه ازدواج تعلق می گیرد.
تبصره ۱: بر اساس بند قانونی فوق الذکر به هر یک از زوجین ۱۸۰ میلیون تومان اعتبار ازدواج تعلق می گیرد.
تبصره ۲- به متقاضیانی که سن ازدواج آنان برای زوجین کمتر از ۲۵ سال و برای همسران کمتر از ۲۳ سال باشد، بر اساس بند قانونی مذکور، مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان اعتبار ازدواج اعطا خواهد شد.
تبصره ۳: کلیه اتباع ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده باشد می توانند ثبت نام کنند و سند ازدواج خود را که ممهور به مهر باشد. مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور واقع شده و سند ازدواج محسوب می شود.
تبصره ۴: سند ازدواج یا هر مدرک مشابهی که در سایر ادیان رسمی مورد تایید مراکز اقلیتهای دینی داخل کشور باشد، معادل سند ازدواج محسوب میشود و این متقاضیان نیز میتوانند ثبت نام کنند.
۳- داشتن کارت ملی (موقت یا دائم) و کد پستی محل سکونت متقاضی.
۴- با توجه به امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی، در صورتی که متقاضی وام ازدواج از تسهیلات مذکور (با وجود ازدواج دوم و بیشتر) استفاده نکرده باشد، می تواند از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند شود. (توجه: به هر متقاضی فقط یک بار وام ازدواج تعلق می گیرد)
۵- طبق بند قانونی فوق الذکر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به زوجینی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۱۳۹۷/۰۱/۰۱ بوده و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده اند تعلق می گیرد.
ب – مدارک مورد نیاز
– اصل سند ازدواج
۲- اصل شناسنامه ضامنین.
۳- اصل شناسنامه ملی (موقت یا دائم) زوجین.
۴- اصل کارت ملی (موقت یا دائم) ضامن.
۵- کد پستی ده رقمی و آدرس کامل منزل زوجین.
۶- کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام.
ج- شرایط ضامنین
ردیف های وام ازدواج برای هر یک از زوجین به مبلغ یکصد و هشتاد میلیون (۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان با بازپرداخت ده ساله با تایید قبلی متقاضیان ردیف های مذکور و در صورت عدم پرداخت اعتبار آنها. به منظور ارائه ضامن، بانک ها موظفند در هنگام ارائه ضامن، حساب یارانه یا سهام متقاضیان یا بستگان درجه یک آنها یا سایر دارایی های مالی آنها را تأیید کنند و یا صرفاً سفته و ضامن برای پرداخت تسهیلات دریافت کنند. اقدام کنند
د. روش ثبت نام
کلیه متقاضیان وام ازدواج که واجد شرایط فوق می باشند باید ابتدا از طریق سایت ve.cbi.ir ثبت نام کرده و فرم مربوطه را تکمیل کنند که در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل ثبت نام، کد رهگیری ده رقمی کاملاً محرمانه و مرتبط دریافت خواهند کرد. . به متقاضی داده می شود، به ثبت نام کننده داده می شود.
متقاضیان برای اطلاع از وضعیت ثبت نام خود و همچنین نام شعبه مربوطه برای درخواست وام ازدواج باید به سایت ve.cbi.ir مراجعه کنند. باید در بازه زمانی اعلام شده توسط سایت به شعبه مربوطه مراجعه کنند. مراحل وام را کامل کنید بدیهی است در صورت عدم مراجعه متقاضیان در مهلت تعیین شده، ثبت نام آنان ناقص تلقی خواهد شد.
ه- مدت استهلاک تسهیلات و نرخ
– مدت بازپرداخت وام ۱۰ ساله و نرخ کارمزد آن ۴ درصد می باشد.
– اقساط مربوطه ۱۲۰ ماهه بوده و انقضای اولین قسط و اقساط آن ماه بعد از پرداخت تسهیلات مذکور می باشد.
و- اجرائیه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ایثارگران
ماده ۱- تسهیلات موضوع این دستورالعمل از محل منابع بانکهای عامل و معادل دو برابر مبلغ تسهیلات قرض الحسنه برای شهروند عادی پرداخت میشود.
تبصره ۱: به هر یک از زوجین موضوع ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مبلغ ۳۶۰ میلیون تومان به ردیف وام تعلق می گیرد.
تبصره ۲: متقاضیانی که برای زوجین کمتر از ۲۵ سال و برای همسران کمتر از ۲۳ سال مشمول ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند، مبلغ ۴۴۰ میلیون تومان اعطا می شود. از اعتبار
ماده ۲- متقاضی اختصاصی در صورتی می تواند در سامانه ثبت نام کند که مانند سایر متقاضیان قبلاً از تسهیلات مذکور استفاده نکرده باشد.
ماده ۳- ایثارگران فقط مشمول خود جانبازان و آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد هستند.
ماده ۴- مدت استهلاک ردیف های مذکور مانند بقیه متقاضیان حداکثر ۱۰ سال (۱۲۰ ماه) می باشد.
ماده ۵- پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل از لحظه ابلاغ مصوبه قابل اجرا است.
ماده ۶. رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات قرض الحسنه الزامی است.
ماده ۷- بر اساس قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، اعطای وام به مشمولان بر اساس موارد مندرج در بندهای (ز)، (ح) و (ط) ماده ۱ دستورالعمل تعیین می شود. برای قانون فوق الذکر در صورتی که استعلام وضعیت مشمولان مذکور در سامانه تسهیلات قرض الحسنه قرار گیرد تا بتوانند از طریق وب سرویس بین این بانک و بنیاد شهید پوسیف از تسهیلات مذکور بهره مند شوند. اقدامات .
لازم به توضیح است تسهیلات مذکور برای ازدواج دوم بوده و در صورتی که متقاضی در ازدواج قبلی از تسهیلات قرض الحسنه بهره مند نشده باشد، رسیدگی و نسبت به آن اقدام خواهد شد.
طبق قانون فوق الذکر از جمله مشمولین افراد ذیل می باشد
ز) خانواده شهید: خانواده های بزرگواری که در مسیر اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب هستند. یکی یکی از بستگان شما (پدر، مادر، همسر، پسر) شهید، مفقود یا اسیر شده است.
ح) خانواده شهدا: خانواده جانبازان و آزادگان که شامل همسر، فرزندان و والدین آنان می شود.
ط) در صورت فوت جانبازان و آزادگان مشمول این قانون، خدمات و امتیازات مربوطه به بستگان تحت تکفل آنان اعطا خواهد شد.
نظر شما