زمان قابل برداشت شدن مرحله دوم یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی
زمان قابل برداشت شدن مرحله دوم یارانه نقدی 300 و 400 هزار تومانی، اکنون یکی از سوالات اصلی مردم و مشمولان دریافت یارانه نقدی است.
به گزارش 9 صبح, زمان برداشت یارانه جدید 300 و 400 هزار تومانی هنوز اعلام نشده است. زمان برداشت یارانه پیش از افزایش مبلغ یارانه نقدی روز ثابتی در هر ماه بود. با این حال زمان برداشت یارانه 400 هزار تومانی از سوی دولت اعلام می شود. زمان برداشت یارانه نقدی 300 و 400 هزار تومانی مرحله اول از آخرین ساعات روز 21 اردیبهشت ماه میسر شد.
زمان برداشت یارانه نقدی 400 هزار تومانی مرحله دوم
زمان برداشت مرحله دوم یارانه نقدی جدید هنوز اعلام نشده است اما با توجه به آنکه بازه زمانی واریز و برداشت یارانه نقدی همواره بازه های یک ماهه بوده است، محتمل ترین گزینه در خصوص زمان برداشت یارانه نقدی جدید نیز همین بازه یک ماهه است.
مرحل اول یارانه نقدی 400 هزار تومانی در ساعات پایانی 21 اردیبهشت قابل برداشت شد. به این ترتیب انتظار می رود که یارانه نقدی جدید مرحله دوم از 21 خرداد ماه قابل برداشت شود.
روش جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار
جدا از تغییرات ثبت احوال خانواده ها که ضرورت جداکردن یارانه را پیش می آورد، در اردیبهشت ماه سال 1401 و همزمان با افزایش یارانه ها، این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
جداکردن یارانه برای سرپرستان جدید خانوار افراد مطلقه و خانوادههایی که عضو جدیدی به آنها اضافه شده به این صورت است که باید اقدامات لازم را در این جهت از ۱۰ تا ۲۰ هر ماه انجام دهند.
افرادی که ازدواج کردند و تمایل به جدا کردن حساب یارانه خود دارند باید با مدارک از جمله اصل شناسنامه اصل کارت ملی اصل شناسنامه و کارت ملی والدین زوج و اصل و کپی عقدنامه به شعب دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و تقاضای جدا کردن یارانه از سرپرستی پدر کنند.(البته در برخی مراکز همراه داشتن مدارک والدین الزامی نیست)
به علاوه زوجهایی که از یکدیگر جدا شده اند باید با انتقال یارانه بعد از طلاق باید با در دست داشتن مدارک خود از قبیل شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمامی مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند که فرد در این بین باید حساب یارانه جدایی برای خود را در یکی از بانکها ایجاد کند در غیر اینصورت یارانه پرداخت نمیشود.
همچنین اگر افراد مطلقه برای انتقال یارانه به تفاهم نرسند و یکی از طرفین مشکل ایجاد کند، باید به مرکز فرمانداری شهر یا استان خود مراجعه کنند.
جدا کردن یارانه نقدی از سرپرست فوت شده
در مواردی که پدر فوت کرده باشد یارانه به حساب مادر خانوار واریز میشود با فوت سرپرست خانوار یارانه اعضای خانوار قطع و برای حل این مشکل باید مادر و فرزندان با مدارک اصل شناسنامه و اصل کارت ملی کپی مدارک شناسایی سرپرست قبلی و گواهی فوت به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کنند.
در برخی موارد با فوت پدر خانواده فرزند ارشد سرپرستی را برعهده می گیرد و در چنین شرایطی هم انتقال یارانه با این روش مذکور انجام میگیرد.
جدا کردن یارانه نقدی خانوار بدسرپرست
انتقال یارانه در خانوارهای بد سرپرست نیز در مرکز پلیس +۱۰ انجام میگیرد، اما در این موارد جهت تغییر در کفالت وحضانت و وغیره افراد باید ابتدا به مرکز فرمانداری استان مربوطه مراجعه کنند و با گرفتن نامه رسمی از فرمانداری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
در مواردی از قبیل اعتیاد سرپرست خانوار به مواد مخدر، زندانی بودن، فوت یا مفقود یا مجنون شدن، عدم حضور سرپرست در محل زندگی خانوار (مثل زندگی در خارج کشور)، عدم صلاحیت سرپرست خانوار و افرادی که در مراکز شبانه روزی نگهداری میشوند و فاقد سرپرست هستند، کمکهای موضوع این آیین نامه به تشخیص سازمان، به سرپرست دیگری پرداخت خواهد شد.
افراد زندانی خود سرپرست مستثنی بوده و کمکهای مربوط به حساب آنها واریز خواهد شد. جدا کردن یارانه حدود یک تا دو ماه زمان میبرد تا یارانه افراد پس از انتقال به حساب سرپرست خانوار واریز شود.
جداکردن یارانه نقدی مجردها
موارد فراوانی از اعتراضات مرتبط به قطع شدن یارانه ها به دلیل این است که وضعیت مالی افراد مجرد با پدر و مادرها یکجا محاسبه شده و لذا خانواده بی نیاز از دریافت یارانه محسوب شده است.
این در حالی است که در بسیاری از این موارد افراد مجرد عنوان می کنند که سال هاست از پدر و مادرشان جدا زندگی می کنند و لذا نباید وضعیت مالی آنها با هم محاسبه می شد.
سابق بر این یکی از تنها راه هایی که برای جدا کردن یارانه مجردها عنوان می شد، ازدواج بود ولی حالا معیارهای جدیدی در این رابطه لحاظ شده است که بخشی از مشکلات را حل خواهد کرد.
توضیح بیشتر در این باره اینکه طیبه حسینی مجد- سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها در این باره به رسانه ملی گفت: ممکن است شخصی پدر و مادرش مشمول دریافت یارانه نباشند اما خودش مشمول دریافت یارانه شود.
وی افزود:افراد مجرد میتوانند ثبتنام خود را انجام دهند، و آنها را به عنوان فرد مجرد ثبتنام میکنند. ویژگیهایی که درمورد آنها بررسی میشود صرفا مربوط به خودشان است.
پیش از این در این باره توضیحات زیر در اختیار رسانه ها قرار گرفته بود:
افراد مجرد نمیتوانند یارانه خود را از خانواده جدا کنند مگر اینکه دو شرط زیر را داشته باشند:
-مجردهایی که حداقل 35 ساله باشند. یعنی اگر کمتر از 35 سال داشته باشند امکان جداسازی یارانه برای آن ها وجود ندارد. -مجرد ها باید جدا از خانواده زندگی کنند.
مجرد ها باید این دو شرط یعنی حداقل سن 35 سال و جدا زندگی کردن از خانواده را با هم داشته باشند تا مشمول جداسازی یارانه قرار بگیرد. این مجردان میتوانند با مراجعه به بخشداری و دریافت نامه اقدام به جداسازی یارانه خود از اعضای خانواده نمایند.
گفتنی است برای ایجاد حساب یارانه جدید در بین زوج های جوان الزاماً باید هر دو یارانه فعال داشته باشند. به بیانی اگر یارانه هر دو یا یکی در خانواده قبلی قطع شده باشد با درخواست جدید برای زوجی که یارانه اش پیشتر قطع شده است، امکان فعال کردن مجدد یارانه وجود ندارد، حتی اگر زوج در خانواده جدید خود با مشکلات شدید اقتصادی رو به رو باشند.
نظر شما