واکنش بازنشستگان به فرمول جدید سازمان تأمین‌اجتماعی برای افزایش مستمری

واکنش بازنشستگان به فرمول جدید سازمان تأمین‌اجتماعی برای افزایش مستمری

فرمول جدید سازمان تأمین‌اجتماعی برای افزایش مستمری ایام بازنشستگی، برخی بازنشستگان را نگران کرد.

به گزارش 9 صبح، چندی پیش مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از بررسی پیشنهاد فرمول جدید برای افزایش مستمری ایام بازنشستگی خبر داده و گفته بود: طبق قوانین فعلی، اصولا میانگین دستمزد 2 سال آخر ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی است و هرگونه تغییر در این فرمول هم بر عهده قانونگذار است.

بر این اساس، طبق این فرمول پیشنهادی، سنوات‌ بیمه پردازی بیمه شده با حداقل دستمزد همان سال ضریب‌گیری می شود و از ضریب تمام طول مدت بیمه‌پردازی میانگین گرفته و در حداقل حقوق سال درخواست بازنشستگی ضرب خواهد شد.

به طور معمول، نتایج بررسی نشان می‌دهد، مبلغ حاصل از این فرمول بیشتر از میانگین دو سال آخر بیمه شده طبق فرمول فعلی است؛ زیرا در محاسبه دو سال آخر، سال ماقبل درخواست بازنشستگی بروزرسانی نمی‌شود اما در حالت پیشنهادی، تمام سنوات بیمه‌پردازی بروزرسانی و با نرخ روز محاسبه می‌شود.

اگر مبلغ مستمری به دست آمده با این فرمول پیشنهادی از محاسبه با فرمول فعلی دو سال آخر مبلغ بیشتری شد، تأمین اجتماعی مبلغ بیشتر را برقرار می‌کند و اگر هم مبلغ مستمری کمتر از میزان محاسبه با میانگین دو سال آخر شد؛ اجباراً مبلغ کم‌تر برای بیمه‌شده اعمال نخواهد شد و بیشترین مبلغ حاصل از فرمول‌های قدیم یا جدید به عنوان حقوق بازنشستگی لحاظ خواهد شد.

این درحالیست که محمدحسن زدا سرپرست پیشین سازمان تامین اجتماعی، با اشاره به تبصره ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی مبنی بر متوسط مزد یا حقوق برای محاسبه مستمری بازنشستگی براساس مجموع مزد یا حقوق بیمه شده که بر اساس آن حق بیمه پرداخت ‌شده ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر ۲۴ محاسبه می‌شود، ضمن بیان اینکه ماده قانونی مذکور نیازمند اصلاحاتی است، گفت: قانون محاسبه حقوق بازنشستگی براساس دو سال آخر سنوات خدمت بسته به شرایط زمانی، در سال ۱۳۵۴ به تصویب رسیده است، این درحالیست که باتوجه به تورم‌ بیش از ۴۰ درصدی، محاسبه حقوق بازنشستگی براساس دو سال پایانی موجب می‌شود که از بیمه‌شدگان دعوت کنیم که فرد حق‌بیمه ۲۸ سال از خدمت را به صورت حداقلی پرداخت کند و دو سال آخر حق‌بیمه را به صورت حداکثری پرداخت کند تا از حقوق بازنشستگی خوبی بهره‌مند شود.

یک پیشنهاد به سازمان تامین اجتماعی

به نقل از ایسنا، سرپرست اسبق سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه منابع بهتری برای جبران کسری‌های سازمان تامین اجتماعی وجود دارد، در این راستا به تیم بیمه‌ای سازمان پیشنهاد کرد که باتوجه به وجود بیش از ۶ میلیون فرار بیمه‌ای در اقتصاد غیر رسمی، سازوکاری فراهم کنند که این ۶ میلیون نفر، تحت پوشش بیمه قرار گیرند و به این ترتیب، ضریب پشتیبانی از ۳.۸ به ۴ تا ۴.۵ ارتقا یابد. از سوی دیگر سازمان می‌تواند مطالبات خود از دولت را نقد و آن را در بخشی مناسب سرمایه‌گذاری کند و از محل سود آن ناترازی‌ها را رفع کند.

وی یادآور شد: از سوی دیگر با مکانیزه کردن موارد مربوط به حسابرسی، میلیاردها درآمد سازمان به جریان می‌افتد و دیگر نیازی به اعمال فرمولی که منجر به تنش اجتماعی خواهد شد، نیست.

تغییر اصلاح مستمری برای افراد در سن کار

به گزارش اکوایران، البته باید اشاره کرد که چندی پیش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اصلاح مستمری برای افراد در سن کار هم خبر داده بود. بر این اساس، اسماعیل گرجی‌پور، معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چهارم بهمن ماه گفته بود:اصطلاح غلط مستمری برای افراد در سن کار به «مقرری» اصلاح شود.

به گزارش اکوایران، در راستای اجرای بند «۲» تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت مستمری مددجویان بهزیستی مستقیماً به حساب ذینفع نهائی (حسب مورد سرپرست خانوار) براساس شناسه ملی اعلامی از سوی سازمان بهزیستی کل کشور به حساب ١، ٤٩٩، ٤٤٥ نفر مددجوی این سازمان واریز و قابل برداشت است. ‌

واکنش سالاری به فرمول حقوق مستمری بگیران

به گزارش اکوایران، سالاری درباره مستمری بازنشستگان این نکته را هم مطرح کرده بود که این فرمول یک فرآیند اختیاری است و اصلا به این معنی نیست که می‌خواهیم کمتر از میانگین دو سال آخر به بازنشسته بدهیم. اگر فرد به هر دلیلی متضرر شد، بدون هیچ مانعی از این امکان استفاده نمی‌کند و اگر هم به نفعش بود سازمان مشکلی برای اعمال و برقراری مستمری با مبلغ بیشتر حاصل از این فرمول را ندارد

وب گردی

    نظر شما