طلا در کما

بازار طلا و سکه تحت تأثیر نوسانات مختلف سیاسی و اقتصادی در هفتههای اخیر، شاهد تغییرات قابل توجهی بوده است. از یک سو، اخبار مثبت و کاهش تنشهای تجاری به کاهش قیمتها در بازار جهانی طلا منجر شده و از سوی دیگر، تحولات سیاسی داخلی و بینالمللی همچنان تاثیرات خود را بر قیمتها در بازار داخلی باقی گذاشته است. حال باید دید بازار طلا و سکه در هفته جاری چه روند خواهد داشت.
به گزارش 9 صبح، بازار طلا و سکه در حالی معاملات اولین روز هفته را آغاز میکند که در هفته دوم اردیبهشت، قیمتها با افت اندکی بسته شدند؛ روندی که از نوسان ثابت و رنج دلار در هفتههای اخیر نشات گرفته است و نشان میدهد بازار بیشتر تحت تأثیر تردیدهای سیاسی و اقتصادی قرار دارد، نه تغییرات شدید در عوامل بنیادی.
لغو دور چهارم مذاکرات میان ایران و آمریکا یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر بازار در این هفته بود که پیش از این قرار بود روز شنبه برگزار شود. این تحول سیاسی میتواند بهطور مستقیم یا غیرمستقیم بر بازارهای مالی داخلی و جهانی تأثیر بگذارد. از یک سو، لغو مذاکرات میتواند نشاندهنده عدم پیشرفت در مذاکرات هستهای و افزایش عدمقطعیت در روابط دو کشور باشد که ممکن است به نوسانات بیشتر در بازارهای مالی منجر شود. از سوی دیگر، تا پیش از لغو این نشست، تهدیدات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر اعمال تحریمهای ثانویه بر شرکتهایی که از ایران نفت یا محصولات پتروشیمی خریداری کنند، نگرانیهایی را درباره تاثیرات اقتصادی بر بازارهای جهانی و بهویژه بازار نفت به وجود آورده بود.
در این شرایط، بسیاری از تحلیلگران معتقدند قیمت طلا و سکه در آیندهای نزدیک میتواند با نوسانات بیشتری همراه باشد. اگرچه این کاهشهای اخیر در قیمت طلا به دلیل نبود شوکهای خارجی جدی بوده است، اما عوامل سیاسی و اقتصادی همچنان بهطور مستقیم بر تغییرات آن اثر خواهند گذاشت.
با این حال، قیمت طلای جهانی روز پنج شنبه معاملات را با قیمت اولیه ۳۲۲۷ دلار آغاز کرد و در همین محدوده در معامله بود و روز جمعه با گپ مثبت در ناحیه ۳۲۵۵ دلار آغاز به کار کرد و تا سطح ۳۲۶۷ دلار افزایش یافت و سپس با تغییر روند، نزولی شد و تا محدوده ۳۲۲۴ دلار کاهش یافت. قیمت این فلز گرانبها در لحظه نگارش این گزارش به ۳۲۴۰ دلار رسیده است.
طلای جهانی تحت تأثیر کاهش تنشهای تجاری و افت تقاضا برای داراییهای امن نظیر طلا، بدترین عملکرد هفتگی خود را در بیش از دو ماه اخیر ثبت کرد. از ابتدای هفته جاری، ارزش هر اونس طلا بیش از دو درصد کاهش یافته که این افت، شدیدترین کاهش هفتگی از اواخر فوریه به شمار میرود.
این تغییرات عمدتاً ناشی از اعلام وزارت بازرگانی چین در روز جمعه است که خبر از نزدیکی آمریکا برای مذاکره در مورد تعرفههای ۱۴۵ درصدی دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ داد. به نظر میرسد این تحولات به کاهش تنشها در جنگ تجاری میان دو کشور اشاره دارد و احتمالاً زمینهساز کاهش نگرانیها در بازارهای جهانی خواهد بود.
طلا که معمولاً بهعنوان دارایی امن و پناهگاهی در برابر نوسانات سیاسی و اقتصادی شناخته میشود، آخرینبار در تاریخ ۲۲ آوریل توانست رکورد ۳۵۰۰ دلار و پنج سنت را به ثبت برساند. این افزایش به دلیل تقاضای بالای سرمایهگذاران برای حفظ ارزش داراییهایشان در برابر بحرانهای اقتصادی جهانی بود. اما اکنون، با کاهش این نگرانیها، تقاضا برای طلا بهویژه در قالب پناهگاههای سرمایهای، کاهش یافته است.
طلای آبشده هم روز پنجشنبه با قیمت ۲۸ میلیون و ۴۹ هزار تومان وارد معاملات شد، اما در ادامه با از دست دادن یک کانال، به سطح ۲۷ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان سقوط کرد و در نهایت، در محدوده ۲۷ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. قیمت طلای آبشده در معاملات پشت خطی روز جمعه با افزایش به کانال ۲۸ میلیون تومان افتاد و در لحظه نگارش این گزارش در نرخ ۲۸ میلیون و ۹۴۹ هزار تومان در معامله بود.
هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت ۶ میلیون و ۶۸۳ هزار تومان قیمتگذاری شد؛ محدودهای که در مقایسه با روز گذشته نشان از افزایش نسبی ارزش دارد.
از سوی دیگر، سکه امامی معاملات روز پنجشنبه را با نرخ ۷۲ میلیون تومان آغاز کرد، اما در ادامه مسیر نزولی، در میانه معاملات به سطح ۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید و نهایتاً با افت بیشتر، با ۷۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بسته شد. قیمت سکه امامی هم در معاملات پشت خطی صعودی شد و در لحظه نگارش این گزارش با دو کانال افزایش در ناحیه ۷۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در معامله است.
قیمت نیمسکه و ربعسکه به ترتیب روی ۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار گرفت و سکه گرمی با قیمت ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.
براساس بررسی اقتصادنیوز از بازدهی بازارهای مالی در هفته گذشته، طلای جهانی تحت تأثیر تقویت شاخص دلار و کاهش نگرانیها از جنگ تجاری شاهد اصلاح قیمت بود و به زیر ۳۲۳۰ دلار کاهش یافت. این تغییرات منجر به ثبت افت ۲.۹۳ درصدی قیمت طلا و ثبت بازدهی منفی برای بازار طلا و سکه شد. قیمت سکه امامی هم با کاهش ۰.۳۳ درصدی به نزدیکی ۷۲ میلیون تومان رسید و حباب آن بیش از یک درصد افزایش یافت و به ۱۵.۶ درصد رسید. طلای آبشده هم کاهش ۱.۱ درصدی را تجربه کرد، اما در عین حال حباب آن مثبت ماند. این افزایش حباب در بازار سکه و طلا به دلیل مقاومت معاملهگران در برابر کاهش بیشتر قیمتهاست.
با این همه، پیگیری اقتصادنیوز از تکنیکالیستها نشان میدهد، سطح ۳۲۰۰ دلار همچنان بهعنوان یک سنگر دفاعی کلیدی برای طلای جهانی عمل میکند و تثبیت قیمت بالای این ناحیه میتواند نشانهای از بازگشت تقاضا و آغاز حرکت اصلاحی به سمت مقاومت مهم ۳۳۱۳ دلار باشد. عبور از این مقاومت و تثبیت بالای آن، مسیر را برای رسیدن به سقف بعدی در حوالی ۳۳۲۵ دلار هموار خواهد کرد. با این حال، شکست محدوده ۳۲۰۰ دلار ممکن است منجر به تشدید فشار فروش و ورود طلا به یک فاز اصلاحی عمیقتر شود.
همچنین تحلیلگران فنی بازار طلا، محدوده ۲۷ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان را یک مرز حمایتی کوتاهمدت برای طلای آبشده میدانند و اگر این سطح حفظ شود و شاهد بازگشت تقاضا باشیم، احتمال رشد مجدد قیمت تا مقاومت ۲۹ میلیون تومان وجود دارد. عبور از این محدوده مقاومت میتواند چشمانداز صعودی تا سقف بعدی در ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را فعال کند. اما در صورت شکست حمایت، روند نزولی تقویت خواهد شد.
فعالان بازار هم بر این باورند که سطح ۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بهعنوان اولین خط دفاعی سکه شناخته میشود و اگر قیمت بتواند بالای این سطح تثبیت شود، امکان شکلگیری یک حرکت صعودی جدید وجود دارد. در غیر این صورت، احتمال اصلاح قیمت تا محدوده پایینتر ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وجود خواهد داشت. در سمت مقابل، در صورتی که سکه بتواند از مقاومت ۷۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عبور کند و در بالای آن تثبیت شود، هدف روانی ۷۴ میلیون تومان فعال خواهد شد.
منبع: اقتصاد نیوز
نظر شما