تکلیف یارانه نان چه شد؟/هر فرد چه میزان یارانه نان دریافت خواهد کرد؟
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد تصریح کرد: بهبود وضعیت تولید نان تنها در فضای رقابتی امکانپذیر است. زمانی که فضا رقابتی را برای تولید نان ایجاد کنیم، کیفیت و کمیت آن بالاتر خواهد رفت و ایجاد رقابت در زمینه نان تنها با خروج فرد متخلف از چرخه تولید رقم خواهد خورد.
به گزارش 9 صبح؛ پرداخت یارانه نان به عنوان یارانه جدید برای اولین بار توسط استاندار زنجان عنوان شد. احتمالا بعد از اجرای طرح پایلوت یارانه نان، این طرح در کل کشور اجرا میشود. به تازگی اعلام شده است که میزان یارانه نان برای هر نفر 4 هزار تومان است. اما جزئیات پرداخت یارانه نان چیست؟ در ادامه به آخرین خبر از یارانه نان می پردازیم.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد با اشاره به فروش کیلویی نان گفت: اگر نان به صورت کیلویی به فروش برسد و به نانوا بگویید که نان را برشته کند او به هیچ عنوان این کار را نکرده و نان را به صورت تازه وزن میکند و در پی آن کیفیت نان پایین خواهد آمد. نباید بستری فراهم کنیم تا تخلفها به صورت دیگری شکل گیرد.
سهمیه هر فرد چند کیلو نان است؟
در چند روز گذشته موضوع فروش نان در کشور به صورت کیلویی با عنوان «طرح مهیا» مطرح شده و رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان نیز به تازگی در یک برنامه تلوزیونی اعلام کرد که با توجه به تخلفات کم فروشی برخی از نانواییها پیشنهاد شده است تا نان به صورت کیلویی در کشور فروخته شود.
مصطفی کشتگر در خصوص این طرح و نحوه جلوگیری از کمفروشیها و تخلفات توسط نانوایان اظهار کرد: بنده نیز بحث فروش کیلویی نان را در فضای مجازی خواندم. تاکنون نامه یا ابلاغیهای برای ما نیامده تا قیمت و شرایط فروش نان را در این طرح مشخص کند. بحث ما این است که اگر نان به صورت کیلویی به فروش برسد آیا شرایط بهتر خواهد شد؟ ما میگویم نه.
وی با بیان اینکه اگر نان به صورت کیلویی به فروش برسد، شرایط موجود را بهتر نخواهد کرد، افزود: به عنوان مثال نان سنگک به صورت برشته قابل مصرف است، اما اگر فروش کیلویی باشد و به نانوا بگویید که نان را برشته کند او به هیچ عنوان این کار را نکرده و نان را به صورت تازه وزن میکند و در پی آن کیفیت نان پایین خواهد آمد. نباید بستری فراهم کنیم تا تخلفها به صورت دیگری شکل گیرد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد تصریح کرد: بهبود وضعیت تولید نان تنها در فضای رقابتی امکانپذیر است. زمانی که فضا رقابتی را برای تولید نان ایجاد کنیم، کیفیت و کمیت آن بالاتر خواهد رفت و ایجاد رقابت در زمینه نان تنها با خروج فرد متخلف از چرخه تولید رقم خواهد خورد.
کاهش کیفیت نان در پی اجرای طرح یارانه نان
کشتگر ابراز عقیده کرد: به نظر بنده بهترین اقدام برای افزایش کیفیت نان درجهبندی کردن نانواییها و ایجاد آییننامهای است که شرایط درجه یک شدن را تعیین کرده و قیمت نان در هر درجه نانوایی را مشخص کند. در این صورت بین نانواهاییها رقابت ایجاد میشود. اگر تمام نانها را به یک شکل نرخگذاری کنیم کیفیت در این میان کاهش خواهد یافت.
وی در خصوص میزان سهمیه هر فرد در صورت کیلویی شدن فروش نان بیان کرد: در خصوص این موضوع اطلاعی ندارم و تاکنون به ما ابلاغی نشده است. اگر شرایط فروش نان کیلویی به ما ابلاغ شود آن را اعلام خواهیم کرد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد در رابطه با وضعیت نانواییهای آزادپز و پروانههای جدید آنها در شرایطی که قیمت نان افزایش پیدا کرده است، گفت: برای واحدهای آزادپز دارای پروانه کسب نرخگذاری انجام شده است.
کشتگر در پاسخ به این سوال که در بعضی از مناطق شهر هنوز حجم خرید نان بالا است، عنوان کرد: زمانی که صفهای نانوایی شلوغ شده بود افرادی تا حتی ۵۰ و ۶۰ قرص نان نیز میخریدند. در حال حاضر خرید ۱۰تا ۱۲ قرص نان طبیعی بوده، اما بسیاری از افراد در حال حاضر بیش از نیاز خود نان میخرند.
مبلغ یارانه نان این گروه افزایش یافت
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، اجرای طرح توزیع نان با دستگاههای کارتخوان در کشور، نیاز به ۸۳ هزار دستگاه کارتخوان دارد که در صورت تجهیز همه نانواییها به آن، این طرح عملیاتی خواهد شد.
طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان پیش از این در استانهای زنجان، قزوین، گیلان، فارس، ایلام، گلستان، همدان، چهارمحال و بختیاری و سمنان اجرا شده بود و اجرای مرحله اول این طرح از۳۰ خردادماه در استان تهران نیز آغاز شد و حدود ۹ هزار دستگاه کارتخوان به نانواییها اختصاص پیدا میکند. براساس این گزارش، سرعت نصب دستگاههای کارتخوان در استانهای زنجان، گلستان، فارس و قزوین افزایش یافته و حالا با اجرای این طرح در پایتخت، خطاهای این طرح مشخص و مرتفع میشود. با اجرای فروش نان با دستگاههای کارتخوان هوشمند، خرید نان با کارت بانکی فرد که به کد ملی آن شخص متصل است، انجام میشود و قیمت نان با نرخ سال قبل محاسبه میشود؛ ضمن اینکه هیچ تغییری در حجم و قیمت نان خریداری شده صورت نمیگیرد.
تا قبل از آزادسازی قیمت آرد، قیمت این محصول در همه جای کشور یکسان بود و به علت یارانهای بودن آن به خارج از کشور قاچاق میشد، اما اکنون به جای خروج غیرقانونی از کشور در داخل و بین واحدهای یارانهای و آزاد خرید و فروش میشود. در واقع اکنون آرد از نانواییهای دولتی خارج میشود و به نانواییهای آزادپز برده و این محصول خارج از شبکه عرضه میشود. بنابراین، دولت برای جلوگیری از خروج آرد خارج از شبکه، طرح فروش نان با دستگاههای کارتخوان هوشمند را به مرحله اجرا رسانده است که بعد از تجهیز 83 هزار دستگاه کارتخوان، عملیاتی خواهد شد. براساس آمارها، هر ایرانی بهطور متوسط روزانه 300 گرم نان مصرف میکند که با توجه به جمعیت ایران سالانه به 9.5 میلیون تن گندم نیاز است، اما اکنون بیش از 11.5 میلیون تن گندم در کشور مصرف میشود. این فاصله مصرفی نشان میدهد بیش از 2 میلیون تن گندم و آرد از کشور قاچاق یا بعد از پخت به ضایعات نان تبدیل میشود.
نظر شما