بالا رفتن مصرف نان با گرانی برنج
رییس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت: گرانی شدید قیمت برنج در یک سال اخیر مصرف این ماده غذایی حتی در استان مازندران و شهر بابل را دستخوش تغییر کرده است.
به گزارش 9 صبح؛ حسن تقیزاده درباره آخرین وضعیت بازار برنج و قیمتهای کنونی در آستانه فصل برداشت گفت: متاسفانه گرانی شدید برنج حتی وضعیت خرید در استانهای شمالی را نیز عوض کرده است.
وی گفت: با توجه به افزایش قیمت در سالهای اخیر، برنج ایرانی از سفره طبقه متوسط به پایین تقریبا حذف شده است و حتی این اقشار قادر به خرید برنج ندا به عنوان ارزانترین محصول برنج ایرانی نیستند و عموما مردم برخلاف میل خود به خرید برنجهای خارجی روی آوردهاند.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش قیمت برنج شاهد شلوغ شدن شدید نانواییها در شهر بابل هستیم به طوری که فروش بسیاری از نانواییهای در ساعات عصربه اتمام میرسد که این مساله را میتوان نشانهای از جایگزینی نان و برنج خارجی به جای مصرف برنج ایرانی دانست.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت قیمت برنج در بابل با سایر شهرستانها بسیار متفاوت است و اکنون اغلب مردم محلی برنجها را بستهبندی و سورت نشده و با قیمت ارزانتر از کارخانهها خریداری میکنند، با این حال حداقل ۳۰-۴۰ مردم بابل توان خرید برنج ایرانی را ندارند.
این فعال صنفی توضیح داد: تا دو سال قبل کسی در شمال و استان مازندران برنج خارجی نمیخرید اما وضعیت به گونهای است که اکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد از خانوارهای بابلی مصرف کننده برنج خارجی شدهاند.
او به واردات برنج شبه طارم اشاره کرد و گفت: اغلب برنجهای وارداتی عموما از پاکستان و هند است و جزو اقلام پرمحصول محسوب میشود و شبیه برنجهای فجر، شیرودی، ندا هستند.
او در توضیح این مطلب ادامه داد: اگر دولت بتواند برنج کیفی شبیه طارم وارد کند حتم بدانید وضعیت بازار بهتر خواهد شد و شاهد کاهش حداقل ۲۰درصدی قیمت برنجهای کیفی ایرانی در بازار خواهیم بود.
آخرین وضعیت قیمتها در بازار
وی با اشاره به نزدیکی فصل برداشت گفت: در حال حاضر فروش باقیمانده برنج سال گذشته در جریان است و با فرارسیدن فصل برداشت، احتمال وجود خواهد داشت.
نقیزاده تاکید کرد: در واحدهای عرضه عمده و تحویل به بنکداران، برنجهای طارم هاشمی و طارم محلی به قیمت کیلویی ۱۱۵ هزار تومان، برنج فجر کیلویی ۸۸ هزار تومان، برنج شیرودی کیلویی ۷۰ هزار تومان، برنج ندا کیلویی ۶۵ هزار تومان که ارزانترین برنج بازار محسوب میشود و گرانترین برنج هم کشت دوم بینام یا امرالهی است که کیلویی ۱۳۰ هزار تومان در مراکز عرضه عمده و به صورت بستهبندی و سورتشده تحویل داده میشود.
وی تاکید کرد: البته باید به این قیمتها در بنکداریها ۲ تا ۳ درصد سود و در فروشگاهها نیز ۱۳ تا ۱۴ درصد افزوده میشود.
وی افزود: با توجه به نزدیک شدن به فصل برداشت، در یک هفته اخیر شاهد کاهش ۷ تا ۸ درصدی قیمت انواع برنج به جز کشت دوم در بازار بودهایم.
چرا قیمت برنج ترمز برید؟
وی عنوان کرد: سال گذشته قیمت برنج حدود ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان در هر کیلو بود اما رشد قیمت در طول یک سال بی سابقه بوده است .
وی در پاسخ به چرایی درباره افزایش قیمت برنج در سال گذشته توضیح داد: کمبود آب سبب افت برداشت محصول شد و همچنین گرمای شدید هوا نیز مانع کشت برنجهای کیفی گردید در نتیجه کشت برنجهای پرمحصول افزایش یافت و در کنار آن فروشگاههای زنجیرهای در فصل برداشت اقدام به خریدهای عمده و بزرگ برنج کردند.
این فعال بازار تاکید کرد: این موارد سبب شد تا قیمتها افزایش چشمگیری یابد .
رییس اتحادیه برنج فروشان بابل درباره وضعیت فعلی کشت برنج گفت: خوشبختانه امسال و در فصل کشت نه خشکسالی داشتهایم و نه شاهد گرمای شدید دما هستیم و باید گفت دما بسیار مطلوب است و آب فراوان است اما یکماه آینده زمان سرنوشتسازی برای تولید برنج است و امیدوارم شاهد آفتاب شدید و کاهش آب نباشیم و اگر شرایط دما و آب و هوا همینگونه پیش رود، پیشبینی سالی فوقالعاده برای کشت و تولید برنج را در بابل و بسیاری از شهرهای شمالی داریم.
منبع: قرن نو
نظر شما