نحوه تست میکروسوئیچ لباسشویی

ماشین لباسشویی برای داشتن عملکرد مناسب، از قطعات متعددی تشکیل شده است. میکروسوئیچ یکی از قطعات حساس و مهم لباسشویی است که به حفظ امنیت آن کمک می کند. در حال حاضر تمام ماشین های لباسشویی دارای میکروسوئیچ هستند که نزدیک به لاستیک دور درب نصب می شود. این قطعه در اثر استفاده نادرست کاربر امکان دارد خراب شود و مشکلاتی مانند کار نکردن یا روشن نشدن را برای ماشین لباسشویی ایجاد کند.
شاید به دنبال علت ثابت ماندن تایمر لباسشویی خود هستید یا مشکلات جدیتری برای دستگاه شما پیش آمده. به هر حال در این مقاله راهکارهای تست این قطعه را بررسی خواهیم کرد.
برای اینکه بخواهید مطمئن شوید مشکل کار نکردن لباسشویی شما به خاطر خرابی میکروسوئیچ است، باید آن را تست کنید. ما در ادامه نحوه تست میکروسوئیچ را به صورت مختصر برایتان شرح می دهیم تا بتوانید قبل از حضور تکنسین ها در محل، از خراب یا سالم بودن این قطعه اطمینان حاصل کنید.
میکروسوئیچ چیست و چه کاربردی در ماشین لباسشویی دارد؟
میکروسوئیچ قطعه امنیتی کوچک در اطراف درب ماشین لباسشویی و سایر دستگاه های برقی مانند ماکروفر، فر برقی، توستر، ظرفشویی و...است. این قطعه وظیفه دارد به محض بسته شدن کامل درب، سیگنالی را برای برد الکترونیکی دستگاه ارسال کند.
برد با دریافت این سینگال فرمان روشن شدن یا کار کردن ماشین لباسشویی را برای قطعات مورد نظر ارسال می کند. اگر میکروسوئیچ خراب باشد یا عملکرد صحیحی نداشته باشد، سینگال بسته شدن درب به برد ارسال نمی شود. در نتیجه برد با تصور باز بودن درب، فرمان روشن شدن را به قطعات ارسال نکرده و لباسشویی روشن نمی شود.
شما می توانید با انجام چند تست ساده در منزل مطمئن شوید که میکروسوئیچ لباسشویی شما سالم یا خراب است. در ادامه 3 روش تست میکروسوئیچ لباسشویی به طور کامل شرح داده شده اند.
1. نحوه تست میکروسوئیچ لباسشویی با لامپ
میکروسوئیچ لباسشویی اغلب دارای 4 عدد سوکت است؛ که از میان آن ها دورترین سوکت برای باز کردن قفل درب طراحی شده است. سه سوکت باقی مانده فاز و نول و فاز برگشتی هستند و زمانی که فاز و نول به این دو سوکت اعمال شود، فاز برگشتی به سوکت فاز دیگر می چسبد و فاز دریافتی را به برد و سایر قطعات می رساند. شما می توانید با اتصال لامپ 110 به این سوکت ها متوجه شوید که میکروسوئیچ لباسشویی تان سالم یا خراب است.
2. نحوه تست میکروسوئیچ سه سیم لباسشویی با مولتی متر
میکروسوئیچ هایی که برای ماشین لباسشویی استفاده می شوند انواع مختلفی دارند؛ که ما در این تست به بررسی سالم یا خراب بودن میکروسوئیچ سه سیم می پردازیم. این نوع میکروسوئیچ ها با اعداد یا حروفی نشانه گذاری می شوند. قبل از شروع این تست میکروسوئیچ را از درب لباسشویی جدا کنید. سپس یک دستگاه مولتی متر سالم برای انجام تست تهیه کنید.
3. نحوه تست میکروسوئیچ لباسشویی با پیچ گوشتی
اگر تست میکروسوئیچ لباسشویی با لامپ 110 یا مولتی متر برای شما دشوار است، می توانید از پیچ گوشتی کمک بگیرید. قبل از هر اقدامی با قرار دادن واشر لباسشویی در حالت چرخشی، درب را باز کنید و پیچ گوشتی کوچکی را درون محرک میکروسوئیچ جای دهید. اگر در این حالت چرخه شستشو آغاز می شود اما در هنگام بسته بودن درب لباسشویی کار نمی کند، یعنی میکروسوئیچ ایراد دارد و باید توسط تکنسین تعمیر یا تعویض گردد.
نشانه های خرابی میکروسوئیچ لباسشویی
خراب شدن میکروسوئیچ درب لباسشویی با نشانه هایی همراه است که در صورت مشاهده آن ها می توانید اطمینان حاصل کنید که این قطعه خراب است و نیاز به تعویض دارد. این نشانه ها عبارتند از:
-
موتور ماشین لباسشویی با وجود اتصال به برق کار نمی کند.
-
ماشین لباسشویی روشن نمی شود یا در صورت روشن شدن کار نمی کند.
-
با وجود بسته بودن درب کد خطای مربوط به باز ماندن درب روی پنل به نمایش در می آید.
-
ماشین لباسشویی بعد از مدتی کار کردن متوقف می شود.
-
در فرآیند تخلیه آب از دیگ ماشین لباسشویی تخلیه نمی شود.
-
درب ماشین لباسشویی هنگام کار کردن ناگهان باز می شود.
در صورت خرابی میکروسوئیچ لباسشویی چه باید کرد؟
اگر با کمک روش های بالا نتوانستید از سالم یا خراب بودن میکروسوئیچ لباسشویی اطمینان حاصل کنید، از نیروهای متخصص در حوزه تعمیرات لوازم خانگی کمک بگیرید. آی پی امداد پلتفرم تخصصی تعمیرات در استان تهران است؛ که نیروهای خود را تنها با یک تماس تلفنی به محل مورد نظرتان اعزام می کند و صفر تا صد کارهای عیب یابی، سرویس و تعمیر دستگاهتان را با ابزارهای حرفه انجام می دهد.
این مجموعه تمام خدمات خود را با ارائه گارانتی 3 تا 12 ماهه تضمین می کند و این اطمینان را به شما می دهد که دستگاهتان بعد از اتمام تعمیرات مانند روز اول بدون نقص کار کند. برای ارتباط با این استارت آپ تخصصی کافیست با شماره 02158941 تماس بگیرید و ایراد دستگاهتان را برای کارشناسان شرح دهید.
نظر شما