طریقه درست کردن غذای معروف ژاپنی
اکثر مواد استفاده شده در غذاهای ژاپنی کاملاً ارگانیک هستند و نحوه طبخ آنها به صورتی است که ویتامینها و طعم طبیعی خود را حفظ میکنند.
طرز تهیه سوشی
سوشی ترکیبی از برنج آغشته شده به سرکه و غذاهای دریایی است (هرچند بعضی وقت ها مواد دیگری نیز به این ترکیب اضافه می گردد). سوشی انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به نوع تخمیر شده ی آن به نام ناره-زوشی nare-zushi اشاره نمود. در حقیقت متدوال ترین انواع سوشی نیگیریزوشی nigirizushi و تماکیزوشی temakizushi هستند. برای افرادی که ماهی خام دوست ندارند، انواع مواد اولیه ی دیگری از جمله میگوی آب پز و مارماهی گریل شده نیز وجود دارد. شما می توانید در تمام نقاط ژاپن سوشی میل کنید، اما سوشی رستوران های سطح بالایی مانند گینزا Ginza یا رستوران هایی که به بنادر ماهیگیری نزدیک هستند خوشمزه تر می باشند.
مواد لازم
- ۵ ورق جلبک سوشی
- ۲ فنجان برنج سوشی (در ادامه در مورد برنج توضیح دادهشده)
- ۶۰ گرم سوشی تن، برشی با ابعاد ۵ و ۱٫۵ و ۷ سانتیمتر بهصورت نواری
- ۶۰ گرم ماهی سالمون سوشی، برش به ابعاد ۰٫۵ و ۱٫۵ و ۷ سانتی بهصورت نواری
- ۱ عدد خیار بهصورت نواری بریدهشده مخصوص سوشی
- ۱ عدد هویج بریدهشده و پوستکنده مخصوص سوشی
- نصف آووکادو، نازک برش خورده
- ۵ فنجان برنج سوشی دانه کوتاه
- ۶ فنجان آب
- نصف فنجان سرکه برنج
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- ۲ قاشق چاییخوری نمک
دستور پخت
طرز تهیه برنج سوشی
برنج را در آب سرد شستشو دهید و حواستان باشد تا هیچگونه آلودگی بر روی آن نماند. برنج سوشی را کاملاً آبکشی کنید. درون یک ظرف، برنج را با ۶ لیوان آب بر روی شعله قرار دهید و درب ظرف را بگذارید. بگذارید تا با شعله متوسط آب بجوش آید و سه دقیقه بجوشد و سپس حرارت را پایین آورید بدون آنکه درب ظرف را بردارید بگذارید تا ۱۵ دقیقه بر روی حرارت بماند. سپس برنج سوشی را از روی حرارت بردارید (در این مرحله آب درون ظرف نباید قابل مشاهده باشد). به وسیله کفگیر یا قاشق مخصوص برنج به آرامی برنج را بهصورت یکنواخت بر روی ورق روغنی بهخوبی پخشکنید. توسط کفگیر برنج را با سرکه، شکر و نمک مخلوطکنید و اجازه دهید دمای برنج به دمای بدن برسد. برنج را با استفاده از حوله یا دستمال نمدار بپوشانید تا زمانی که آماده استفاده شود.
انواع سوشی
ساشیمی(Sashimi): ساشیمی نوعی ماهی است که برشهای نازک داده میشود و با ظاهری بسیار جذاب سرو میشود. سه تا ۵ قطعه کافی است چه بهطور خام و چه بهصورت پخته یا حالت ترشی شده، به همراه برگ شیسو، رنده ترب دایکون و واسابی و زنجبیل ترکیب مناسبی برای این فینگر فود است.
نِگیری (Nigiri): طرز تهیه سوشی نِگیری به این صورت است که قطعات ماهی بر روی دو توپک برنجی و گاهی اوقات به همره جلبک دریایی نوری» که برای کنار هم قرار گرفتن برنج و ماهی استفاده میشود تهیه خواهد شد؛ کمی ادویه لازم است و تزئین، پیش چشمتان خوراکی جذاب خواهید دید. هر سفارش شامل دو قطعه سوشی است.
گوانگ نگری (Gunkan Nigiri): شکل دیگری از نِجری به نام گونکن نِگری وجود دارد که گوانگ به معنای قایق است و درصورتیکه بخواهید بدانید که دلیل نامگذاری این سوشی چیست باید به شکل تهیه آن توجه کنید. شکل قرار گرفتن مواد بر روی برنج شبیه قایق است. بهطورکلی فینگر فود کوانگ نگری شامل سه دسته میشود که بانامهای توبیکو، ایکورا و یونی شناخته میشود. هر سفارش شامل دو قطعه است.
اوراماکی (Uramaki): این نوع سوشی در آمریکا بسیار معروف است. اگر بخواهید بدانید دلیل محبوبیت این سوشی چیست باید به شکل ظاهری آن توجه کنید نه به محتویات آن. در این نوع سوشی فرآیند رول کردن از بیرون اتفاق میافتد، به این دلیل که در ظاهر جلبک دیده نمیشود و افراد تمایل بیشتری برای خوردن آن نشان میدهند. افرادی که سوشی خور حرفهای نیستند بیشتر تمایل دارند چنین مدلی از سوشی را امتحان کنند. سفارش این نوع سوشی شامل ۶ قطعه است اما در مواردی ۸ قطعه نیز سرو میشود.
فوتوماکی (Futomaki): رول این نوع سوشی بسیار نازک است و اصطلاحاً خیلی پر ملات است. بعلاوه اندازه هر قطعه بسیار بزرگ است. انواع بسیار زیادی از سوشی فوتوماکی وجود دارد. جلبک نوری میتواند داخل رول قرار داشته باشد یا خارج از رول. هر سفارش از این سوشی شامل ۴ تا ۱۰ قطعه است.
نظر شما