آشنایی بیشتر با خواص فوقالعاده پیاز
پیاز یکی از سبزیهای پرمصرف است که خاستگاه آن به آسیای مرکزی برمیگردد.
به گزارش ۹ صبح، پیاز یکی از سبزیهای پرمصرف است که خاستگاه آن به آسیای مرکزی برمیگردد. در بعضی جوامع طی دوران باستان، پیاز برای افزایش قدرت بدنی کاربرد داشت و بعضی دیگر نیز از آن برای درمان مشکلات قلبی استفاده میکردند.
خواص پیاز طی سالها با مطالعات مختلف تایید شد که دانستن آنها حتما در افزایش تمایل به خوردن پیاز موثر خواهد بود. این خواص، عبارتند از:
بهبود خلقوخو
تاثیر خوراکیهای مختلف بر بهبود خلقوخو مورد بررسی قرار گرفته است که پیاز بهدلیل وجود اسیدفولیک در این زمینه نقش دارد. جالب است بدانید که اسیدفولیک یا ویتامینB9 در بهبود برخی عملکردهای مغز نقش دارد. مصرف منظم پیاز در تعادل هیجانی و روانی موثر است زیرا 9 درصد نیاز بدن به اسیدفولیک را تامین میکند. علاوه بر اسیدفولیک، پیاز حاوی منیزیم است که تاثیر فعال در تنظیم سیستم عصبی دارد و کمبود آن، یکی از عوامل بروز اختلالات خواب و توجه محسوب می شود.
تقویت فلور رودهای
پیاز سرشار از اینولین است که نوعی پلیساکارید طبیعی در بعضی سبزی هاست. این فیبر پریبیوتیک برای انسان ضروری است زیرا به رشد باکتریهای مفید روده کمک میکند. باکتریهای مفید روده یا فلور روده در بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارند که از جمله میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
تقویت استخوانها
براساس مطالعات، تراکم استخوانی در خانمهایی که یک نوبت در روز پیاز مصرف میکنند 5 درصد بالاتر از خانمهایی است که تنها یک نوبت یا کمتر در ماه پیاز میخورند. همچنین، خوردن منظم پیاز احتمال شکستگی استخوان را در خانمها 20 درصد کاهش میدهد.
کنترل فشار خون
پیاز یکی از منابع کوئرستین است که ترکیبی شیمیایی با خواص آنتیاکسیدانی محسوب می شوند. کوئرستین قابلیت کاهش فشار خون را دارد و از آسیبهای جداره عروق خونی که زمینه بیماریهای قلبیعروقی را افزایش میدهد، جلوگیری میکند.
دیورتیک طبیعی
پیاز خوراکی مفید در پاکسازی بدن محسوب میشود زیرا در دفع مواد مضر تجمعیافته در بدن مانند سدیم موثر است. از همینرو، خوردن پیاز برای جلوگیری از احتباس آب در بدن توصیه میشود. پیاز پخته با تاثیر بر ادرار و دفع مواد زائد به سلامت کلیهها نیز کمک میکند.
نظر شما