توطئه جدید آذربایجان و اسرائیل در مرز ایران/ نقشه کثیف الهام علی اف برای تصرف ایران

توطئه جدید آذربایجان و اسرائیل در مرز ایران/ نقشه کثیف الهام علی اف برای تصرف ایران

اظهارات و اقدامات ضدایرانی آذربایجان و اسرائیل در روزهای اخیر افزایش یافته و باکو و اسرائیل ائتلافی راهبردی و ضدایرانی در مرز ایران تشکیل داده‌اند.

به گزارش 9 صبح، آذربایجان و اسرائیل پروژه ایران‌هراسی در منطقه را آغاز کرده‌اند. اظهارات و اقدامات ضدایرانی آذربایجان و اسرائیل در روزهای اخیر افزایش یافته است. آذربایجان و اسرائیل در تلاش برای ایران‌هراسی و گسترش همکاری‌ها و اقدامات نظامی علیه ایران هستند. آذربایجان و اسرائیل به عنوان شرکای کلیدی در زمینه امنیت سایبری و نظامی شروع به همکاری کرده‌اند. آذربایجان و اسرائیل ائتلافی راهبردی و ضدایرانی تشکیل داده‌اند.

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذریایجان، رژیم باکو را به یک غده سرطانی و به شعبه تازه اسرائیل در مرز ایران مبدل کرده است.

یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی مدعی شد که اسرائیل در ازای دریافت نفت و جای پایی برای نظارت بر رخدادهای داخل ایران، میلیاردها دلار تسلیحات به جمهوری آذربایجان داده است.

روزنامه هاآرتص در گزارشی نوشت: اسراییل طی دو دهه گذشته، ائتلافی راهبردی با جمهوری آذربایجان شکل داده است و به گفته منابع مطلع، در ازای دریافت نفت و ایجاد جای پایی در نزدیکی ایران، تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار  به این کشور می‌فروشد.

هاآرتص همچنین این ادعا را مطرح کرد که «طبق گزارش رسانه‌های خارجی، آذربایجان به موساد اجازه داده ایستگاهی را برای نظارت بر رخ‌دادهای داخل ایران ایجاد کند؛ ایران همسایه جنوبی آذربایجان است. جمهوری آذربایجان حتی فرودگاهی به منظور کمک به اسراییل در صورت تصمیم آن برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران آماده کرده است.»

این روزنامه در ادامه با اشاره به ادعای مطرح شده در برخی رسانه‌ها درباره اقدامات موساد علیه ایران، نوشت: در گزارش‌های دو سال پیش آمده است که ماموران موساد، اسناد آرشیو هسته‌ای ایران را از طریق آذربایجان از ایران خارج کرده بودند.»

هاآرتص در ادامه نوشت: طبق گزارش‌های رسمی از آذربایجان، اسراییل در طی سال گذشته، از پیشرفته‌ترین تسلیحاتش، از جمله موشک‌های بالستیک، سامانه‌های دفاع هوایی و  جنگ الکترونیکی، پهپادهای کامیکازه و دیگر موارد را به این کشور داده است.

در ادامه گزارش این روزنامه آمده است: راب گاروِریک، مدیر بخش سیاسی و اقتصادی سفارت آمریکا در باکو در سال ۲۰۰۹ گفته بود که «روابط آذربایجان با اسراییل با احتیاط اما نزدیک است. هر دو طرف دشواری‌های راهبردی طرف دیگر را درک می‌کند و هر دو ایران را یک تهدید امنیتی علیه موجودیت‌شان به حساب می‌آورند.»

روزنامه هاآرتص در همین راستا فاش کرد که یک هواپیمای باری از جمهوری آذربایجان، ۹۲ بار طی ۷ سال گذشته، در فرودگاه نظامی عوودا در نزدیکی ایلات فرود آمده است.

العربی الجدید در این باره نوشت که «این مساله نشان دهنده این است که اسرائیل اسلحه به جمهوری آذربایجان منتقل می‌کند.»

هاآرتش همچنین نوشت: براساس تحقیقات صورت گرفته، هواپیمای باری آذربایجانی از نوع ایلوشین از سال ۲۰۱۶ تاکنون ۷۶ وابسته به شرکت سبکوی، ۹۲ پرواز به فرودگاه عوودا انجام داده است.

طبق گزارش هاآرتص، فرودگاه عوودا تنها فرودگاهی است که بارگیری مواد منفجره از آن مجاز است.

آذربایجان به شعبه اسرائیل در مرز ایران تبدیل شده است

یک کارشناس مسائل قفقاز ابراز عقیده کرد که الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذریایجان، رژیم باکو را به یک غده سرطانی و به شعبه تازه اسرائیل در مرز ایران مبدل کرده است.

احسان موحدیان، کارشناس مسائل قفقاز در مورد اظهارات و اقدامات ضدایرانی الهام علی‌اف در روزهای اخیر از جمله سخنانش در جمع خبرنگاران در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ علیه تهران و ادعاهایی که او در مورد نقش داشتن یک سازمان  ایرانی در حمله صورت گرفته به سفارت این کشور در تهران  مطرح کرده است، گفت:  در ابتدا باید واکاوی کنیم که حضور رئیس جمهور باکو در اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ با چه اهداف و رویکردی انجام شده است ، وقتی مجموعه ملاقات های  وی ، صحبت ها و موضع گیری های رئیس جمهور باکو را مرور می کنیم، می بینیم یک دستور کار ضد ایرانی و ضد ارمنی را با هدایت رژیم صهیونیستی دنبال می‌کرده است و یک پروژه بزرگی که اسرائیل بر عهده رئیس‌جمهور باکو گذاشته بود را در کنفرانس امنیتی مونیخ پیگیری کرده است.

 علی اف، به دنبال حذف ایران از کریدورهای انتقال کالا و انرژی است

وی با بیان این که  اجزای این پروژه ضد ایرانی، ضد ارمنی بسیار گسترده است، گفت : یک دستور کاری که وی پیگیری می کند تلاش برای دور زدن ایران و حذف ایران از کریدورهای انتقال کالا و انرژی است، چنانچه علی اف در یک میزگردی  در ارتباط با امنیت انرژی در کنفرانس مونیخ شرکت و در آنجا تلاش کرد جایگاه باکو را به عنوان تأمین کننده گاز اروپا که می تواند با این کار به حفظ امنیت اروپا کمک کند ، تثبیت کند.

موحدیان با بیان این که این  نقشی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی دوست دارند باکو ایفا کند تا از یک طرف امنیت انرژی صهیونیست ها تأمین شود و هم کشورهای اروپایی بتوانند با کمک باکو به گاز دسترسی داشته باشند و وابستگی شان را به گاز روسیه کاهش دهند، ادامه داد : البته باکو  آنقدر گاز ندارد که بخواهد این کار را انجام دهد و با همکاری ترکیه که می خواهد هاب گاز منطقه شود، قصد دارد از ظرفیت گاز ترکمنستان هم استفاده کند. بنابراین تلاش برای کنار گذاشتن ایران از کریدورهای انتقال انرژی و کالا که در این راستا می خواهند جنوب ارمنستان را هم اشغال کنند، یکی از اهداف ضد ایرانی علی اف در جریان برگزاری این کنفرانس بود .

 این کارشناس مسائل قفقاز با بیان این که علی اف در حاشیه این کنفرانس با رئیس بانک سرمایه‌گذاری اروپا دیدار و بر افزایش صادرات آذربایجان به بازار انرژی اروپا تأکید کرد ، افزود :  نکته دیگری هم که علی  اف در این دیدار تأکید کرد و نشان  می دهد که دوست دارد بازیگر برتر انرژی شود، تأکید بر تولید انرژی های «تجدیدپذیر بادی» از طریق ایجاد مزارع توربین های بادی در ساحل دریای کاسپین است  که با همکاری گرجستان، رومانی و کردستان در دست پیگیری است و  اکنون می خواهند با ظرفیت ۲۵ گیگابایت انرژی تولید کنند.

وی با اعتقاد بر این که باکو به صورت مکرر به ایران اتهام می زند و  در چند حوزه ضد ایرانی کار می کند، ادامه داد : حذف ایران از کریدور انتقال کالا و انرژی، همکاری های اطلاعاتی و امنیتی با اسرائیل علیه تهران ، حمایت از تجزیه طلبی ، پان ترکیسم ، قوم گرایی، تشیع زدایی ، باز کردن پای نیروهای تکفیری ،ضد ایرانی و تجزیه طلب به مرز ایران ، ایجاد نفرت در بین مردم آذربایجان علیه ایران با ایجاد و ارائه یک روایت تحریف شده از تشیع ملی گرایانه که هیچ پیوندی با آموزه های شیعه ندارد از جمله اقدامات ضد  ایرانی باکو است ولی مقاماتی که در ایران در این حوزه تصمیم گیرنده هستند، اطلاع رسانی دقیق و درستی  در طی دو دهه گذشته  در این ارتباط نکرده اند و به جای اینکه بر اساس واقعیات ، سیاست گذاری درستی در این زمینه صورت بگیرد، مشکل را به گردن ایران انداخته اند و توقع داشته اند ایران در مقابل تمام این گستاخی ها کوتاه بیاید و عذرخواهی و سکوت کند. علت این مسئله هم ترکیبی از علقه های عاطفی برخی از این افراد است که عمدتا آذری هستند و فکر می کنند با رویکرد کدخدامنشانه می توانند باکو را آرام کنند و برخی از این  افراد هم دارای روابط و علائق  اقتصادی  هستند و این دلیلی است که نخواهند در مقابل دولت باکو قاطعیت نشان دهند.

 موحدیان با تاکید بر این که در برابر این رویکردها ،باید یک رویکرد رسانه ای مناسبی داشته باشیم ، افزود : باید در مورد ماهیت عملکرد رژیم باکو و دلایل این عملکرد به طور گسترده از طریق رسانه های جمعی به مردم اطلاع رسانی شود ،صدا و سیما، شبکه سحر باید در این زمینه برای آذری های خودمان و جمهوری آذربایجان فعالانه تر عمل کنند و به آنها اطلاع رسانی کنند  تاکنون با یک خلاء اطلاع رسانی و آگاه سازی مواجه بوده ایم و این مسئله باعث شده که  روایت ما از واقعیت نه در داخل کشور و نه در جمهوری آذربایجان به خوبی شنیده نشود.

 وی با اعتقاده بر این که الهام علی اف، رژیم باکو را به یک غده سرطانی و به یک شعبه تازه اسرائیل در مرز ایران مبدل کرده و قصد دارد این سیاست را با همکاری اسرائیل در کردستان عراق پیاده کند و ضرورت دارد هوشیاری خود را در ایران در این ارتباط حفظ کنیم، تصریح کرد : در مورد کسانی که پرونده سیاست خارجی  ایران در ارتباط با باکو را  هدایت می کنند، بخش عمده آنها ضرورت دارد، نگرش خود را عوض کنند و اگر بر رویه های فعلی اصرار دارند، به نظر می رسد  آنها نمی توانند سیاست درستی را قبال باکو که متضمن حفظ امنیت ملی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران باشد، شکل دهند. امید است این افراد کنار گذاشته شوند و افراد تازه نفسی که بتوانند سیاست درستی را در قبال گستاخی های باکو در پیش بگیرند، به جای این افراد منصوب شوند تا سیاست  و ریل گذاری کشور  را در قبال جمهوری باکو به طور کامل عوض کنند تا بتوانیم یک سیاست کنشی فعال و موفق را در قبال  گستاخی ها باکو در پیش بگیریم.

فلاحی: باید پاسخ آذربایجان را بدهیم

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت که باید سیاست فعال‌تری در خصوص دخالت‌های دولت آذربایجان داشته باشیم و پاسخ این کشور را بدهیم.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام احمد حسین فلاحی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در تذکری گفت: مطالبات مردم در خصوص وضعیت اقتصادی، بحث حجاب و عفاف و فضای مجازی باید پیگیری شده و نباید شانه خالی کنیم.

وی در تذکر دیگری گفت: آموزش و پرورش در بحث رتبه‌بندی می‌خواهد کار ۳۰ ساله دانشگاه را در یک سال انجام دهد که بسیار سخت است؛ لازم است گروهی برای رسیدگی به پرونده‌ها و اعتراضات در نظر گرفته شود تا حقوق افراد رعایت شود.

فلاحی همچنین بیان کرد: در خصوص دخالت‌های دولت آذربایجان باید سیاست فعال‌تری داشته باشیم و پاسخ این کشور را بدهیم. ۹۰ درصد مردم این کشور مسلمان و شیعه هستند و این کشور جولانگاه جاسوسان رژیم صهیونیستی شده است. اخیرا تحرکاتی نیز در مرز داشته که باید پاسخ درخوری داده شود.

 

وب گردی

    نظر شما