خبرهای درگوشی و مهم درباره نقشه محسن رضایی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی

خبرهای درگوشی و مهم درباره نقشه محسن رضایی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی

یک هفته دیگر پیش‌ثبت‌نام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود و ترکیب چهره‌های انتخاباتی مجلس روشن می‌شود. اما تا پیش از ۱۶مرداد که زمان شروع پیش‌ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی است، خبرهای مختلفی از ورود چهره‌های سیاسی به صحنه انتخابات درعالم سیاست شنیده می‌شود.

یک هفته دیگر پیش‌ثبت‌نام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود و ترکیب چهره‌های انتخاباتی مجلس روشن می‌شود. اما تا پیش از ۱۶مرداد که زمان شروع پیش‌ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی است، خبرهای مختلفی از ورود چهره‌های سیاسی به صحنه انتخابات درعالم سیاست شنیده می‌شود.

یکی از این چهره‌ها محسن رضایی است که از زمان استعفایش از سمت معاونت اقتصادی دولت سیزدهم شایعاتی مبنی بر احتمال نامزدی‌اش در انتخابات مجلس دوازدهم مطرح شد خصوصا آنکه باتوجه به سمت جدیدش تحت عنوان رئیس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، نیازی به استعفا برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس ندارد. حالا برخی خبرها از دیدار اخیر او با گروه‌های جهادی در اسلامشهر حکایت می‌کند. خبری که می‌تواند شائبه حضور او در انتخابات آتی را جدی‌تر کند. این دیدار در آستانه پیش‌ثبت‌نام نمایندگی مجلس با توجه به موقعیت شهر اسلامشهر درمیان اصولگرایان از اهمیت زیادی برخوردار است. اسلامشهر به عنوان یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای استان تهران در سال‌های گذشته همواره پایگاه رای اصولگرایان بوده است.

نمونه آن انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس دهم است که اسلامشهر پایگاه اصلی رای اصولگرایان بود. برای مثال در انتخابات مجلس دهم در سال ۹۴، اگر چه گزارش‌ها از تبلیغات وسیع اصلاح‌طلبان در این شهر در روزهای نزدیک به انتخابات خبر می‌داد، اما در نهایت از صندوق‌های رای این شهر اصولگرایان بیرون آمدند. براساس خبرهایی که همان سال منتشر شد از میان ۳۰ نفر نخست انتخابات مجلس تنها نام پنج اصلاح‌طلب در میان منتخب‌های مردم این شهر به چشم می‌خورد. در انتخابات نهمین دوره مجلس نیز جبهه متحد اصولگرایان در راس انتخاب اسلامشهری‌ها قرار داشت. ازهمین‌رو نشست محسن رضایی در این شهر از اهمیت زیادی برخوردار می‌شود.

فارغ از اهمیت این شهر برای اردوگاه اصولگرایان، اینکه محسن رضایی یک بار دیگر بخواهد نامزد یک انتخابات در کشور شود نیز مهم است. او تاکنون ۳بار نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شده و البته ناکام از رسیدن به کرسی مدنظرش در پاستور رقابت انتخاباتی را ترک کرده است. البته این تنها ریاست‌جمهوری نیست که او بخت خود را در آن آزموده است. او یک بار هم در سال ۷۸ خود را کاندیدای نمایندگی مجلس ششم شورای اسلامی در تهران کرد که البته در آن نیز تجربه موفقی به دست نیاورد و موفق به ورود به مجلس نشد. حالا اگر این‌بار آن‌طور که گمانه‌زنی‌ها و اخبار درگوشی می‌گویند برای انتخابات مجلس دوازدهم فعال شده باشد و با گروه‌های جهادی در اسلامشهر در این خصوص دیدار کرده باشد، پنجمین بار است که در یک رقابت انتخاباتی وارد می‌شود. گمانه‌ای که از روز دوشنبه هفته دیگر همزمان با آغاز پیش‌ثبت‌نام نامزدهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به مدت یک هفته تا ۲۲مرداد درستی یا نادرستی آن مشخص می‌شود.

همه این شائبه‌های انتخاباتی درحالی است که روز گذشته نیز شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با صدور پیامی، از افرادی که شایستگی و صلاحیت‌های قانونی و عمومی تصدی جایگاه نمایندگی ملت بزرگ ایران را دارند، برای ثبت‌نام در فرآیند انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی دعوت به عمل آورده و از آنها خواسته است تا فرصت و مهلت کوتاه پیش‌ثبت‌نام (۱۶تا ۲۲ مرداد) را از دست ندهند و در این میدان حضور پیدا کنند. این شورا همچنین به کسانی که واجد این شرایط نیستند نیز توصیه کرده است از نامزد شدن خودداری کنند.

دعوت انتخاباتی این شورا از نامزدها درحالی است که این شورا، ماه پیش نشست هم‌اندیشی را با قالیباف و محسن رضایی برگزار کرده است. همچنین رضایی روز ۲۴خرداد در کسوت رئیس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در جلسه شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی حضور یافت و در آن جلسه تاکید کرد که بچه‌های انقلاب نباید با یکدیگر در نهادهای مختلف درگیر شوند و اختلافات خود را بروز دهند. ازهمین‌رو برخی حضور مکرر رضایی در این شورا را در راستای تصمیم او برای حضور در عرصه انتخابات مجلس در قالب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تفسیر می‌کنند. هرچند برخی از نزدیکان رضایی روز گذشته در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تاکید کردند که «هنوز نشانه‌ای از حضور رضایی در انتخابات مجلس ظاهر نشده است و اقدامات فعلی او ناظر و نشانه‌ای مبنی بر تمایل او به کاندیداتوری انتخابات مجلس نیست. به گفته آنها رضایی فرد فعالی است و این اقدامات در آستانه انتخابات تعبیر به کاندیداتوری می‌شود.»

 فارغ از شائبه‌ها در مورد حضور رضایی در انتخابات آتی مجلس، در فرصت یک هفته‌ای وزارت کشور به نامزدها مطابق با قانون جدید انتخابات، شگفتی‌سازی ناشی از حضور دقایق آخر ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات مجلس گرفته شده است. رویدادی که در انتخابات ادوار گذشته مجلس به نامزدها داده می‌شد تا در روزهای آخر و دقایق آخر سرنوشت انتخابات را با حضورشان تغییر دهند یا شوک به انتخابات و حوزه عمومی وارد کنند. از همین‌رو محسن رضایی نیز همچون دیگر کسانی که نیم‌نگاهی به انتخابات مجلس دارند باید هرچه زودتر تصمیم‌شان را برای حضور در انتخابات مجلس بگیرند. البته محسن رضایی با توجه به قانون جدید انتخابات مجلس که یکی از شرایط ثبت‌نام را داشتن حداقل ۳۰سال و حداکثر ۷۵ سال سن درنظر گرفته است، همچنان یک دوره دیگر شانس کاندیداتوری برای مجلس را دارد. حال باید دید که طی دو هفته آینده مهره‌های شطرنج سیاسی کشور چگونه بازی انتخابات مجلس را پیش می‌برند.

 

وب گردی

    نظر شما