نام پایتخت جدید ایران اعلام شد / مکران از لیست گزینهها خط خورد!
ایران کشوری تاریخی است که همواره نقش موثری در مسائل ژئوپولیتیک و اقتصاد جهان داشته است. این روزها که دوباره موضوع انتقال پایتخت این کشور کهن به عرصهها و محافل سیاسی بازگشته است، مرور تاریخ انتخاب و استقرار پایتختهای ایران در دورههای گوناگون به ما کمک خواهد کرد تا تحلیل بهتری از فرآیند انتقال پایتخت به شهر یا مکان دیگری داشته باشیم.
به گزارش 9صبح؛ فاطمه مهاجرانی درباره انتقال پایتخت، گفت: موضوع انتقال پایتخت موضوع جدیدی نیست بلکه بیش از سه دهه است که راجع به انتقال پایتخت صحبت میشود. ظرفیتهای زیستی هر منطقه نشان می دهد که چقدر می شود روی این منطقه برای گسترش فعالیتها تمرکز کرد. به هر حال استان تهران به جهت افزایش جمعیت، نگرانی هایی از منظر ظرفیت های زیستی مثل آب دارد و سالهاست شما بیلبورد تهران شهر حساس به آب را دیده اید.
وی درباره مطرح شدن انتقال پایتخت به مکران ادامه داد: دو شورا هم تشکیل شده است. یک شورا که مشکلات پایتخت را بررسی می کند و شورایی هم درباره اقتصاد دریامحور کار میکند. البته به ظرفیتهایی در منطقه مکران نیاز هست به همین جهت ما از همین جا اعلام میکنیم که از همه دانشگاهیان، نخبگان و خبرگان اعم از نیروهای مهندسی یا جامعه شناسی یا اقتصاددانان کمک می گیریم. فعلا در واقع داریم درباره این مساله کار میکنیم تا بتوانیم موضوع را به سمتی ببریم که بهترین اثربخشی را داشته باشه اما موضوع انقدر فوری نیست.
اساسا انتخاب پایتخت در دوران حاکمیتهای مختلف در ایران، عمدتا محصول دکترین امنیتی و سیاسی آن سلسله حکومتی بوده و تا حدودی مسائل قومیتی در آن دخالت داشته است. با این وصف باید گفت ایران در طول تاریخ پرفرازونشیب خود، شاهد تغییرات متعددی در پایتختهای خود بوده است. این تغییرات، اغلب به دلیل تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی رخدادهاند. بررسیها را از دوران باستان آغاز میکنیم.
نظر شما