یکسری از تحریمها، تحریمهای داخلی است

یک نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظرم یک سری از این تحریمها تحریمهای داخلی است، عنوان کرد: ما خودمان خود را تحریم کردهایم. خیلی از شرکتهای تولیدی و خیلی از تجار و بازرگانان در بحث صادرات یک گیر و گورهایی دارند که به راحتی قابل حل است، ولی دولتها هیچ همت و تمایلی برای حل این مسائل ندارند.
به گزارش 9 صبح، ولی داداشی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که روش کشورداری در سال جدید باید چگونه باشد که مردم مانند گذشته شاهد مسائل و مشکلات معیشتی نباشند، گفت: مسائل و مشکلات معیشتی، عوامل مختلفی دارد؛ بزرگترین عاملش تحریمهاست و در واقع بخش بزرگی از آن را تحریمها شکل میدهند. اما آن سهمی که دولت و مدیریت اقتصادی کشور به آن دامن زده ناشی از یک نوع سوءمدیریت در کشور است که آن هم باید جبران شود.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ما نباید همه چیز را گردن تحریم بیندازیم، اظهار داشت: تحریم یک بخشی را شکل میدهد؛ اما .اینکه دستگاه سیاست خارجی چه خواهد کرد و سیاست کل نظام چه خواهد بود، بالاخره آن یک موضوعی است که ما نمیخواهیم روی آن بحث کنیم. آن مقداری که سهم مدیریت دولت است، حال۳۰ درصد است یا ۴۰ درصد است یا ۵۰ درصد یا اصلا هرچقدر آن را باید به درستی انجام دهند و سوءمدیریت نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه به نظرم یک سری از این تحریمها تحریمهای داخلی است، عنوان کرد: ما خودمان خود را تحریم کردهایم. خیلی از شرکتهای تولیدی و خیلی از تجار و بازرگانان در بحث صادرات یک گیر و گورهایی دارند که به راحتی قابل حل است، ولی دولتها هیچ همت و تمایلی برای حل این مسائل ندارند.
داداشی خاطرنشان کرد: در بدنه کارشناسی بانک مرکزی و در بدنه کارشناسی درگاههای اقتصادی دولت، مثل وزارتخانههای صمت و اقتصاد و جاهای دیگر، بالاخره بحث خروج ارز و ورود ارز را داریم. در رابطه با ورود و خروج ارز، مسائل بسیار مهمی وجود دارد که به چشم نمیآید، ولی تاجر و بازرگانی که بنیه اقتصادی ما روی دوششان میچرخد و در سراسر کشور هم تجار بسیار بزرگ و زیادی داریم ببینیم؛ شرایط اینها را زمینگیر کرده است.
وی ادامه داد: در بحث ورود و خروج ارز، کالا صادر میشود و نوع برگشت ارز به کشور مساله است. بالاخره یک سری افرادی هستند و من خبر دارم ولی به عنوان نماینده مردم نمیخواهم زیاد باز کنم اما واقعاً افرادی را در برخی از جاها گماردهاند که تا پشت پرده را حل نکنیم، نمیتوانیم ارز را وارد کنیم و اینها چیزهایی است که آسیبزا است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: در بحث ورود و خروج ارز هم اصل ماجرا باید حل شود و یک سری آییننامهها و بخشنامههای درست و درمانی ایجاد و ابلاغ شود که قابل نفوذ نباشد، قابل سوءاستفاده نباشند و مفسده ایجاد نکنند و از همه مهمتر اینکه جلوی برخی افراد که در سیستم دارند از مباحث ارزی سوءمدیریت میکنند گرفته شود.
وی ادامه داد: حالا من نمیخواهم آمارها را بگویم؛ اما چون شهر ما آستارا تجاری و یکی از درگاههای اقتصادی کشور است با تجار، بازرگانان و اصناف مختلفی که تولید و صادرات و واردات دارند، آشنا هستم و مباحث به روزی را با آنها دارم؛ مطالبات آنها در رابطه با تجارت است و از همین رو کاملاً آشنا با این مباحث هستم، لذا از سر دلسوزی عرض میکنم تا ما گیر و گورهای بخشنامهای و آییننامهای را در بانک مرکزی در حوزه ارز و در ورود و خروج ارز حل نکنیم، اینها حل نمیشود.
داداشی تاکید کرد: این افزایش نرخ ارز را به نظر من خیلی به راحتی میشود حل کرد، ولی نیاز به همت دارد. بخشی از بدنه کارشناسی در بانک مرکزی تمایلی به اینکه این رویه اصلاح شود، ندارد. بدنه کارشناسی را عرض میکنم؛ بالاخره مدیران ارشدی که در بانکهای کشور، از جمله بانک مرکزی حضور دارند، اینها تغذیه فکریشان، بروکراسی اداری و روال اداری را از بدنه کارشناسی میگیرند. بدنه کارشناسی بانک مرکزی تمایلی به حل این موضوع و معضل ندارد.
وی درباره اینکه تولیدکننده مطرح میکند هنگامی که زیرساخت صادرات و واردات برای من درست نیست توقع دارند ارز به کشور برگردانم، گفت: ببینید، اینها مسائل کارشناسی است. به نظر من در رابطه با برخی مسائل مربوط به ورود ارز به کشور در قبال صادرات باید تجدیدنظر شود و این امر به هیمنه اقتصادی کشور آسیب میزند.
این عضو کمیسیون اجتماعی ادامه داد: صادرکننده با نرخ ارز آزاد صادرات داشته است، حالا میخواهد ارز به داخل کشور بیاورد، به چه نرخی میخواهد بیاورد؟ ۲۰ هزار تومان پایینتر. میگویند بدهد و این تراکنش مالی آن بازرگان را به مخاطره میاندازد. حالا اینها چه کار میکنند؟ اینها میآیند از کارتهای استیجاری و اجارهای استفاده میکنند. مثلاً آقای ایکس کارت بازرگانی گرفته، کارت بازرگانی این آقا را تاجری میگیرد با کارت آن صادرات میکند، واردات کرد که کرد؛ نکرد هم نکرد. ارز را برگرداند که برگرداند. برنگرداند هم به هوای خودش باقی میماند. مالیات هم که میآید، قابل پرداخت از طرف آن آقای ایکس نیست چرا؟ چون ایشان واقعاً تاجر نبوده است. لذا این موارد است که به هیمنه اقتصادی کشور آسیب میزند.
وی گفت: بزرگترین معضلی که امروز در کشور تجارت ما را، حوزه اقتصاد ما را و مبحث ارزی ما را به مخاطره انداخته، همین مسئله است که باید حل شود. من راهکار برایش دارم. با اینکه در کمیسیون اقتصادی نیستم، ولی چون شهر ما شهر تجاری است، در جریان ایرادات و اشکالات این قوانین و این آییننامهها هستم و راهکار هم دارم.
نظر شما