با رای نمایندگان مجلس:
موافقتنامه استفاده از واگنهای متعلق به کشورهای مستقل مشترک المنافع تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات و جزئیات لایحه موافقتنامه دولت برای استفاده مشترک از واگنها و کانتینرهای متعلق به کشورهای مستقل مشترکالمنافع جمهوریهای آذربایجان، گرجستان، لتونی، لیتوانی و استونی موافقت کردند.
به گزارش 9صبح؛ در جلسه امروز یکشنبه(۲۴ فروردین ماه) صحن مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون عمران درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه استفاده مشترک از واگنها و بارگنجهای (کانتینرهای) متعلق به کشورهای مستقل مشترکالمنافع جمهوری آذربایجان، جمهوری گرجستان، جمهوری لتونی، جمهوری لیتوانی و جمهوری استونی در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با کلیات و جزئیات این لایحه موافقت کردند.
بر اساس ماده واحده موافقتنامه، استفاده مشترک از اتاقهای چرخدار قطار(واگنها) و بارگنجهای (کانتینرهای) متعلق به کشورهای مستقل مشترکالمنافع جمهوری آذربایجان، جمهوری گرجستان، جمهوری لتونی، جمهوری لیتوانی و جمهوری استونی مشتمل بر یک مقدمه و (۵) ماده بهشرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
تبصره - در اجرای این موافقتنامه و اصلاحات بعدی آن رعایت اصول هفتاد و هفتم (۷۷)، یکصد و بیست و پنجم(۱۲۵) و یکصدو سی و نهم (۱۳۹) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
هادی محمدپور نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این لایحه اظهار داشت: ما با ۱۶ کشور از راه های مختلف از جمله ریلی، آبی و جاده ای باید مروادات خود را بیشتر کنیم. اما هنوز نتوانسته ایم سرخس را به چابهار متصل کنیم و ضروری است مسیر ریلی زاهدان تا سرخس در دستور کار برنامه وزارت راه و شهرسازی قرار داده شود و از ظرفیت اقتصادی پارلمانی در این حوزه استفاده کنیم.
محمود طاهری نماینده مردم شبستر در مجلس در موافقت با این لایحه اظهار داشت: این لایحه به دلیل توسعه واگنهای ایرانی در کریدورهای جدید و مسیرهای ترانزیتی سبب تحول بزرگ در بخش درآمدهای ارزی کشور خواهد شد.
علی اصغر یوسف نژاد به عنوان نماینده دولت در موافقت با این لایحه عنوان کرد: این لایحه کمک خواهد کرد از نظر ارزی و ریلی ظرفیت لازم در حوزه ریلی برای کشور فراهم شود و این مصوبه سبب خواهد شد مسیر ۱۵ سال گذشته دراین حوزه که معطل مانده بود، باز شود.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزیر راه و شهرسازی افزود: برای اینکه حوزه حمل و نقل کشور تقویت و افزایش داده شود، باید این معاهده تصویب شود و می توانیم به واسطه آن مانع خروج ارز از کشور شویم.
یوسف نژاد خاطرنشان کرد: برای اینکه از عدم وابستگی به واگن خارجی جلوگیری کنیم، برای فعالیت واگنهای داخلی، لازم است این موافقتنامه تصویب شود.
نظر شما