چرا در شرایط فعلی تقویت روابط ایران و عربستان مهم است؟

صباح زنگنه، کارشناس مسائل سیاسی معتقد است در شرایطی که آثار مخرب تحریم ها عاملی برای مذاکرات ایران و غرب شده، همنشینی با عربستان می تواند راه گذر از بحران را هموارتر کند و همه فعالیتها را مشروط به نتیجه مذاکرات نکند.
به گزارش 9صبح، صباح زنگنه، کارشناس سیاسی و امور خاورمیانه در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به سفر وزیر دفاع عربستان به ایران، درباره اهمیت همکاری جمهوری اسلامی با عربستان سعودی اظهار داشت: ایران و عربستان را باید دو کشور بزرگ و تاثیرگذار منطقهِ استراتژیک خاورمانه قلمداد کنیم. بنابراین هر نوع همکاری و تعامل بین جمهوری اسلامی و دولت سعودی نه تنها برای این دو کشور، بلکه برای کل کشورهای منطقه مفید خواهد بود و می تواند موجب همگرایی کشورهای حوزه خلیج فارس شود.
نماینده ادوار مجلس در ادامه گفت: منطقه خاورمیانه تحت تاثیر جنگ غزه و همچنین سقوط دولت بشار اسد، در حال تحولات جدی است و در وضعیت فوق العاده حساسی قرار دارد که در این بین ایران هم شرایطی جدید را سپری می کند. بنابراین در شرایطی که رژیم صهیونیستنی به زعم خود درصدد تخریب ایران است، هم قدم شدن با عربستان اهمیت بالایی دارد.
زنگنه با تاکید بر اینکه اسرائیل قطعا از این همکاری دو طرفه ایران و عربستان عصبانی است، افزود: همچنین باتوجه به اینکه مذاکره ایران و آمریکا در جریان است، همکاری سیاسی و اقتصادی با عربستان برای ما موقعیتی توام با اطمینان خاطر خواهد بود. در واقع همصدایی ایران و عربستان به طور کاملا غیرقابل انکاری می تواند تحرکات خرابکارانه کشورهایی را که درصدد تنش و آشوب در خاورمیانه هستند، خنثی و بی اثر کند.
تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: دولت ها در آمریکا چه جمهوری خواه باشند و چه دموکرت، همیشه به عربستان نگاه ابزاری دارند تا راحت تر به اهدافشان برسند. بنابراین تعامل و همکاری جمهوری اسلامی با دولت سعودی برنامه ها و نقشه های خاورمیانه ای کاخ سفید را نقش بر آب خواهد کرد که این قدم مهمی برای آرامش و امنیت بیشتر ایران به شمار می رود.
وی همچنین درباره تبعات اقتصادی همکاری ایران و عربستان اذعان داشت: مناسبات اقتصادی برای اینکه به نتیجه مثبت منجر شود، نیاز به اعتمادسازی و همگرایی دارد و تحرکات دیپلماتیک اخیر در بالاترین سطوح نشان میدهد اولین گامها برای خروج از فضای تنش سال های گذشته عبور کرده و هر دو کشور صلاح را در همصدایی می بینند.
این چهره سیاسی خاطرنشان کرد: ایران و عربستان به عنوان مهمترین کشورهای منطقه خلیج فارس می توانند با بهره گیری از پتانسیل های مشترک، شرایط مطلوبی را در بخش اقتصاد رقم بزنند. به عنوان مثال میدان های گازی و همچنین غنای پتروشیمی دو کشور می تواند زمینه ساز همکاری های اقتصادی ماندگار با تاثیرگذاری مثبت باشد. به طوریکه در این زمینه مقدمات برای باید تعامل بر اساس یکپارچه سازی توسعه میدان ها و بهره برداری های مشترک همراه است که می تواند سود هر دو کشور را تضمین کند.
زنگنه یادآور شد: در شرایطی که آثار مخرب تحریم ها عاملی برای دور جدیدی از مذاکرات ایران و غرب شده، همنشینی با عربستان سعودی می تواند راه گذر از بحران را هموارتر کند و همه فعالیتها را مشروط به نتیجه مذاکرات نکند.
نظر شما