تاثیر آلودگی هوا بر رشد مغز جنین

محققان در اسپانیا دریافتهاند که رشد مغز جنین در رحم تحت تأثیر قرار گرفتن مادر در معرض آلودگی هوا قرار میگیرد، اما هنوز مشخص نیست که آیا تفاوتهای مشاهده شده در ساختار مغز باعث ایجاد مشکلات بعدی میشود یا خیر.
محققان دادههای جمعآوریشده بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ از ۷۵۴ زن باردار را تجزیه و تحلیل کردند. در طول سهماهه سوم بارداری، شرکتکنندگان تحت نوروسونوگرافی ترانس واژینال قرار گرفتند که امکان تجزیه و تحلیل شکل و ساختار مغز جنین را فراهم میکند.
در مطالعهای که در The Lancet Planetary منتشر شد، محققان گفتند که قرار گرفتن زنان باردار در معرض دیاکسید نیتروژن، ذرات ریز و کربن سیاه در خانه، محل کار و جادهها با افزایش حجم در چندین ناحیه مغز حاوی مایع مغزی نخاعی مرتبط است.
قرار گرفتن بیشتر در معرض کربن سیاه همچنین با کاهش عمق شیاری در مغز به نام شیار جانبی مرتبط بود که به گفته محققان ممکن است نشاندهنده مغز توسعه نیافته باشد.
با این حال، تمام اندازهگیریهای ساختار مغز در محدوده طبیعی در نظر گرفته شدند. جوردی سونیر، نویسنده اصلی این مطالعه از موسسه سلامت جهانی بارسلونا، در بیانیهای گفت: «در این مرحله، ما فقط میتوانیم گزارش دهیم که تفاوتهایی را در مغز جنینهایی که بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند، مشاهده کردهایم.»
وی افزود: «تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا این اثرات پس از تولد برگشتپذیر هستند یا پایدارند، و اینکه آیا پیامدهایی برای پیامدهای عصبی-رشدی بعدی دارند یا خیر.»
نظر شما