فرهاد اصلانی کیست؟/ از «یاغی» تا «جان سخت»

فرهاد اصلانی کیست؟/ از «یاغی» تا «جان سخت»

بیوگرافی جامع "فرهاد اصلانی" به همراه کارنامه هنری و عکس‌های شخصی و حرفه‌ای این بازیگر سینما و تلویزیون در نقش‌های مختلفش را در ادامه مقاله مطالعه کنید.

به گزارش 9 صبح، فرهاد اصلانی در سال ۱۳۴۵ در بیجار کردستان به دنیا آمد. او در سال ۱۳۷۱ موفق به فارغ‌التحصیلی از دوره دو ساله کارگردانی و بازیگری در زمینه تئاتر از فرهنگسرای نیاوران شد.

فرهاد اصلانی متاهل است و با مژده دانش‌پژوه ازدواج کرده است. این زوج یک دختر به نام هانا دارند.

بیوگرافی مژده دانش پژوه

مژده دانش پژوه، متولد ۱۳۴۹، دیپلم نقاشی خود را از هنرستان هنر‌های تجسمی در سال ۱۳۶۸ دریافت کرد و سپس در سال ۱۳۷۰ فوق دیپلم نقاشی را از فرهنگسرای نیاوران کسب نمود. او در سال ۱۳۷۶ موفق به اخذ لیسانس طراحی چاپ از دانشگاه هنر الزهرا شد. فعالیت‌های حرفه‌ای او در زمینه تصویرگری از سال ۱۳۸۰ آغاز گردید. در فروردین ۹۴، نمایشگاهی از عروسک‌های مروجین ادبیات کودک و نوجوان در موزه عروسک ملل برپا کرد و در شهریور ۹۴ نیز نمایشگاه و رونمایی عروسک معطر باجی در همین موزه انجام شد. در زمستان ۹۶، رونمایی از عروسک چهارشنبه خاتون در موزه عروسک و فرهنگ ایران صورت گرفت.

فرهاد اصلانی کیست؟

فرهاد اصلانی بازی در تئاتر را در سال ۱۳۵۷ و همزمان با تحصیل آغاز کرد و همچنین از سال ۱۳۷۱ در نمایش‌های رادیویی به فعالیت پرداخت. او نخستین بار در نقش جوان میوه‌فروش در مجموعه تلویزیونی "همسایه‌ها" که در سال ۱۳۷۲ به مناسبت ماه مبارک رمضان از تلویزیون پخش می‌شد، توجه‌ها را به خود جلب کرد. سپس در سال ۱۳۷۳ با فیلم "روسری آبی" به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد، تجربه حضور در جلوی دوربین را آغاز کرد.

فرهاد اصلانی در سریال "آشپزباشی" به شکلی هنرمندانه ظاهر شد و نقشی به یادماندنی را در خاطره مردم ثبت کرد. او همچنین با بازی قوی خود در سریال‌های "زندگی خصوصی" و "من مادر هستم" نقشی ماندگار را ایفا کرد. اما شاهکار فرهاد اصلانی را می‌توان در نقش عبیدالله بن زیاد در سریال فاخر "مختارنامه" مشاهده کرد.

بازی در نقش ابن زیاد در سریال مختارنامه (۱۳۸۹) پایان بخش فعالیت فرهاد اصلانی در تلویزیون بود.

با خروج اصلانی از تلویزیون، سینما آغوشش را به روی او گشود. حضور او در فیلم "یه حبه قند" (۱۳۸۹) به کارگردانی رضا میرکریمی، فرصتی دوباره برای آغاز محکم او در سینما بود. اما بخت چندان با او در زمان اکران همراه نبود.

اصلانی دهه ۹۰ را با چهار فیلم توقیفی آغاز کرد: "زندگی خصوصی" (محمدحسین فرح بخش)، "خرس" (خسرو معصومی)، "پل چوبی" (مهدی کرم‌پور) و "قصه‌ها" (رخشان بنی‌اعتماد). در این میان، با گذشت هفت سال، فیلم "خرس" هنوز به نمایش در نیامده است. در سال ۱۳۹۱، او در دو فیلم "به خاطر پونه" (هاتف علیمردانی) و "من مادر هستم" (فریدون جیرانی) به ایفای نقش پرداخت.

فیلم‌های "زندگی خصوصی" و "خرس" در سی‌امین جشنواره فیلم فجر به روی پرده رفتند و فرهاد اصلانی توانست در نخستین نامزدی‌اش در این جشنواره، به سیمرغ بلورین دست یابد. این موفقیت تا به امروز تکرار نشده و چهار نامزدی بعدی او در فجر به جایزه بدل نشده است. اصلانی برای فیلم‌های "قصه‌ها" در جشنواره سی‌ودوم، "دوران عاشقی" در جشنواره سی‌وسوم، "دختر" در جشنواره سی‌وچهارم و "مغز‌های کوچک زنگ زده" در جشنواره سی‌ششم نامزد دریافت سیمرغ شده است. به عبارت دیگر، در هفت دوره اخیر جشنواره فیلم فجر، اصلانی در پنج دوره نامزد دریافت جایزه بوده که در نوع خود رکورد قابل توجهی است.

از دیگر فیلم‌های شاخص فرهاد اصلانی در این سال‌ها، می‌توان به "کوچه بی‌نام" (۱۳۹۳) اشاره کرد. این فیلم دومین همکاری او با هاتف علیمردانی بود و او در آن در کنار بازیگرانی مانند باران کوثری، پانته‌آ بهرام، فرشته صدرعرفایی و امیر آقایی به ایفای نقش پرداخت.

وب گردی

    نظر شما