حرفهایی که عملی نشد و موعدهایی که گذشت/فعلاً روی VAR حساب نکنید!

حرفهایی که عملی نشد و موعدهایی که گذشت/فعلاً روی VAR حساب نکنید!

سیستم کمک داور ویدئویی (VAR) در سال‌های اخیر به یکی از کلاف‌های سردرگم فوتبال ایران تبدیل شده که هنوز راهی برای باز شدن آن یافت نشده است.

به گزارش 9صبح،سیستم کمک داور ویدئویی (VAR) در سال‌های اخیر به یکی از کلاف‌های سردرگم فوتبال ایران تبدیل شده که هنوز راهی برای باز شدن آن یافت نشده است. مسئولان فدراسیون فوتبال تاکنون تاریخ‌های مختلفی برای ورود VAR اعلام کرده‌اند که به وقوع نپیوسته است و به نظر می‌رسد فاصله زیادی با ورود این سیستم به کشورمان وجود دارد.

خداداد افشاریان تیر 1400، 9 ماه بعد یعنی فروردین 1401 را به‌عنوان تاریخ بکارگیری VAR اعلام کرد. وی در این باره گفت: «هیچ مشکلی جز مسائل آموزشی و اداری وجود ندارد. تمام کارگروه‌ها پروسه مربوطه را پیگیری می‌کنند و نامه موردنظر به فیفا ارسال شده که با این روند کاری پیش‌بینی می‌شود VAR تا 9 ماه آینده، یعنی پایان نیم‌فصل دوم در فوتبال ایران استفاده شود».

این 9 ماه گذشت و خبری از کمک داور ویدئویی نشد. صحبت‌هایی از استفاده VAR در لیگ بیست‌ودوم به گوش رسید و مهدی تاج در مهر 1401 به احتمال ورود این سیستم به مسابقات لیگ برتر در نیم‌فصل دوم اشاره کرد. رئیس فدراسیون فوتبال در این خصوص گفته بود: «اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، تا سه ماه آینده می‌توانیم از VAR استفاده کنیم». با این حال به نظر می‌رسد همه چیز مطابق برنامه پیش نرفته که پس از گذشت 9 ماه هنوز چشم‌انتظار VAR هستیم.

اعتراض به اشتباهات بعضاً عجیب داوری در هفته‌های پایانی لیگ برتر فوتبال، صدای مربیان و بازیکنان تیم‌های مختلف را درآورد و اتهام همیشگی «تلاش برای قهرمانی تیم خاص» هم وارد شد که داوران مخاطبان آن بودند. این امید وجود داشت که ورود VAR به لیگ برتر فوتبال، سر و صداهای کنار و درون زمین را بخواباند. با این وجود به نظر می‌رسد به قول تاج، همچنان برنامه‌ها مطابق انتظار پیش نمی‌رود!

مهیار عسگریان سرپرست شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور جمعه شب در برنامه تلویزیونی «شب‌های فوتبالی»، درباره آمادگی این شرکت برای نصب تجهیزات VAR (در صورت ورود) در ورزشگاه‌ها اظهار داشت: به‌خاطر شرایط تحریمی نمی‌توانیم با شرکت‌های خارجی که گواهی لازم را برای VAR دارند، کار کنیم. در جلسات پیشنهاد شد که شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی را وارد چرخه کنیم و آنها در این زمینه به ما کمک کنند.

منصور قنبرزاده هم مدعی شد تحریم‌ها برای شرکتی که فدراسیون فوتبال با آن برای VAR به توافق رسیده است، دردسرهایی ایجاد کرده و همین مسئله برای فدراسیون‌نشینان مشکل‌ساز شده است. البته علی خسروی عضو کمیته داوران اخیراً گفته که فدراسیون با یک شرکت داخلی برای استقرار سیستم VAR به توافق رسیده است. با این حال نباید فراموش کرد که شرکت مستقرکننده کمک داور ویدئویی باید گواهینامه لازم را از سوی فیفا داشته باشد.

هنگامی که این اظهارنظرها و واقعیت‌ها را کنار یکدیگر می‌گذاریم، به این نتیجه می‌رسیم که تیم‌ها برای فصل جدید لیگ برتر هم نباید روی سیستم VAR حساب باز کنند. اتفاقی که ممکن است تنش‌ها روی نیمکت‌ها، داخل زمین و روی سکوها را به حداکثر برساند و اشتباهات داوری را تداوم بخشد. اخیراً تاج گفته بود قرار فدراسیون برای استفاده از VAR برای فصل آینده بوده است، اما احتمالاً رئیس فدراسیون فوتبال در این زمینه بدقول می‌شود.

منبع:تسنیم

وب گردی

    نظر شما