خاویر تباس: نگرانی من برای لالیگا یک قهرمانی ۱۰۰ امتیازی مثل منچسترسیتی یا رئال مادریدِ مورینیو است

سخنان تباس، بار دیگر نشاندهندهٔ موضع قاطع لالیگا علیه پروژههایی است که تهدیدی برای ساختار فعلی فوتبال اروپا محسوب میشوند.
به گزارش 9 صبح؛ خاویر تباس، رئیس لالیگا، روز سه شنبه در کنگره نمایندگان اسپانیا اظهار داشت که دو چالش بزرگ پیش روی فوتبال حرفهای و به طور کلی جهان ورزش، تهدیدهایی مانند سوپرلیگ و دزدی محتوای تصویری هستند.
بنابر گزارش مارکا، تباس در این نشست ضمن حمله به بارسلونا درباره پرونده نگریرا، گفت:
فوتبال در اسپانیا ۱.۴٪ از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد. در اروپا بیش از ۴۰ لیگ حرفهای، بیش از ۷۵٬۱۴۰ کارمند، بیش از ۶۸٬۰۰۰ بازیکن و درآمدی معادل ۲۰ میلیارد یورو از حق پخش داریم که همهٔ اینها در معرض خطر قرار دارند. اگر سوپرلیگ در اسپانیا اجرایی شود، ۱ میلیارد و ۱۶ میلیون یورو کمتر درآمد خواهیم داشت، یعنی ۳۲٪ کاهش.
تباس همچنین به فقدان شفافیت در پروژهٔ سوپرلیگ که «به رهبری فلورنتینو پرز، رئیس رئال مادرید، در سطح اروپا» هدایت میشود، اشاره کرد و یادآور شد که در سه سال گذشته، این پروژه سه فرمت متفاوت ارائه داده است؛ از آوریل ۲۰۲۱ تا آخرین نسخه موسوم به اتحاد، که بهزعم او «نشاندهندهٔ بیاعتباری این طرح است».
به باور تباس، همزیستی سوپرلیگ با لیگهای داخلی، باعث افت رقابتپذیری خواهد شد:
باشگاههای بزرگ همیشه باید وجود داشته باشند، اما مراقب باشید، چون که با چنین پروژههایی، از رقابت لیگ داخلیتان کسر میکنید.
او ادامه داد:
من نگران این نیستم که همیشه رئال مادرید یا بارسلونا و گاهی اتلتیکو قهرمان شوند، بلکه دغدغه من این است که با کمتر از ۹۰ امتیاز قهرمان شوند؛ این یعنی لیگ رقابتی بوده است. مهم این است که رقابتپذیری و عدم قطعیت حفظ شود، نه اینکه با ۱۰۰ امتیاز مثل منچسترسیتی یا رئال مادریدِ مورینیو قهرمان شوند.
تباس در توضیح دیدگاهش نسبت به صنعت فوتبال و چالشهای آن، یادآور شد که رأی دیوان دادگستری اروپا (CJEU) نه از پروژهٔ سوپرلیگ حمایت کرده و نه انحصار یوفا و فیفا را محکوم کرده، اما تأکید کرده است که چنین انحصاری باید «دارای مقررات شفاف و مشخص» باشد.
او همچنین افزود:
۲۶ کشور از ۲۷ کشور اتحادیهٔ اروپا به جز اسپانیا، قطعنامهای در خصوص مدل اروپایی ورزش تصویب کردند. هیچ لیگی در اروپا از فرمت سوپرلیگ حمایت نمیکند. لیگ ACB (بسکتبال اسپانیا) به اندازهٔ سال ۲۰۰۳ از حق پخش درآمد دارد؛ همین نشاندهندهٔ رکود آن است. در فوتبال اما پنج برابر بیشتر درآمد داریم. اینکه گفته میشود جوانان فوتبال تماشا نمیکنند، واقعیت ندارد؛ یک نفر این را میگوید و طوری به نظر میرسد که انگار تبدیل به وحی منزل شده است.
منبع: طرفداری
نظر شما