بعد از دعوا با همسر چگونه آشتی کنیم؟
زن و مرد با دو دنیای متفاوت بعد از ازدواج در کنار یکدیگر قرار می گیرند،بنابراین بدیهی است که بین آنها گاهی اختلافاتی به وجود آید.
به گزارش 9صبح،زن و مرد با دو دنیای متفاوت بعد از ازدواج در کنار یکدیگر قرار می گیرند،بنابراین بدیهی است که بین آنها گاهی اختلافاتی به وجود آید.بروز این اختلافات سبب دعوا و جر و بحث زن و شوهری می شود که برخی معتقدند نمک زندگی است. اگر در دعوا و جر و بحث مراقب حرف هایی که می زنیم باشیم و دعوا شدت و تندی زیادی نداشته باشد.آشتی کردن و برقراری دوباره ارتباط راهی ساده تر خواهد بود اما اگر هنگام بحث و دعوا به یکدیگر و خانواده های هم توهین کنیم و یکدیگر را تحقیر نماییم،آشتی کردن کار مشکلی است و بازسازی دوباره رابطه سخت است پس هنگام جر و بحث و دعوا همه ی پل های پشت سر خود را خراب نکنید و راهی برای بازگشت و آشتی باز بگذارید.در این بخش به شما می گوییم که چطور بعد از دعوا از همسرخود دلجویی نمایید و با او آشتی کنید.
چرا قهر می کنیم؟
افرادی که قهر می کنند،حساس و زودرنج هستند و قدرت انتقادپذیری ندارند،اعتماد به نفس آنها کم است و هنگام رویارویی با مشکلات یا اختلاف عقیده با دیگران،دچار ترس و ضعف شخصیتی می شوند بنابراین برای دفاع از خود و جلوگیری از استرس و اضطراب، قهر می کنند.
تفاوت در قهر زنان و مردان
خصوصیات اخلاقی زنان و مردان متفاوت است.زنان ارتباط کلامی بهتری نسبت به مردان دارند و مشتاق نشان دادن عواطف و احساسات شان به محیط اطراف هستند.زنان با قهر کردن نارضایتی خود را نشان می دهند و با قهر می خواهند جلب توجه نمایند و ثابت کنند که از مساله ای ناراحت هستند و برای جریمه همسر او را از هم صحبتی با خود محروم می کنند.اما مردان نسبت به زنان در ارتباط کلامی ضعف دارند و از قهر به عنوان ابراز ناراحتی استفاده نمی کنند و مانند آنها از گفت وگو نکردن ناراحت و اذیت نمی شوند.برخی مردان در صورت قهر کردن دیگر کمتر حاضر به آشتی می شوند.
بهترین زوج هم که باشید در برخی موارد با همسر خود دعوا و قهر می کنید.
به تفاهم برسید و با یکدیگر سازش کنید
بپذیرید که شما و همسرتان دید متفاوتی نسبت به قضایا دارید و دارای ایده ها و عقاید متفاوتی هستید،با پذیرفتن این موضوع می توانید نظرات یکدیگر را حتی متفاوت قبول کنید و برای صحبت های یکدیگر ارزش قائل شوید.پس از دعوا به دنبال انتقام جویی و تحقیر یکدیگر نباشید و به جای این کارها به تفاهم برسید و با یکدیگر سازش کنید.
در آشتی کردن پیشقدم شوید
اگر با همسرتان،جرو بحث نموده اید و هر دو از موضوعی ناراحت هستید،غرورتان را کنار بگذارید و برای دلجویی از او پیشقدم شوید و منتظر او نباشید که در آشتی نمودن با شما پیشقدم شود.
دلجویی نکردن شما از همسرتان یعنی شما مهارت لازم را برای ترمیم آسیب احساسی که در زندگی مشترکتان ایجاد شده است،ندارید.از خود گذشتگی کنید و با تمامی هیجانات منفی که شما را از این کار منع می کند،به سمت طرف مقابل خود بروید و رابطه را ادامه دهید تا او از کرده ی خود پشیمان شود و ارزش شما را بهتر درک کند.
زمانی که آمادگی ندارید پیش نروید
اگر برای مصالحه و سازش آمادگی ندارید به هیچ وجه پیش نروید زیرا در این شرایط شما با از دست دادن کنترل خود او ضاع را برای خود بدتر می کنید پس زمانی که از لحاظ روحی آمادگی کامل دارید،جلو بروید.
اظهار تاسف نمایید
عذر خواهی واقعی یکی از دشوار ترین کارها پس از دعوا زن و شوهری است. بعد از هر دعوا غرور و تکبر تان را کم کنید و برای به وجود آمدن دعوا و کارها و حرف های اشتباه تان اظهار تاسف کنید و بدانید تا بحال عذرخواهی نمودن به کسی آسیب نرسانده است.عذر خواهی تنها به این معنا نیست که بگویید متأسفید بلکه باید آن اتفاق را برای همیشه فراموش کنید تا دیگر بر سر مسئله مورد نظر مشکلی نداشته باشید.
از جملات درست برای آشتی کردن استفاده کنید
برای آشتی کردن با همسرتان جملات محبت آمیز به زبان آورید و به او بگویید که دوستش دارید.با این سخن شما او در می یابد که احساس شما نسبت به او هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد.نیاز ذاتی خانم ها دوست داشته شدن و دوست داشتن است؛بنابراین وقتی در موضوعی قرار می گیرند که آزرده خاطرند نیاز ذاتیشان،آسیب می بیند و با خودشان فکر می کنند«من رو دوست نداره»یا نفهمید من دوستش دارم،پس برای دلجویی از خانم ها بهتر است، مرد ها عبارت هایی مانند اینکه«من هنوز تو رو دوست دارم»و«تو برایم مهمی»و«من منظوری نداشتم»را زیاد استفاده کنند.نیاز ذاتی آقایان نیز قدرت و توانایی است.آقایان پس از دعوا با همسر احساس بی کفایتی و تحقیر شدن می کنند بنابراین برای آشتی با مردان از جملاتی مانند«من می دونم که تو می تونی»و«می دونم به فکر ما هستی و حواست هست»استفاده نمایید.
منبع:نمناک
نظر شما